Ēdieni, to receptes un veidi

  • milibs
    +1

    Iesakat marinādes priekš cūkgaļas sašlika. Sagribējās pamēģināt ko jaunu. 

     

    • Ronalds
      +2

      Pašam personīgi labāk tīk kaut kādas basic marinādes (sīpoli, sāls, pipari). Patīk izbaudīt gaļas garšu, nevis ar kaut kādu asumu / saldumu. Varbūt vienkārši nav nekad izdevies labi pagatavot kaut ko citu.
      Medus, kefīra, sīpolu un tomātu ir testētas?

      • milibs
        0

        Medu neesmu mēģinājis, bet varētu sanākt kas interesants. Cik ilgi marinē, un vai liec kādas papildus garšvielas?

    • shevijs
      +3

      Variācijas ir 101, pašam jāsaprot kā labāk garšo.

      Mūsu mājās pieturamies pie idejas - jo vienkāršāk, jo labāk un garšīgāk.

      Ko ar cūku darīt?

      Pamatā būs sīpoli, diezgan lieliski ir viņus sablenderēt un tikt pie paša labumiņa. Ja ar šādu opciju īsti negribas ķēpāties, tad var griezt uz nebēdu līdz pat attiecībai 1:1. Sāls un cukura uz kilogramu arī pēc paša sajūtām, standartiņš varētu būt pa ēdamkarotei. Pēdējā laika tendenci nedaudz mazāk sāli likt. Klāt vēl vienīgi kaut ko šķidru (ūdens, bērzu sula, alus, etiķis...?) un vismaz 20/30 minūtes gaļu kārtīgi spaidīt. Tas laikam pamatam arī ir viss, kas vajadzīgs. Svarīgi ir gatavot svaigu, nesaldētu gaļu. Ja gribi, lai viss kārtīgi savelkas un garša ir spēcīga, tad kādas divas dienas būtu optimāli atstāt ledusskapī. Pēdējā laikā vairāk sanāk fiksais variants, it īpaši ar vistu - gaļu sagatavot un jau pēc kādas stundas likt cepties. Garšā citādāka, bet ne sliktāka, un pēc pēdējiem eksperimentiem šādi pat patīk labāk, jo gaļa (pat fileja) šķiet ļoti ļoti sulīga. Fiksajā variantā svarīgi to visu darīt siltumā - gaļu uz lēnas uguns, katlā uz plīts pasildīt.

      Cepšanā ļoti svarīgs process ir gaļas (uguns) laistīšana ar alu, tas uzreiz dod lielisku aromātu visai padarīšanai.

      Ar šīm dažām sastāvdaļām var variēt un meklēt pareizās garšas nianses vairāku sezonu garumā. Garlaicīgi un apnicīgi noteikti nebūs.

      No nepieminētajām top lietām būtu ķiploks. To noteikti var likt pēc garšas, bet pēdējā laikā kaut kā nepraktizējas. Ķiploks kārtīgi iet klāt vistiņai.

      Var tos pašus piparus, vegetu vai kādus citus garšvielu maisījumus piejaukt, bet nu meh.