Izcepu Olu Liķiera kūku ar Šokolādes Krēmu!
Mīklai:
2 olas
100g Cukurs
150ml olu liķiera
120g sviesta, izkusis un 120ml augu eļļas
1 tējkarote vaniļas vai vanilīna
1 tējkarote cepamais pulveris
200g milti
Krēmam:
250g mascarpone
150g pūdercukurs
4 ēdamkarotes kakao pulveris
200 g šokolādes no kakao (50%+)
80ml (30%+) Saldā krējuma
60ml olu liķiera
Pagatavošana:
Sakuļ olas (Nākamreiz mēģināšu olas kult atsevišķi, kā biskvītam)
Izkausē sviestu, pievieno cukuru, vanilīnu, cepamo pulveri, eļļu, olu liķieri, olas un ar rokas mikseri sakuļ. Iesijā miltus un izveido viendabīgu masu.
Var masu sadalīt divas/trīs daļās un cept tā. Vai arī cept vienu lielu kūku, un sagriezt.
Krēmam -> Šokolādi izkausē, kad visa šokolāde gandrīz jau izkususi, tad pievieno olu liķieri un saldo krējumu.
Maskarpone sieru sablenderē vai sakuļ ar pūdercukuru un kakako, pēc tam pievieno šokolādes masu, un krēms ir gatavs. To uz 20-30 minūtēm ievieto ledusskapī, jo tā viņš paliks cietāks.


Bodnieks








