Cepts Saldējums!
Vajag 4 produktus:
Saldējumu - vienalga kādu, bet kvalitatīvu, lai viņš mazliet pastāvot nepārvēršas šķidrumā.
Vistu olas - Uz litru saldējuma iziet uz četrām olām.
Kellogsi - Es pirku lētākos cornflakes, bez cukura. Sablenderēju ar rokas blenderi, man ir tāds profesionālais ar visādiem palīgrīkiem, bet var arī ar roku salauzt kellogsus, vienkāršī laikietilpīgi.
Eļļa - Vajag uz 2-3 litriem, atkarībā no tā, cik liels ir tavs grāpītis. ATCERIES - EĻĻU NEPĀRKARSĒ - TĀ VAR AIZDEGTIES PATI NO SEVIS!
Pagatavošana nav grūta, bet ļoti ķēpīga un jābūt ātram. Sagatavo saldētavā vietu jau laicīgi. Vislabāk lielu šķīvi un pārklāj ar folliju.
1. Ar karoti un rokām veido saldējuma bumbas, un liec saldētāvā uz kādu stundu vai divām, tā lai izņemot viņas būtu pilnībā cietas.
2. Sakuļ divas olas (uz 1 litru saldējuma) un otrā traukā (lielā) ņem sagatavotos kellogsus.
3. Bumbu iemērc olā, tad fiksi kellogsos, tā lai smuki noklāj saldējumu, un atpakaļ saldētavā uz 1-2 stundām tā lai sasalst.
4. Un pēc šīm pāris stundām, atkārto soļus 2-3
5. Eļļu uzkarsē, pārbaudi eļļas karstumu - ja iemetot kellogsu, viņš kustas pa eļļu un viņam burbuļo sāni, tad eļļa ir pietiekami karsta. Uzmanies, jo eļļa tiešām var aizdegties, es pirms pusotra gada aizdedzināju virtuvi!
6. Bumbas vāra aptuveni 30sekundes no abām pusēm. Es vāru pa 2-3 bumbām uzreiz un tad draugs ir laimīgs. Viņas ir diezgan sātīgas.
Uz priekšu var sasaldēt ļoti daudz bumbu. Kad taisīju pie mammas, es sagatavoju kaut kur uz 100 bumbām. Jo tā sagatavošana ir grūtākā daļa.
Ēdieni, to receptes un veidi
- +3
Mahjarrat 08.11.2017. 17:15 teica:
- 0
Pamēģinātu, bet ''jo eļļa tiešām var aizdegties, es pirms pusotra gada aizdedzināju virtuvi!''
- 0
Taisīju labu laiku atpakaļ, arī šeit ieliku, good stuff.
Tikai es vēl izmantoju saspiestas zemenes, kuras velak ieliku mikrenee, lai sasilditu un pievienoju saldējumam.


Bodnieks


