Ēdieni, to receptes un veidi

  • Mahjarrat
    0

    Tā kā draugs pēkšņi vairs neēd miltus, tad nu es mēģināju un centos uzrambāt bezglutēna banānu pankūkas.

    Basically:
    Nogatavojušies banāni 3
    Olas 2
    Cepamais pulveris 1/3 tējkarote


    Noup. Nu nav tādi kādiem jābūt. galīgi nē.

    • Hibs
      +1

      Celiākija vai vienkārši salasījās, ka glutēns ir kaitīgs'n'shit? Ja otrais variants, tad aizsūti viņam https://jobans.lv linku. Ja tomēr ir legit alerģija, tad var mēģināt taisīt no auzām. Griķu un speltas milti arī ir samērā pieejama alternatīva veikalos.

      • Mahjarrat
        0

        Nē un nē. biggrin_mini2.gif

        Mēs (viņš) jau kādu laiku cenšamies atteikties no neveselīgajiem produktiem, man jau neliekas, ka baltie milti ir tik neveselīgi, bet viņš ar visu to, ka skrien katru otro dienu, iet regulāri uz zālīti ir kopš vasaras pieņēmies par +5/10kg un njā.

        Karoč lietas no kurām grib atteikties: saldināti dzērieni, baltie milti, čipsi un cits junk food, fast food, kartupeļi, cukurs. 

        Esmu weirded out, bet esmu the supportive-type un atbalstīšu viņu. =)

        • lel
          0

          Tad izmanto pilngraudu miltus - bagāti ar šķiedrvielām un antioksidantiem. Tikai jāņem vērā, ka cepšanās ilgums būs nedaudz ilgāks nekā baltajiem miltiem. Veselīgas ir arī auzu klijas, kuras var papildus pievienot, piemēram, putrām.
          Kartupeļi arī paši par sevi nav neveselīgi, tas atkarīgs tikai no pagatavošanas veida.
          Cukuru var aizstāt ar medu vai stēvijas koncentrātu, bet noteikti ne ar mākslīgu saldinātāju.