Vecāki uz Ziemassvētkiem ciemos pie māsas Itālijā, tāpēc centos būt ar ģimeni kopā vismaz kulinārajā jomā. Citiem vārdiem - uzcepu picu.
Beidzot izskatās ciešami, bet joprojām izaugsmei vieta ir pietiekoši. Also, es gribu pizza steel, bet shit's expensive af. Varbūt jāmēģina atrast kāds geto variants - idejiski jau tur nekā baigi nav, tikai pabiezāka tērauda plāksne un viss.
Ēdieni, to receptes un veidi
- 0
Hibs 24.12.2017. 21:29 teica:
- 0
Mīklu pats cepi? Es picas no tām receptēm, kuras atceros no picērijas laikiem cepju visai labas, bet es galīgi nevaru atcerēties mīklas proporcijas (raugs, cukurs, sāls, ūdens, milti? or something).
Lai izvairītos no uzpūšanās - pirmkārt, jābūt labi sanākušai mīklai, bet pēc tam svarīgi uz rokām līdzeni izstaipīt (i guess var arī ar rulli, bet tā wasted material + ilgāk).- 0
Protams, ka pats. Ar mīklu es esmu ļoti apmierināts, bet mana galvenā problēma šobrīd ir picas apakša, tā neapbrūnēja tik ļoti, kā gribētos. Vēl paeksperimentēšu ar citiem režīmiem/novietojumu cepeškrāsnī, varbūt izdosies kaut kā uzlabot. Man nav picas akmens/tērauda, uz kā cept, un manai paplātei nav pietiekoši liela siltumietilpība, so man nav baigo cerību.
Vispār būs jāpaskatās gemosā. It kā internetā var atrast pat relatīvi lētus variantus, bet tās ir smagas un šipings maksā 2x vairāk kā pats akmens. Maybe uzdāvināšu sev čuguna (cast iron) pannu un picas akmeni, jau labu laiciņu par abām lietām domāju.
- +1
Fuck it, ienāca prēmija, tāpēc par nepilniem 50 eirikiem ieķēru čuguna cepešplāti.
https://www.amazon.de/gp/product/B0036NNN0M/...0?ie=UTF8&psc=1
Patika, ka bija apgriežama un vienā pusē taisnā virsma, otrā rievotā grilvirsma, pareizais izmērs, relatīvi lēta arī kopā ar šipingu. Pēc maniem aprēķiniem jāuztaisa kādas 15-20 picas, lai tas atmaksātos - gan jau gada laikā easy atpelnīsies + čuguns ir pretty much mūžīgs anyway. Vēl jāuzmeistaro/jānopērk lize un tad jau janvārī varēšu taisīt update no picas ballītes, cerams. I'm excited af.- +1
Es arī labprāt pasūtītu. Gribu arī nopirkt čuguna panniņu ar augstajām malām. Bet nezinu vai sūtīt vai pirkt Latvijā.
- 0
Jā, to es arī gribu. Vecmāmiņa gan man apsolīja, ka viņas čuguna pannas nonāks man mantojumā, bet es ļoti ceru, ka līdz tam brīdim vēl tālu. Pannu gan gribu jau tagad un līdz ko esošā teflona panna atstieps galus, tā def mainīšu pret čuguna - šobrīd neņemu tāpēc, ka īsti nav vietas uzglabāt to. Visvairāk variantus atradu 220.lv
https://220.lv/lv/search?q=čuguna+panna
Ar koka rokturiem gan negribu, jo tad nevar izmantot arī cepeškrāsnī. Es zinu, ka Lodge ir legit brends, bet Peterhof ir gandrīz 3x lētāks un arī neizskatās nemaz tik draņķīgi+čuguns ir čuguns. Then again, arī 30 eur nav nemaz tik daudz, būs nedaudz sirdsmiers par legit brendu, kas ražo pannas jau 120+ gadus. 23-24cm diametrs man būtu ideāli. Parastā panna maksās tik anyway.
Cik skatījos ebay/amazon, tas in general būs dārgāk, jo shit's heavy un šipings maksā daudz.
- -1
Update 0.5:
Atnāca. Diemžēl transportēšanā negāja tik gludi.
Sazinājos arī ar amazon, viņi atvainojās un piedāvā:
1) full refund
2) replace
3) partial refund 15% apmērāGodīgi, šobrīd nevaru izlemt. Plāti gribu for sure, ja neskaita transportēšanas defektu, citādi kvalitāte ir lieliska. Tas robs ir malā un tīri kosmētisks, neietekmē plātes darbību itin nemaz - no gludās puses (ko plānoju izmantot galvenokārt) to pat redzēt nevar. Ar full refund jāčakarējas ar sūtīšanu atpakaļ un gaidīšanu vietā - plus nav garantija, ka arī ar vietā atsūtīto nebūs tāpat. Čuguns ir trausls un kastu krāmētāji nav baigi saudzīgie. Iesāku arī seasoning, bet tā nav baigā problēma.
Then again, 15% ir relatīvi sīcene un es esmu bišķīt estēts. Pirkums it kā arī nav tikai uz gadu-diviem, bet lielā mērā visam mūžam.
Kā jums šķiet?

ksprs