Ēdieni, to receptes un veidi

  • Styrnucis
    +3

    Es nemāku gatavot pēc receptes, bet tikai pēc sajūtām. Lūk mana recepte kartupeļu pankūkām. Man garšo, sieva ar saka, ka ir baigi ok. Visi skaitļi aptuveni
    ~600-700 g kartupeļu
    ~puse no lielas sarkanās paprikas, moš var arī visu
    ~100g čedaras siera (Krievijas gan jau arī derēs)
    ~50g lociņu
    ~2 olas
    ~pāris ēdamkarotes miltu
    ~sāls
    ~melnie pipari

    - Sarīvē kartupeļus (uz smalkās rīves puses)
    - Nolamājas, ka kartupeļi slīd ārā no rokām
    - Sarīvē atlikušos kartupeļus
    - Sagriež papriku (jo smalkāk, jo labāk)
    - Sarīvē sieru (uz tās pašas smalkās rīves)
    - Sagriež lociņus
    -. Bišķīt to visu apmaisa
    - pakasam olas (savas), tad iesitam 2 olas (vistu) pie maisījuma
    - Pieber miltus
    - PIemauc šķipsniņu sāls un piparu
    - Visu kārtīgi samaisa
    - ķep ļep uz pannas (man tīk olīveļļā cept, jo citas mājās nebija)
    - baudīt kopā ar Tērvetes alu

    Lai labi garšo

    • Ronalds
      +1

      Bildes ar būtu forši. Pats personīgi netaisu kartupeļu pankūkām nekādu šedevrus. Olas, kartupeļi, sāls un viss. Parasti cepu uz mazas pannas visā pannas izmērā, jo dažreiz sanāk, ka jūk ārā. Vieglāk, ātrāk tā man. 
      Sagribējās arī ko tādu. Pēc prakses pirmajā nedēļā noteikti būs jāuztaisa.

    • Styrnucis
      +1

      Olas un miltinedrīkst būt par maz vai daudz, tad nejuks. Bildes izdzēsu, bet piektdien domāju atkal uzmaukt, tad varbūt pielikšu tepat.

      • Ronalds
        +1

        Vot laikam tā arī ir problēma, ka nekad miltus neizmantoju pie tām. Bet taisot uz visu pannu viss čikeniekā iznāk.