Ēdieni, to receptes un veidi

  • Hibs
    0

    Šodien eksperimentālos nolūkos mēģināju pats pagatavot aso Ķīnas saldskābo mērci. Cik nu pagaršoju no karotes, bija baigi labi un garšoja pareizi, bet sīkāk varēšu pateikt, kad tā arī tiks likta galdā.

    Pagatavošanai vajadzēs (sastāvdaļas pietiek 1l mērces, tas ir, 2 burciņām):
    1 bundža (400g) konservētu tomātu
    1 saldā paprika
    1 bundža (400g) konservētu ananasu
    1 burkāns
    3 daiviņas ķiploku
    1/2 sīpolgalvas
    Galda etiķis
    Sāls
    Cukurs

    Pagatavošanas process:
    Nomizo sīpolu, burkānu, ķiploku, attīra papriku no sēklām. Visu vajadzīgo sagriež palielākos gabalos un sablenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. Tad gāž klāt konservētos tomātus un arī tos sablenderē kopā ar visu pārējo.
    Piezīme - var arī blenderēt tikai aptuveni pusi paprikas, pārējo sagriezt sīkos kubiciņos un nedaudz apcept uz pannas.
    Sablenderēto masu gāž uz pannas, ļauj mērcei nedaudz burbuļot. Kamēr tur vārās, taisa vaļā ananasus un sagriež tos mazos kubiciņos, ja tie ir sagriezti šķēlītēs. Pieber klāt mērcei, pagaršo nedaudz mērci. Ja šķiet, ka prasās saldāka, pieber klāt cukuru (es piebēru 3 karotītes), pievieno arī nedaudz etiķa. Es pielēju ēdamkaroti 9% galda etiķa, bet tur katrs skatās, cik ļoti prasās. Tāpat arī sāli pievieno pēc garšas.
    Ja vēlas aso mērci, pievieno arī nedaudz čili piparus. Man bija mājās kaltēti čili pipari, es tos sasmalcināju un pielikuklāt aptuveni pustējkaroti, bet tas ir atkarīgs no piparu asuma pakāpes. Ļoti iesaku sākumā neaizrauties, bet gan pievienot nedaudz, apmaisīt, ļaut minūtes divas pavārīties, lai atplaukst, un tad pagaršot. Ja par maz, var pievienot vēl, bet, ja par daudz, tad tā īsti neko pat izdarīt nevar.
    Kad visas sastāvdaļas ir pievienotas un garša šķiet pareizā, ļauj kādas 5-10 minūtes vēl zem vāka paburbuļot tai mērcei, pēc tam sapilda burciņās un ļauj atdzist.

    • Kurbads
      0

      Hmm, būs jāizmēģina..
      Klau, bet varētu pamēģināt šai pašai mērcei pievienot malto gaļu un ar makaroniem? Vai arī tā ir paredzēta tikai tā?

      • Hibs
        0

        Nu mans mērķis ir uztaisīt ko līdzīgu Spilvas/Mildas Ķinas saldskābajai mērcei.
        Ja vēlies, droši vari arī likt klāt maltu gaļu un pie makaroniem. Ja liksi vistas gaļu un makaroni būs nūdeles, tad pat sanāks kas līdzīgs Pad Thai. crazy.gif

        • Kurbads
          0

          Nu skaidrs..Un lūdzu vairāk tādus miniblogus, esmu izmēģinājis dažas receptes un pēdējā laikā dēļ tavām receptēm sāku vairāk gatavot! C:

          • Fidoo
            0

            Tieši tā, dēļ Hiba, es pirmo reizi ēdu omleti ar pelmeņiem. ;D

          • Hibs
            0

    • Mahjarrat
      0

      TL biggrin_mini2.gif R variants? biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif

      P.S. Esmu mēģinājis līdzīgu recepūrui.

      • Hibs
        0

        O, kā tev bija ar uzglabāšanu - var vienkārši turēt ledusskapī, vai arī jāēd jau uzreiz?
        It kā etiķim, sālim un cukuram vajadzētu darboties kā konservantam, bet tik un tā nejūtos īsti drošs par to.

        • Mahjarrat
          0

          Pārtikas plēve - labākais risinājums daudzām lietām, kas jāuzglabā. Itkā ledusskapī var stāvēt. Nu manējais bija uzglabājams labi - izmazgā burku ar sodas ūdeni, nosterilizē, samiet iekšā un aizvalcē. Tad 100% glabāsies.