Te būs 1. daļa no šīs sērijas. Ja izdosies un būs interese, tad mēgināšu to paturpināt. 

Visi nominanti salikti haotiskā secībā, nevis pēc efektivitātes vai vēl kaut kā.

 

Lidojošais lidmašīnnesējs DPB.

Tā nav fantastika vai manas izdomas. Tādas lidmašīnas patiesi būvēja ASV, Japānā un PSRS vēl pirms 2. pasaules kaŗa (turpmāk 2.p.k.). Bet vislabāk ko tādu izdevās izveidot PSRS. Šī tehnika ne tikai piedalijās kaujās, bet arī izrādījās ļoti efektīva. DPB (krievu СПБ  Составной Пикирующий Бомбордировщик) sastāvēja no nesēja TB-3, kuŗu dēvēja tolaik par "lidojošo kremli" un diviem pikējošiem iznīcinātājiem I-16.

Tie izcēlās ar 30 ļoti sekmīgiem izlidojumiem, taču kāpēc tad par tiem ir tik maz zināms? Jo to ražošanu pārtrauca vēl 1937. gadā PSRS, bet ASV un Japānā tie vispār netika sākta to masveida ražošana.

10 самых самых интересных и странных видов войск во 2 Мировой Войне (13 фото)


Dora.

Līdz pat šodienai tas ir pats lielākais izgatavotais lielgabals pasaulē. Tam piemīta tāds spēks, ka pāris šāvienu rezultātā tikai likvidēta visa sarkanās armijas artilērija Severostopeļā. Par šito ieroci zina daudzi, taču kāpēc tad to tik plaši nelietoja? Tāpēc, ka vajadzēja būvēt 4 sliežu dzelzceļu, lai Dora spētu pietuvoties ienaidniekam uguns atklāšanas attālumā. Turklāt to nevarēja pagriezt horizontāli, tādēļ vāciesiem nācās būvēt jaunas sliedies katram jaunam mērķim. Taču krievi savulaik, atkaŗojot teritorijas, varēja izmantotvāciešu uzbūvētās sliedes savam vajadzībām.
10 самых самых интересных и странных видов войск во 2 Мировой Войне (13 фото)


Suņi pašnāvnieki.

Izdzirdot vārdu pašnāvnieki lielākajai daļai cilvēku rodas asociācijas ar japāņu kamikadzēm, taču šoreiz ar izdomu ir izcēlušies krievi. Pie speciāla apmācīta suņa muguras piestiprināja prettanku mīnu un laida zem vācu tankiem. Rezultātā tie kopumā iznīcināja ap 300 tanku. Kāpēc mazpazīstams ierocis? Tāpēc, ka suns varēja paskriet arī zem savējo tanka. Un krieviem nācās turēt savus tankus pa gabalu, kas nereti neļāva efektīvi turpināt uzbrukumu. Kā arī par kritušajiem neteica ne vārda, jo tas izklausītos vienkārši necilvēcīgi. 
10 самых самых интересных и странных видов войск во 2 Мировой Войне (13 фото)


Zemūdens lidmašīnu bāzes kuģis.

Tas bija japāņu izgudrojums. Negaidīti gaisa uzbrukumi no ienaidniekam negaidītām vietām deva lieliskus rezultātus. 

Kāpēc mazpazīstams? Nekāds ierocis jau neglābs tikpat kā zaudēto kaŗu, jo to pārāk vēlu sāka pielietot. Un japāņi to tā slēpa, ka amerikāņi pat nepamanīja tā veiktos uzbrukumus.

10 самых самых интересных и странных видов войск во 2 Мировой Войне (13 фото)


Poļu kavalērija

Tagad klīst daudz leģendu par stulbiem poļiem, kuŗi ir laiduši jātniekus ar zobeniem pret bruņutehniku. Taču īstenībā kavalēriju izmantoja visas armijas un nevis uzbrukumam, bet tieši kā transporta līdzekli. Nonākot kaujas laukā jātnieks kļuva par parastu sauzemes kaŗeivi.

Poļu rota, atpūšoties mežā, sastapa vāciešus. Poļu komandieris, nevilcinādamies izvika zobenu un deva pavēli mesties virsu vāciešiem. Uzbrukums bija tik ātrs un negaidīts, ka poļiem visdrīzāk būtu izdevies gūt uzvaru, ja vien netālu nebūtu atradušies vācu tanki un cita bruņutehnika ar ložmetējiem. Poļiem nācās atkapties.

10 самых самых интересных и странных видов войск во 2 Мировой Войне (13 фото)
 

Informācija ņemta no www.fishki.net.

Laboja , labots 6x