Filmas izdošanas datums: 2002. gada, 8. novembris.

Režisors: Curtis Handson

Scenāriju autors: Scott Silver

Galvenajās lomās: Eminem (B-Rabbit), Kim Basinger (Stephanie Smith), Brittany Murphy (Alex), Mekhi Phifer(Future), EugeneByrd (Wink).

Filmas treileris: 

Par filmu: Kāds iesācēju „reperis”, kurš nāk no Detroitas skarbās puses, 8 Mile, ir nonācis grūtībās. Viņš pamet savu draudzeni, uzzinot, ka viņa gaida bērnu un dodas pie savas mammas, kura cieš no alkohola atkarības. Tajā pašā laikā viņš vēlas ietaupīt naudu, lai varētu ierakstīt savu demo dziesmu. Viņa darbs ir ļoti nepatīkams un  vietējā pilsētas repa konkursā viņš nevarēja pateikt ne vārda. Lietas kļūst labākas, kad viņš satiek dažus draugus, kas sola sekmēt viņa repa karjeru. Bet pēkšņi notiek negaidīti pavērsieni un viņa dzīve pārvēršas par amerikāņu kalniņiem. Bet pēdējā momentā viņš savācas un pārsteidzot visus, izdara to… Ko?
To, Jūs redzēsiet filmā..

Mazs ieskats filmā:

Manas domas par filmu: Sākšu ar to, ka šī filma jāredz visiem, kam patīk vai interesē dzīvē Amerikā un patīk vērot šo bandu un personu dzīves ritumu. Protams, nevar neieteikt filmu tiem, kuri interesējas par Eminemu un viņa mūziku, jo filmā tā tiek aizraujoši un interesanti pasniegta. Man pašam filma ļoti patika, jo stāsts ir par cilvēku, ar reālu dzīves mērķi, kas no visiem spēkiem cenšas to sasniegt, lai arī kādus šķēršļus citi tam liek priekšā. Ļoti arī patika filma no muzikālās puses, ja filma patiešām patīk un aizrauj, tad vienu brīdi tik ļoti jāizjūt galvenais varonis, ka filmas laikā pašam būs liels prieks un mierinājums par galvenā tēla piedzīvojumiem. 

Mans vērtējums: 9/10

Laboja , labots 3x