Režisors: Jacques Audiard

Galvenajās lomās: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif

Šodien noskatījos A Prophet. Nedrīkst nepadalīties ar citiem, nedrīkst. Tāpēc, ka filma ir pārāk sakarīga lai klusētu. Lai gan sižets pēc būtības nav nekas īpaši oriģināls, tomēr galarezultāts ir visai iespaidīgs.
 
Jauns arābu puisis vārdā Maliks, tiek iesēdināts uz sešiem gadiem aiz restēm par uzbrukumu policistam. Panaivs, nobijies, lasītneprotošs jaunietis bez draugiem vai ģimenes nevienā no žoga pusēm, taču kaut kur dziļāk var nomanīt visai gudru indivīdu. Par kāda stukača slepkavību, cietumā sēdošais korsikāņu mafijas boss Cēzars Lučāni viņu ņem savā aizgādībā. Un, sarūkot cietumā esošo korsikāņu skaitam, Cēzara vara pamazām vājinās, taču Maliks tikmēr veiksmīgi veido "tiltu" starp cietumā sēdošajiem musulmaņiem un krosikāņiem, tādejādi veidojot savu kriminālo "karjeru"...

Pirmā doma pēc noskatīšanās - mūsdienīgs "Godfather". Labi, gluži varbūt Kopolas filmas līmenī nav, taču visnotaļ episks un iespaidīgs darbs. Divarpus stundu laikā mūsu priekšā ļoti smalki un detalizēti tiek atainota pilnīgi sveša pasaule. Tāpat diezgan neuzbāzīgā veidā tiekam iepazīstināti ar Francijas cietumu sistēmu un tās mīnusiem.
Protams, nevar arī nepieminēt nepieredzējušo, bet lielisko Tahar Rahim, kuram tiešām bija uz saviem pleciem jāiznes filma. Uz priekšdienām es no šī aktiera sagaidu lielas lietas.

9,5/10
Kriminālā žanra mīļotājiem iesaku pievienot skatāmo filmu sarakstam.

Laboja The Loner, labots 6x