Android un iOS, līdz ar telefoniem ir attīstijušies vēja spārniem pēdējos gados un līdz ar to arī spēles, kādas uz tiem pieejamas.

No savu platformu ekskluzīviem, līdz PC portiem un vēl emulācijas, spēļu klāsts ir plašs un daudzveidīgs. Šajā rakstā izvēlējos ieteikt dažas, manuprāt lieliskas spēles kuras vari paņemt līdzi savā kabatā un ar tām labi pavadīt laiku.

!Lielākā daļa no šīm spēlēm spēlēsies labi uz vismaz dual core cpu un 1GB ram un vismaz 5.0" displeja.

Dark Fear

Android/iOS --- Izstrādātājs: Arif Games

Sākšu ar savdabīgas spēles ieteikumu. Gan jau vismaz reizi esi spēlējis kādu point & click spēliŠī ļoti velk uz to žanru, bet īsti nav tas. Spēles sākumā Tu pamosties tumšā kabīnē un tālāk viss ir tavās rokās. Tu progresē atrodot priekšmetus un tos apkpojot un/izmantojot lai progresētu. Spēlē ir arī rogue-like rpg sistēma kur tev būs nepieciešams medīt dzīvniekus lai dabūtu labāku ekipējumu un pavākt naudu. Pats sižets ir ļoti mistisks, spēlei ir patīkams retro pixel art stils, it kā spēlētu kādu Sierras spēli no 90tajiem. Spēle ir arī nedaudz baisa, līdz ar to ir ieteicams spēlēt ar austiņām. 

 

 

 

Civilization Revolution 2

Android/iOS --- Izstrādātājs: Fireaxis Games

Jā, tu domā pareizi. Šī spēle balstīta uz oficiālo licenzi un ļauj tev iekarot nācijas un attīstīt savu tautu kabatā. Ir pieejami vairāki režīmi un kampaņas, kā arī iespēja sākt pašam visu no sākuma ar dažiem saviem cilvēkiem, arī būs daudzi zināmi valstu līderi cauri laikiem. Pati sistēma ir vienkāršāka un ne tik dziļa cik lielajā PC versijas brālī, bet pati spēles būtība tur ir. Spēle ir krāsaina un ļoti labi optimizēta skārienjūtīgajām ierīcēm. Ļoti labs variants, ja vajag to Civilization devu kamēr neesi mājās.

 

 

 

The Banner Saga

Android/iOS arī pieejama uz PC --- Izstrādātājs: Versus Evil

Vikingi, satriecošs vizuālais stils, plūdenas animācijas, dramatisks stāsts, dziļa cīņu sistēma. Tas ir tas ko piedāvā Banner Saga. Ieguvusi atzinību uz PC, spēle tika pārportēta uz telefoniem un patīkami ka nekur netika apgriezti stūri. Šī ir patiesi lieliska relīze no pc, kādas gribētos redzēt vēl. Iejusdamies dažādu personu lomās, kuru ceļi sapinas, tu ceļosi Oregon Trail stilā, rūpēsies par saviem cilvēkiem, varēsi izbaudīt sekas no lieliskas konversēšanas sistēmas, kur "Your choice matters" un pamocīties turn based combat cīņās. Lieliska rpg, lieliska stratēğija. Spēle kuru ir vērts iečekot.

 

 

 

Superbrothers: Sword & Sorcery EP

Android/iOS arī pieejama uz PC --- Izstrādātājs: Capybara Games

Vēl viena lieliska no PC atceļojusi spēle. Iejūtoties varoņa lomā, tu atrisi puzles un spēle lieliski izmanto skaņu, radot lielisku atmosfēru un iesaistot to puzlēs. Spēle nav, gara, neaizņem daudz un noteikti ir jāpamēğina. Kontroles ir vienkāršas, tu izmanto pirkstu lai norādītu kur jāiet un cīņu laikā pagriez telefonu vertikāli un ar pirksta vilcieniem uzbrūc vai bloķē.

 

 

 

This War of Mine

Android/iOS --- Izstrādātājs: 11 bit studios

PC porti turpinās. Karš izmaina cilvēkus un par to ir šī spēle. Tu tikai mēğini izdzīvot, bet lai izdzīvotu tev var nākties darīt lietas, par kādām senāk pat nebiji domājis. Nozagt ēdienu no veca pāra, zāles no slimas sievietes vai veit bruņotu laupīšanu. Spēle izskatās skaisti, ir iespēja ieslēgt interesantu sketch stilu, ticamas animācijas, drūma vide un viegli saprotams interfeiss.

Tālāk pamatā ir laba crafting sistēma, kas ļauj izveidot noderīgus priekšmetus kā radio, pa kuru varēsi klausīties ziņas, gultas komfortam, krāsnis labākam ēdienam un siltumam un daudz ko citu. Pa dienu tu vari darboties pa savu ēku, bet naktī tu vari izvēlēties doties scavengot, kas ir galvenais resursu ievākšanas veids, pa retam pie tavas mājas var uzrasties kāds kurš grib mainīties, kā arī var notikt uzbrukums naktī. Šī spēle visvairāk spēlē uz emocijām un dilēmu. Vienreizējs kara simulators.

 

 

 

Monument Valley

Android/iOS --- Izstrādātājs: ustwo

Burvīga puzle,kur tev ir jāizvada cauri princese,sarežģītām un pēlēko šūniņu kustinošām lokācijām, kur jebkura vieta ir savādāka nekā izskatās. Viena no labākajām pagājušā gada spēlēm.

Šīs ir tikai dažas spēlas kuras vari izmēģināt on-the-go.

Prasās vēl ko?

Labākie emulatori nostalģijas devai:

Paldies ka lasīji!

Laboja mad, labots 4x