Režisors: David Michōd

Galvenajās lomās: James Frecheville, Ben Mendelsohn, Guy Pearce, Jacki Weaver

Esmu klāt ar kārtējo aprakstu par kādu lielisku filmu. Kā jau dažreiz gadās, šis ir man samērā tuvs žanrs - krimināldrāma. Austrālija ar izciliem darbiem kinojomā parasti neizceļas, šis lai tad būtu patīkams izņēmums. Kas interesanti, režisoram Deividam Mičodam šī būtībā ir pirmais tāds tiešām nozīmīgs darbs un ar to viņš tiek galā visnotaļ pieklājīgi, īpaši ņemot vērā, ka pēdējos gados labu krimināldrāmu ir pietiekoši un latiņa ir samērā augsta.

Septiņpadsmit gadus vecajam Džošua no heroīna pārdozēšanas nomirst māte. Kā aizbildnis tiek iecelta vecmāmiņa. Tikai atšķirībā no "standarta" vecmāmiņām, šī dzīvo kopā ar četriem saviem dēliem, kuri ikdienu aizpilda ar dažādām kriminālām aktivitātēm un izvairīšanos no policijas. Tad nu Džošua arī pamazām mēģina iejusties jaunajā ģimenē un šad tad arī pieliek rociņu "darījumos". Bet kādā jaukā dienā sadursme starp brāļiem un policiju beidzas ar asinsizliešanu, kā rezultātā sākas problēmas visiem...

 

Animal Kingdom ritms ir samērā lēns un nesteidzīgs, taču filmas noskaņa dara savu darbu un tas viss kopā ļoti organiski veido sakarīgu galarezultātu. Nav iespējams nepamanīt Romāna Polaņska ietekmi. Kas skatīsies, noteikti tas brīžam dursies acīs. Piemēram, aina, kur specvienības kareivji ielaužas mājā, vienkārši izcili. Pašā sākumā nedaudz traucēja austrāliešu akcents, bet samērā drīz stāsts iesūca sevī un par to gluži vienkārši piemirsās. Šoreiz kaut kā Džeimsa Frenčvila tēls vai tēlojums (dažreiz man pagrūti nodalīt) lielu sajūsmi neizsauca, kaut gan melotu, ja teiktu ka nepatika. Toties otrā plāna aktieris Bens Mendelsons savu darbu izdarīja godam. Viņa tēls atainoja tāaadu ļaundari, kuru droši vien kinomīļi vēl atcerēsies ilgu laiku. Pietiek tikai Poupam (Mendelsona atveidotajam tēlam) atrasties kadrā, lai jau uzreiz varētu izjust spriedzi.

Lai arī stāsts būtībā nav nekas sarežģīts un nav te nekāda diža filozofija iepīta, emocijas no šīs filmas man bija spēcīgas. Ar tādām frāzēm „must see” nemēdzu mētāties, taču žanra cienītājiem gan visnotaļ silti iesaku.

 

Filma godam nopelnījusi 8,5/10.

 

Treileris:

Laboja mad, labots 2x