Nesen pabiju tālu, tālu prom no Latvijas un sanāca tā, ka pa lētām naudām varēju tikt pie Archos interneta tableta. No mana maka aizgāja tikai 20ls par šo verķi, pārējo uzsauca veikals. Īstā cena, aptuveni $90.

Tad, kas tas īsti ir?

  Kā rakstīts ražotāja mājaslapā un aizmugurē pašam archos 4GB - internet tablet

Īstenībā sākumā meklēju tikai mūzikas atskaņotāju un šis izskatījās pēc mūzikas atskaņotāja. Bet tad skatoties specifikāciju, pamanīju, ka ir wi-fi un anroid platforma. Papētīju sīkāk un nodomāju, ideāli, noderēs priekš mūzikas klausīšanās un šad tad priekš interneta un kāda .pdf faila lasīšanas autobusā.

Pirmais izmēģinājums.

Viss darbojas kā nākas, pieslēdzos wifi, uztvērējs gan ir ļoti vārgs, aiz divām sienām (15m~) šad tad pazuda signāls, no visiem tīkliem kas mājā uzrādija tikai četrus no desmit. Nu nekas, galvenais, ka var pieslēgties.

Uzinstalēju updeitu androidam (2.2), tad angry birds. birds neiet, šausmas.

Testēju wifi. Ieeju tvnet.lv, pēc kāda laika viss restartējas. Mēģināju vēl citās apjomīgās lapās ieiet, restartējas. Tātad nevelk.

Tad ko viņi ir domājuši ar to wifi, ja normāli nevar ieiet mājas lapās? Novilku citu browseri, bet vēl neesmu izmēģinājis, iespējams atslēdzot visus milzīgos flashus un citas figņas būs ok.

Vismaz mūzikas klausīšanai noder, skan labi, izvēlne ir ērta, bet ņemot ārā no kabatas acelometrs (vai kā to sauc) vienmēr sagriež ekrānu kā nevajag, rezultātā kādu laiku jākrata, lai ekrāns pagrieztos pareizi. Fail no ražotāju puses, ja jau tik sūdīgi uztver kustību un tur kur nav kustība uztver, nafig likt vispār iekšā? Tagad kaut cik sanāk, vajag nedaudz pakratīt, turot ieslīpi.

Galerija. Salādēju iekšā bildes, veru vaļā, pirmās piecas forši apskatu, parādu draugam, nākamo neatver, atkal restartējas. Bildes par smagu. Tagad saliku atsevišķās mapītēs, tagad var atvērt.

Baterija. Tikai klausoties mūziku, pēc ražotāja, 16 stundas. Diezgan švaki. Ieslēdzot wifi, kaut ko skatoties tērē diezgan ātri, pēc tam izslēdzot nedaudz pat pienāk atpakaļ klāt, pff.

Izmēģināju lasīt .pdf failus, daudz labāk nekā biju iedomājies, bet prasās pēc kārtīga lasītāja, gribētos tikt pie Amazon Kindle.

 

Veikalā skatījos, 32 modelim ir kamera, bet nu, cik patestēju uz vietas, nekas dižs nav un neko jau no tādas nevar gribēt. Piemaksāt 45$ par izplūdušām bildēm, ne priekš manis.

 

Visu aparātu vēl neesmu apguvis, nav arī isti laiks. Pašlaik stāv plauktā, kad eju kaut kur ārā, paņemu, lai klausītos mūziku.

 

 

 

Plusi:

Cena

Izmērs, Svars

Android

Jauki, ka ir wifi, mūsdienās noder. (Man nav telefonā)

Samērā liels ekrāns.

 

Mīnusi:

Vājš wifi

Baterijas laiks

Nepanes smagu satura weblapas, attēlus, neiet angry birds!! (iespējams kaut kā var sataisīt)

Dažkārt gļuko acelometrs

 

Vērtējums 5/10 

Iespējams citi modeļi ir daudz labāki, tie būtu archos 32, 43, 70, 101.

 http://www.archos.com/products/ta/archos_28it/index.html?country=lv&lang=en

 

 

Laboja throttle, labots 8x