Nosaukums:  Assassin's Creed IV: Black Flag
 Žanrs:  Action, Adventure, Stealth, Naval
 Platformas:  PC, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii U
 Iznākšanas datumi:

 PC: 2013. gada 19. novembrī
 PS4: 2013. gada 15. novembrī
 PS3: 2013. gada 29. oktobrī
 Xbox 360: 2013. gada 29. oktobrī
 Xbox One: 2013. gada 22. novembrī
 Wii U: 2013. gada 29. oktobrī.

 Spēles režīmi:  Vienspēlētāju un daudzspēlētāju.
 Izstrādātājs:  Ubisoft Montreal
 Izdevējs:  Ubisoft

Spēles apraksts

Spēle tiek aizsākta 1715. gadā, Karību reģiona apvidū. Šoreiz spēle vairs netiek balstīta uz un ap Desmondu, bet gan "Abstergo Industries", kurā strādā daudzi cilvēki, kuri nodarbojas ar informācijas analizēšanu no cilvēku atmiņām. Spēle ir turpinājums Assassin's Creed 3 daļai. Šoreiz gan Assassin's Creed spēļu frančīzē ir diezgan neparasts personāžs, kurš ir gan komandā pie Assassin's, gan komandā pie tā dēvētajiem pretiniekiem - Templars. Assassin's Creed IV ir ļoti neparasts arī ar to, ka ļoti liela darbība notiek ne tikai vairs uz sauszemes, bet arī uz ūdens, kas ir ļoti liels paplašinājums spēlei. Personāžs, ar kuru Tu spēlē, ir Edvards Kenvejs, kurš ir Konora Kenveja vectēvs un Heitema Kenveja tēvs, no Assassin's Creed 3.

Prasības

Minimālās

Intel CPU  Core 2 Quad Q6400 2.13GHz
 AMD CPU  Athlon II X4 620
 Nvidia GPU  GeForce GTS 250 1 GB
 AMD GPU  Radeon HD 6670
 RAM  2 GB
 OS  Vista | XP | 7 | 8
 DirectX  DX 10
 HDD  30 GB

 

Vidējās

Intel CPU  Core i3-530 2.9GHz
 AMD CPU  Athlon II X3 440
 Nvidia GPU  GeForce GTX 285
 AMD GPU  Radeon HD 7770 1GB GDDR5
 RAM  4 GB
 OS  Vista | XP | 7 | 8
 DirectX  DX 10
 HDD

 30 GB

 

Rekomendētās

Intel CPU  Core i5-2400S 2.5GHz
 AMD CPU  Phenom II X4 940
 Nvidia GPU  GeForce GTX 470
 AMD GPU  Radeon HD 5850 1024MB
 RAM  4 GB
 OS  Vista | XP | 7 | 8
 DirectX  DX 11
 HDD

 30 GB

 

Par spēli

Pats pirmais, ko par spēli gribas teikt ir "Wow, iespaidīgi". Tā tas tiešām ir, spēle ir ļoti iespaidīga no daudziem aspektiem, sākot no personāžu stāsta, turpinot ar spēles grafikām, vēl turpinot ar spēles skaņas un muzikālo izvēli un beidzot ar pašām sīkākajām niansēm, kuras ir pilnīgi jaunas tieši Assassin's Creed frančīzei.

Turpinot ar to pašu jaunāko, kas vēl nekad nebija bijis spēlē - kuģošana, pirātisms. Tas ir pilnīgi jauns un neierasts stils gar šo spēli, kuru manuprāt viņi ir vienkārši lieliski ievietojuši spēles saturā. Spēlei tiešām piedod asumu tas, ka Tu vari paņemt savu kuģi, kura nosaukums ir Jackdaw, un doties pāri okeāniem. Tas ir tik lieliski dzirdēt sava kuģa apkalpi vienojoties kopā vienā jūras dziesmā, vai arī klausoties tajā jūras šalkoņā, vai arī redzēt sauli no agra rīta debesīs, un pēc šī visa iekarot pretinieku kuģi un apzagt to ar dārgumiem un materiāliem. 

Tas viss ir apvienots ļoti lieliski, jo spēli tomēr neiziesi dienā vai pāris dienās, tajā Tev vajadzēs izlietot visus savus nervus, pacietību un dārgo laiku. Spēlei ir galvenais stāsts, kurš manuprāt nav tik interesants, kādu es biju gaidījis, bet blakus misijas, ak, tās ir burvīgas. Tu jebkurā brīdī vari izvēlēties kādu no šīm blakus misijām, kuras vietu Tu vari arī pats izvēlēties. Sākot ar džungļiem, alām, beidzot ar okeāna dzīlēm un kuģu spridzināšanu, to uzlabošanu un arī beigu beigās - zvejošanu. 

Grafika un mūzika. Tās ir ļoti svarīgas lietas mūsdienās, jo datori paliek daudz jaudīgāki un mūzika piedod visam tādu noti, ka Tu tiešām tur atrodies. Tā arī spēlē ļoti lielu lomu Assassin's Creed IV. Grafika katrā no šīs frančīzes spēlēm ir bijusi lieliska, bet šogad Ubisoft Montreal ir piestrādājis pie vienkārši kaut kā unikāla, pat uz pašām zemākajām grafikām Tu vari spēlējot spēli iejusties kā īstā dzīvē. Spēles apkārtne ir uztaisīta lieliska un detalizēta, ūdens atspoguļo katru kustību un Tu redzi cauri tam katru zivteli. Šī noteikti ir viena no gada labākajām spēlēm grafikas ziņā, par to varētu rakstīt un rakstīt, bet nav vairs vārdu ar ko izteikt spēles skaistumu. Un arī muzikālā puse, par kuru gan es nevaru tik detalizēti rakstīt, jo nezinu, kā visa tā padarīšana notiek, bet piestrādāts pie tās tiešām ir. Spēlē katrai lietai ir skaņa, ieroča izvilkšanai no personāža kabatas, vai arī zobenu dzinkstīm sasitoties kopā, vai arī miermīlīga lopiņa brēkšana, kad tas tiek nošauts. Viss ir iekļauts spēlē un tās gaisotne tiek realizēta ar vien vairāk un vairāk.

Un tomēr, joprojām es neesmu redzējis spēli, kurai nav nekādas kļūdas, un tā tas ir arī ar Assassin's Creed IV, un starpcitu, tas ir ar visu frančīzi. Nevienai no frančīzes spēlēm nav bijusi tiešām laba tuvcīņas pieredze, jā, labi, tā ir vizuāli skaista, detalizēta un ar iespaidīgām kustībām, bet joprojām nevaru saprast to, ka cīņā, kur ir vairāk nekā desmit pretinieki, Tev uzbrūk tikai viens un to pašu Tu vari nogalināt ar viena zobena vēzienu. Tas joprojām ir arī palicis šajā spēlē, bet nu es varbūt esmu vienīgais cilvēks, kam tiešām tuvcīņas pieredze tā interesē.

Kopumā es varētu turpināt un turpināt rakstīt, bet tas būtu vien atkārtojums pēc atkārtojuma, tikai ar daudziem sinonīmiem, bet gala rezultāts būtu tāds pats - spēle ir lieliska un manuprāt, tā noteikti būs viena no 2013. gada labākajām spēlēm.

Vērtējums

 IGN  8.5/10
 Gamespot  9/10
 Mans

 9/10

 

Treileris

 

Ekrānšāviņi

 

Laboja Worst, labots 1x