Aktieri: Maikls Kītons, Džeks Nikolsons. (Michael Keaton, Jack Nicholson)

Režisors: Tims Bērtons (Tim Burton)


Manas domas par filmu:

Visi taču zin Betmenu, vai ne? Tas ir viens no populārākajiem DC komiksu varoņiem. Betmenam ne tikai ir sīki izstrādāta dzīve, bet arī tērps, mašīnas un pats galvenais - piederumu josta. Bet jā, oriģinālais Betmens, vienmēr būs labs. Lai gan es pirmo reizi skatījos šo filmu, man patika. Tajā tiešām bija parādīta traģēdija. Noziedzība pilsētā, kuru vajag apkarot. Traģēdija bija parādīta vienkārši - tumsa. Reti filmā varēja redzēt gaišas vietas, kas liecinātu par cerību un prieku. Bet uzrodas, protams, īsts, spēcīgs ļaundaris, kas cenšas pakļaut sev Gotemas pilsētu. Un Betmens cenšas viņu uzvārēt, par spīti privātajai dzīvei. Šī arī ir laba filma, lai redzētu ''dubulto dzīvi''. Kā supervaroņu filma varbūt šī arī nav tik laba, bet laba tā noteikti ir kā trilleris vai pat drāma. Lai nu kā, neieteiktu nevienam dzīvot Gotemas pilsētā, jo tur nav vietas miermīlīgiem cilvēkiem.


Sižets:

Gotemas pilsētā ir ļoti milzīgs noziedzības līmenis. Tāpēc avīžu slejās parādās kāds raksts par milzu sikspārni, kas ar cīnās par taisnību. Šis sikspārnis ir miljonārs, kurš dienā ir bagātnieks, kuram patīk pretējais dzimums un uzdzīve. Bet naktī - miljonārs, kam ir līdzekļi futūristikām tehnoloģijām, lai apkarotu Gotemas pilsētas neģēļus un padarītu to par drošu pilsētu.

 

Vērtējumi:

  • Mans: 7.4/10 lai arī filma bija laba, man tomēr tā neatstāja pārāk spēcīgu iespaidu. Bet būs ar ko salīdzināt, jo taisos skatīties arī pārējās filmas. 
  • IFDB: 7.95/10

Traileris:

Laboja mad, labots 1x