Galvenajās lomās: Darin Brooks (tēlo Alex Moran)Alan Ritchson (tēlo Kevin "Thad" Castle)Chris Romano (tēlo Sampson "Sammy" Cacciatore).

Režisori: Eric Falconer, Chris Romano.

Pirmā sezona: 2010. gada 11. janvāris.

Otrā sezona: 2010. gada 20. oktobris.

Trešā sezona: 2011. gada 21. septembris.

 

Par seriālu: 

"Blue Mountain State" ir amerikāņu komēdijseriāls, kurš pirmo reizi tika pārraidīts Spike telekanālā 2010. gada 11. janvārī. Seriāls ir par diviem koledžas pirmkursniekiem Aleksu un Semiju. Alekss spēlē koledžas futbola komandā "Kalna kazas", bet Semijs kļūst par sporta komandas talismanu - āzi - un iejūk karsējmeiteņu pūlī. Seriāls piedāvā ieskatīties amerikāņu koledžas dzīvē, iesaistot ne tikai amerikāņu futbolu, ballītes un alkohola lietošanu, bet arī narkotikas, publisku pazemošanu un seksu.

Seriāla varoņi: 

(iespējami spoileri)

Bilde Vārds, uzvārds Apraksts

Alekss Morans

(Alex Moran)

Pirmkursnieks, kurš komandā spēlē kā piespēlētājs (quarterback), bijušais vidusskolas komandas kapteinis no Vaijomingas. Alekss bija pirmais, kas Vaijomingas vidusskolas vēsturē sasniedza 10'000 jardu atzīmi.

Atšķirībā no citiem komandas biedriem, Alekss nevēlas doties uz NFL (Nacionālo futbola līgu) pēc koledžas beigšanas. Viņš visu koledžu vēlas nospēlēt kā rezerves spēlētājs, pabeigt koledžu kā vidusmēra students, bet pašu koledžas laiku izbaudīt pēc iespējas vairāk, ieskaitot piedzeršanos un  nodarbošanos seksu.

2. sezonas beigās viņš sāk tikties ar Mēriju Džo (Semija pusmāsu), tomēr attiecības ātri beidzas, jo viņa, izrādās, ir lesbiete.

Koledžas laikā Alekss kopā ar Sedu un Semiju dzīvo tādās kā kopmītnēs, kuras dēvē par Āžu Māju (Goat House). Tajās lielākoties arī notiek ballītes.

3. sezonā Alekss uzstāda kārtējo rekordu, piespēlējot 7 piezemējuma (touchdown) bumbas vienas spēles laikā.

3. sezonas laikā Alekss kļūst par sākumsastāva piespēlētāju. Sākumā gan viņš to īsti nepieņēma, bet, kad viņš ieraudzīja, kādas priekšrocības ir spēlētājiem, kuri ir sākumsastāvā, viņš drīz vien savas domas mainīja. Pēc kāda laika viņš saprata, ka viņam futbolā ir talants un ka viņš  var tajā tikt tālu, tāpēc viņš nolēma pēc koledžas doties uz NFL.

Semijs Kaciatore

(Sammy Cacciatore)

Semijs jau seriāla sākumā kļuva par futbola komandas talismanu. Arī viņš ir no Vaijomingas un jau kopš bērnības ir Aleksa labākais draugs. Semijam ir pusmāsa Mērija Džo.

Semijs visu laiku meklē iemeslu, lai piedzertos un pavadītu nakti ar kādu meiteni, tomēr viņa dzeršanas paradumi bieži vien viņu noved interesantos piedzīvojumos.

Āžu Mājā viņš dzīvo pieliekamajā, sienas skapī. Lai paturētu šo vietu mājā, viņam ir jāpilda Seda uzdotie darbiņi.

Kevins "Seds" Kāstls

(Kevin "Thad" Castle)

Kevins ir koledžas seniors un futbolkomandas kapteinis no Konektikutas. Viņam pieder rekords ar visvairāk spēka paņēmieniem vienā spēlē. Lai arī Seds bieži vien apnīk pārējiem komandas biedriem ar savu  terorizēšanu, viņš spēj saņemties komandai nozīmīgos brīžos un parādīt, kā tas ir būt par līderi. Tieši tāpēc komandas treneris Marts Daniels iecēla Sedu par komandas kapteini jau pirmajā Seda koledžas gadā. Kevins kļuva par jaunāko kapteini koledžas vēsturē.

Viņa tēvs mira kara misijā Bosnijā, kur arī piedalījās mīlas afērā, kā rezultātā "radīja" Seda izskatīgo pusmāsu Almu. Kevinam ir nosliece iesaistīties pārmērīgās homoseksuālās darbībās, it īpaši, pirmkursnieku iesvētībās.

Viņa iesauka "Seds" radās jau bērnībā, kad citi vienaudži izsmēja to, kā Kevins izrunāja vārdu "bēdīgs" angļu valodā ("sad").

Redons Rendels

(Radon Randell)

 

 

2. sezona

Redons ir ļoti talantīgs piespēlētājs no Detroitas, kurš jau pirmajā koledžas gadā iekļuva sākumsastāvā. Redons ir ļoti egocentriska un iedomīga persona.

Kādu laiku Redons sēdēja cietumā, bet, līdz ko tika atbrīvots, viņš devās spēlēt "Rikers" komandā. Rendelam kopmītnēs ir kupols (līdzīgs solārijmašīnai), kurā viņš guļ un atpūšas.

3. sezonas sākumā tiek minēts, ka Redons ir guvis pleca traumu, kas viņam liegs spēlēt futbolu uz visiem laikiem.

Kregs Šilo

(Craig Shilo)

 

 

1. sezona

Kregs ir uzbrucējs no Ohaio. Viņš bija atzīts par labāko spēlētāju Nacionālajā vidusskolu līgā. Kregs kļuva par koledžas komandas zvaigzni.

Atšķirībā no lielākās komandas biedru daļas Kregs ir uzticīgs savai meitenei Denīzei, kura pārmērīgi cenšas manipulēt ar puiša dzīvi. Tomēr Kregs izšķiras ar savu draudzeni, līdz ko uzzina, ka Denīze ir viņu krāpusi.

2. sezonas laikā tiek minēts, ka Kregs ir pārcēlies uz Džordžijas Universitāti.

(Lai gan īstenībā lomas atveidotājs Sems Džounss III tiek atlaists narkotiku atkarības dēļ.)

Denīze Roja

(Denise Roy)

 

 

1. sezona

Denīze ir Krega draudzene kopš vidusskolas laikiem. Viņa ir bijusī koledžas balles karaliene un izcilā studente.

Tomēr Denīze ir ļoti aukstsirdīga persona un vēlas aprecēt Kregu tikai viņa naudas dēļ. Viņa atturas no seksa ar Kregu, jo tas viņam liek spēlēt labāk, kamēr pati nodarbojas ar seksu ar citiem vīriešiem vai sievietēm.

Viņai nekad nav paticis Alekss, jo viņš zināja par viņas mīlas afērām un vienmēr viņu atmaskoja.

Mērija Džo Kaciatore

(Mary Jo Cacciatore)

 

 

2. un 3. sezona

Mērija Džo ir Semija pusmāsa. Viņa ir samīlējusies Aleksā jau kopš bērnības. Koledžā viņa ir karsējmeitene, lai arī citām karsējmeitenēm Mērija Džo nepatīk viņas slinkuma dēļ un tāpēc, ka uz treniņiem bieži vien atnāk piedzērusies

2. sezonā Mērija Džo pārguļ ar Aleksu, bet jau 3. sezonā tā ir kļuvusi par lesbieti un, iespējams, pārgulējusi ar futbolkomandas trenera bijušo sievu Debru.


Interesants fakts:

2012. gada februārī paziņoja, ka seriālam netiks filmēta 4. sezona, tomēr 2013. gada martā Eds Marinaro paziņoja, ka viņš strādā pie filmas izveidošanas, kurā tiktu parādīti kārtējie Blue Mountain State koledžas notikumi.

Ievaddziesma:

Šādi iesākās ikkatra seriāla epizode. Šis intro apkopo galvenās tēmas, par ko ir šis seriāls - futbols, ballītes un sekss.

Manas domas par seriālu:

Mana kino gaume ir diezgan interesanta, citi to pat sauktu par nepareizu un bērnišķīgu, tāpēc nezinu, vai mans viedoklis par šo seriālu sakritīs ar pārējo viedokļiem. Lai nu kā, man šis seriāls patika. Principā, ja jums patika filma "Project X" un "Amerikāņu pīrāgs", tad jums patiks arī šis seriāls. Seriālā nav tik daudz futbola kā visa pārējā, kas saistās ar koledžu, tomēr man tas šķita diezgan interesants.

Man principā patīk seriāli par jauniešu un pusaudžu dzīvi, kas te tika attēlota pilnā krāšņumā. Man arī patīk sports, kas te tika iepīts. Seriālā bija daudz intrigu un ļoti daudz dažādu joku, tāpēc tas bija skatāms vienā rāvienā (nebija vēlmes novērsties). Protams, neizpaliek arī bez krūtīm un seksa, bet tas jau nav nekas slikts, vai ne?

Mans vērtējums noteikti būtu 9.5/10.

Ieskats seriālā:

Ja tas ir iespējams, tad es savos filmu aprakstos cenšos pievienot video, nevis bildes, jo uzskatu, ka tas ir daudz uzskatāmāks materiāls nekā "plikas" bildes. Skatītājiem rodas daudz spēcīgāks priekšstats par seriālu, kā rezultātā tie vai nu momentāli novelk seriālu, vai arī ar riebumu aizver ciet rakstu.

Es jums piedāvāšu visu trīs sezonu virspusēju apskatu. Citi varētu sūdzēties, ka tur ir spoileri, tomēr, manuprāt, tie ir tik minimāli, ka nesabojā turpmāko skatīšanās prieku.

1. sezona:

2. sezona:

3. sezona:

Laboja Ridiculus, labots 4x