Veidotāji: Nick Santora un Matt Omlstead

Galvenajās Lomās: Domenick Lombardozzi, Brooke Nevin, Malcolm Goodwin, Jimmi Simpson un Serinda Swan

Žanrs: Noziegumu / Drāma / Trilleris

Orģinālais kanāls: A&E

Seriāla apraksts: Breakout Kings ir amerikāņu drāma kuru ir veidojuši producenti, kas iepriekš strādāja pie Prison Break izveides.

Čārlijs un Reijs ir ASV maršali, kuru uzdevums ir izveidot īpašu vienību, kas notvertu un nogādātu atpkaļ no cietuma izbēgušos noziedzniekus. Bet kurš gan spēj domāt labāk par noziedznieku ja ne pats noziedznieks?

Reijs un Čārlijs komandā uzņem trīs ieslodzītos, izsakot piedāvājumu no kura nav iespējams atteikties. Par katru noķerto bēgli, viņu termiņš tiks saīsināts par dažiem mēnešiem, bet ja viņi meiģinās bēgt, viņi tiks notverti un viņu termiņš tiks dubultots.

 

 

Lojds ir grupas smadzenes. Būdams doktors psiholoģijā, viņš veido bēgļu psiholoģisko raksturojumu un mēģina paredzēt viņu tālākos soļus. Lai gan Lojds mēģina palīdzēt citiem ar viņu problēmām, viņš pats cieš no azartspēļu atkarības.

Lai segtu savus azartspēļu parādus, viņš pārdeva vienai no savām studentēm zāļu recepti, kuras viņa vēlāk pārdozēja. Viņam piesprieda 25 gadus ieslodzījumā.

Ērika ir noslēgta un visai skarba, toties viņai ir sava vājā vieta - viņas meita. Uzaugusi ar tēvu kurš nodarbojās ar bēgļu notveršanu par atlīdzību, lai gan viņas prasmes nav tik ļoti attīstītas kā Lojdam, viņa spēj izprast bēgļus un sekot viņiem pa pēdām.

Pēc tēva nāves, Ērika apsolijās atriebt viņa nāvi. Viņa tika vainota 5 cilvēku slepkavībās, bet tieši pierādījumi netika atrasti. Neskatoties uz to, viņai pieprieda apsūdzības par neatļautu ieroču glabāšanu.

Šea ir uzaudzis ghetto un jau 20 gadu vecumā ir vadījis dažādus noziedzīgus grupējumus, Austrumu krastā. Lielākā daļa ir saistīta ar ieroču kontrabandu un narkotiku tirdzniecību. Atšķirībā no Lojda un Ērikas, Šeā sevi uzskata par noziedzinieku, un domā gluži kā jebkurš cits noziedzinieks, kas viņam dod dažādas priekšrocības. Viņš domā, kā bēglis, cenšoties nonākt pie viņa nākošā sola.

Šeā tika notverts, veicot vienu no ieroču darījumiem, savu ieslodzījumu viņš izcieš stingra režīma labošanas iestādē.

Manas domas: Seriāls aizrāva, jo ir daļēji saistīts ar vienu no maniem tolaik iemīļotajiem seriāliem - Prision Break. Īsti gan neesmu apmierināts ar IMDb vērtējumu, manuprāt, seriāls ir prasijis augstāku vērtējumu. Varbūt gan nedošu 10 zvaigznes, bet savas 8,5 vai 9 viņš būs nopelnījis. Apbēdina arī šova atcelšana pēc 2. sezonas (Sīkāks apraksts šeit!). 

Kopumā - iesaku noskatīties tiem, kas mīl asa sižeta filmas/seriālus, visai bieži seriālā ir iespēja dzirdēt sarkastiskas un tajā pašā laikā smieklīgas piezīmes, kas seriālām piešķir sava veida odziņu.

Neliels ieskats seriālā:

 

Aizliegts rakstu pārpublicēt citās vietnēs bez autora atļaujas!

Laboja mad, labots 3x