Daži jau varētu būt ievērojuši, ka exā kopš piektdienas ir parādījusies brīdinājumu sistēma. Tie, kuri lapā jau ir ilgāku laiku, noteikti atcerēsies, ka arī senāk tāda bija un tie aptuveni sapratīs, kā tā darbojās. Pārējiem tā ir tumša bilde tāpēc šajā rakstā tiks izskaidroti tās darbības principi.

Brīdinājumu var saņemt par dažādiem pārkāpumiem, piemēram, smaidiņkomentāriem,  offtopic komentāriem, spama tēmu izveidošanām u.tml. Par nopietnākiem pārkāpumiem joprojām var sodīt ar profila bloķēšanu.

Ar saviem aktīvajiem brīdinājumiem var iepazīties, atverot profilu un uzspiežot uz "Brīdinājumi" zem avatara labajā malā. Ja tiek saņemts jauns brīdinājums, tas uzrādās arī sadaļā "Tavi notikumi" lapas kreisajā sānā.

Ja lietotājs sapelna 5 aktīvus brīdinājumus, viņa profils tiek bloķēts. Soda garums ir atkarīgs no iepriekšējo pārkāpumu skaita un to smaguma pakāpes, to izvērtē katrs moderators personīgi. Piemēram, ja lietotājs pirmajā reizē par sakrātajiem 5 aktīvajiem brīdinājumiem ieguva 3 dienu banu, tad nākamreiz jau, visticamāk, tiks pie nedēļas bana.

Aktīvie brīdinājumi tiek noņemti šādos gadījumos:

  • saņemot banu par pieciem aktīviem brīdinājumiem.
  • par ieguldījumu lapā, sarakstot kvalitatīvu rakstu apstiprināmajās sadaļās (pamācības, apskati, jaunumi spēļu industrijā, RS ziņas, raksti par vēsturi). Ja raksts netiek apstiprināts, brīdinājums joprojām paliek aktīvs.
  • paejot 2 mēnešiem bez jauniem brīdinājumiem. Tas nozīmē, ka, piemēram, saņemot otru brīdinājumu kaut kur otrajā mēnesī pēc pirmā saņemšanas, laiku sāk skaitīt no jauna un vienu brīdinājumu noņem tikai 2 mēnešus pēc otrā saņemšanas.

Ja ir izpildījies kāds no šiem punktiem, bet tavs brīdinājums joprojām ir aktīvs, lūdzu, sazinies caur vēstuļu sistēmu ar to moderatoru, kurš tev to uzlika. Neaktīvie brīdinājumi saglabājas arhīvā, tie netiek dzēsti. Gan noņemšanas iemesls, gan brīdinājuma iemesls palīdzēs moderatoriem vajadzības gadījumā izvērtēt soda garumu.

Laboja mad, labots 9x