Nosaukums: Caesar IV.

Gads: 2006. gada 26. septembris.

Žanrs: Stratēģija, vēsturiskas pilsētas celšana.

Izstrādātājs: Vivendi games.

Izdevējs: Tilted mill entertainment.

Platforma: PC

Oficiālā mājaslapa: http://caesar4.heavengames.com/

Ieskats spēles sižetā: Tu esi jauns gubernators, kam lemts valdīt pār kādu no Romas pakļautajām pilsētām. Kā tu to darīsi ir tavās rokās. Vai Romu tas apmierinās ir tavu kareivju rokās. Valdi pār savu pilsētu, attīsti to, pilnveido to, uzvari ar to!

Manas domas par spēli: Pēdējais teikums sižetā visu izsaka. Lai gan spēlē nav īsta sižeta.. Bet jā, uzdevums ir viens - dzīvo varenās Romas laikos un valdi pār pilsētu. Izklausās viegli? Tā nav!

Spēles gaita: Spēle gan skaitās pie stratēģijas žanra, bet, manuprāt, tai vieta vairāk iedērētos pilsētas valdīšanas simulatora žanrā. Pēc tam, kad tu izej samērā garo un grūto tutorial, tu vari ķerties pie parastas pilsētas būvēšanas, kurai ir noteikti mērķi. Šķiet viegli? Nē, tev jātiek galā ar ekonomiku, iedzīvotājiem, tirdzniedzību, labklājību, reliģiju un vēl visādām iedzīvotāju un patriciešu kaprīzēm. Tikai tad, protams, ja tev vēl ir nauda, tu vari ķerties un uztaisīt karaspēku. Jēga no tā gan liela nav - tikai aizstāvēties. Bet ja tu ar to visu tiešām tiec galā, kas ir apsveicami, tu vari atslēgt grūtāku spēles režīmu. Spēle ir kā daudzas būvēšanas spēlītes. Hronoloģiski, apmēram, tā:''OMG TIK STILĪGI. Jā, mamm, drīz iešu ēst. Meh, bik paspēlēšu. Kāpēc man tas ir uz datora?''. Spēle ātri iepatīkas, bet ātri arī apnīk, kas ir lielākais mīnuss šādās spēlēs.

Grafika un skaņas: Roma ir slavena ar saviem būvniecības un kultūras sasniegumiem. Es atceros kā maziņš spēlēju Caesar III. Cilvēki dzīvoja mazās teltīs. Arī patricieši. Tad te jau ir manāms progress, jo cilvēki Romā dzīvoja daudz labāk. Sliktākajā gadījumā - jā, viņi dzīvoja kaut kādās teltīs. Atveidojums ir labs, bet grafika nav diži uzslavējama. Priekš 2006. gada stratēģijas spēles, grafika ir tieši viduvēja, lai gan dzelžus gan ļoti grib ēst. Mūzika ir skaista, rada priekšstatu par tā laika mūziku, bet tai pat laikā nav šausmīgi garlaicīga. Skaņas spēlē arī sasniedz izcilu viduvējību.

Vērtējumi:

  • Mans: 7, 8/10 Pārāk viduvēja izprieca.
  • Gamespot kritiķu: 7, 6/10
  • Gamespot spēlētāju: 7, 8/10
  • IGN:  7, 7/10

Ekrānšāviņi:

drty5

d46

d5yuy

Traileris:

Spēles process:

Laboja , labots 3x