Režisors: Olivier Assayas
Galvenajās lomās: Édgar Ramirez, Alexander Scheer, Fadi Abi Samra
Žanrs: Trilleris

Ja nu kādam ir liekas sešas stundas no savas dzīves, ir vērts noskatīties Carlos, jo tieši tik gara arī ir šī filma. Gan jau lielākā daļa būs vismaz kaut ko dzirdējuši par Karlosu Šakāli. Ja ne, šī ir vienreizēja iespēja uzzināt ko vairāk par šo pasaulsaveno teroristu, jo kā jau noprotams pēc nosaukuma, šis būtībā ir viņa un viņa izdarību dzīvesstāsts no septiņdesmito gadu vidus līdz arestam 1994. gadā. Filmas sākumā uzreiz tiek norādīts, ka ne viss atainotais ir balstīts uz faktiem, taču palasoties kaut vai to pašu vikipēdiju, ir skaidrs ka lielos vilcienos nekas no zila gaisa pagrābts nav. Režisors Olivers Assaijas sev samērā netipiskā manierē šo stāstu pasniedz samērā klasiskā mērcē, bez nekādiem specifiskiem māksliniciskiem izgājieniem. Filma no tā noteikti necieš. Sižets ir ļoti spraigs, un, par spīti tam, ka reizēm tiek "izlaisti" vairāki gadi, vai taisītas atkāpes, nevienu brīdi ritms neklibo vai nešķiet saraustīts.

Visai netipiski ir tas, ka filmā tiek runāts vismaz piecās valodās. Vācieši savā starpā sarunājas vāciski, arābi arābiski u.t.t. Un šoreiz tas ir milzīgs pluss. Kas noskatīsies filmu, sapratīs. Tas piedod tādu reālisma sajūtu, cepuri nost. Apriebušies jau standarta Holivudas gājieni, piemēram, krievi vienmēr savā starpā sarunājās angliski ar ļoti lielu akcentu. Šeit vienkārši var izbaudīt kaut ko jaunu.

Runājot par aktieriem, te nu zemu jāpaklanās Edgara Ramireza priekšā. Līdz šis viņam tā īsti izcelties nav sanācis, tad nu šeit viņš ir centrā, uz saviem pleciem arī iznes filmu. Un pat ļoti veiksmīgi. Viņa tēls ir ļoti ļoti harizmātisks, kas var radīt arī nedaudz maldinošu iespaidu, ka filma glorificē šo te teroristu. Tomēr tā īsti nav. Īpaši izteikti tas jūtams filmas izskaņā, kad kaut kur tā liegi parādās neizteikts jautājums - bija vērts? Vai pasaule no tā kļuva labāka?

Mans vērtējums - 9/10.
Ir vērts.

 

Treileris.

Laboja The Loner, labots 4x