Ir sagadījies tā, ka lielākā daļa MMO sāk kļūt bezmaksas. Par City of heroes spēlēšanu ir jāmaksā jau 7 gadus un beidzot tiek plānots tās piedāvāšana kā bezmaksas spēli. Paragon, izstrādāju komanda, jau gadrīz gadu šai supervaroņu MMO spēlei taisa bezmaksas versiju (pirms tika palaists Going Rogue papildinājums).

Protams, gluži kā citās spēlēs arī City of Heroes būs arī iespēja maksāt. Spēlētājam būs pieeja 8 dažādiem supervaroņu veidiem, 105 apģērbiem, 45 spēles vietām, divām lietotāja vietām, un iespēju dabūt maksimālo līmeni. Ja tev kādreiz ir bijusi spēle, tu skaitīsies kā ''Atgriezušais spēlētais'' un dabūsi piekļuvi visam, kam piekļuve ir nemaksātājiem, gan arī visam tam, kam tu varēji piekļūt, kad pirki spēli. Tev jau bija iesākts supervaronis? Viņš tur pat vēl būs! VIP lietotāji gan piekļūs pilnīgi visam pat īpašajiem sižeta notikumiem (kuri jāpērk ir atsevišķi) un arī dabūs punktus spēles veikalā.

Gluži kā citās spēles, spēlētājs varēs nopirkt arī tieši to no spēles veikala, ko kāro tieši viņš. Ja patērēsi noteiktas summiņas vai abonēsi tu dabūsi arī Atlīdzības punktus, par kuriem varēsi iegādāties īpašas spējas, kas savādāk nav iegūstamas.

Neskatoties uz spēles pieklājīgo vecumu, City of Heroes bezmaksas spēļu tirgū ir ļoti labā pozīcijā. Kostīmu pakas, drēbes, kuras spēlētājs var likt valkāt tieši viņu varonim ir izlaistas jau sen, tāpēc jauniņajiem būs liela izvēle. Bet spēles vecums arī nozīmē, ka jauniņajiem būs vieglāk iegrimt spēlē. Spēle ir arī rīks - Misiju arhitekts, ar kura palīdzību var izveidot misijas un piedāvāt tās izspēlēt citiem, un varbūt pat tā iegūt potenciālu veidot vēl un vēl. Iespējams, te būs atlīdzība par šādām misijām un pat labākajiem misiju veidotājiem būs iespēja pat saņemt naudu par viņu ieguldīto darbu. Tomēr šis rīks būs pieejams tikai VIP lietotājiem.

Arī ar pārmaiņu uz bezmaksas versiju notiks dažas izmaiņas spēles struktūrā. Paragon saka, ka spēles pamācība būs pārveidota - tajā jauniņie netiks bombardēti ar tekstu kaudzēm, kuras veterāni noteikti jau zin, tā vietā jauniņajiem būs daudz vienkāršāks veids kā iepazīt spēli. Tam pat tiek veidota pavisam jauna vieta. Lai jaunie spēlētāji iejustos pēc iespējas vieglāk City of Heroes spēlē ir Paragon galvenais un svarīgākais uzdevums. Spēles lejupielāde gan būs ļoti maza daļiņa no lielās. Pat varoņa izstrāde tiek uzlabota, apgalvo Paragon. Bet pamācības vieta tiks lejupielādēta spēlējot pamācību. Bet lielākā daļa tomēr būs jau ieinstalēta. Vajadzētu būt ļoti minimālam gaidīšanas laikam līdz tu sāksi lejupielādēt klientu, kas būsi Praetoria vai Paragon.

Nu tad kad tas iznāks? Saskaņā ar izstrādātājiem, lielās pārmaiņas iznāks ar ''Numurs 21'', kuru viņi cer pabeigt vēlāk šajā gadā. Vai tu iemēģināsi bezmaksas versiju?


Laboja , labots 3x