Es personīgi šo filmu esmu atskatijies tik daudz reižu, ka vairs nespēšu interesanti izstāstīt, kas mani aizrāva, un kas nē, tādēļ beisiklī nospoilošu visu filmu.

Ņujorkas policijas departamenta detektīvs Džons Makleins dodas pie savas atsvešinājušas sievas svinēt ziemassvētkus kopā ar visu uzņēmumu tā ēkā. Kamēr viņš pārģērbjas, torni ieņem teroristi, un saņem visus kā ķīlniekus, izņemot Džonu Makleinu, kuram izdodas aizbēgt.

Grūbers mēģina veikt pārrunas ar kompānijas vadītāju Džosefu Takagi, saka, ka kompānija saņems mācību par tās alkatību, un pieprasa tam piekļuvi seifam. Viņš terorisma aizsegā vēlas nozagt $680'000'000 vērtspapīros no kompānijas seifa. Takagi atsakās sadarboties un saņem lodi galvā. Makleins pa to laiku nogalina viena terorista (Karla) brāli Toniju, pievācot viņa ieroci un izmantojot viņa rāciju, lai sazinātos ar Los Andželosas policijas departamentu, kas nosūtija serežantu Alu Powelu pārbaudīt. Hans nosūta 2 cilvēkus, lai tie apturētu Makleinu, bet viņš tos nogalina un pievāc somu ar C-4 sprāgstvielām un detonatoriem. Powells nesaskata neko īpašu, dodas iekšā, lai pārbaudītu, kas par lietu. Viņš sastop vienu no teroristiem, kurš bija nogalinājis sargu un uzvilcis viņa drēbes, tas teica, ka viss esot kārtībā. Brīdī, kad viņš dodas atpakaļ uz mašīnu un taisās doties prom, Makleins uzmet viena terorista līķi uz viņa mašīnas. Povels izsauc papildspēkus, kas ierodas un ielenc ēku. Specvienība mēģina iekļūt, bet viņus visus nogalina ar raķetēm. Viens no darbiniekiem piedāvāja Hansam palīdzību, mēģinot no Makleina dabūt detonatorus, taču Makleins atteicās tos atdot, un Hans nogalināja vienu ķīlnieku. Ierodas FBI, un atslēdz ēkai elektrību, kopā ar elektromagnētisko slēdzi seifam, tādejādi dodot teroristiem tam piekļuvi. Uz jumta tik izvietotas sprāgstvielas un ķīlnieki nosūtīti tur (Lai nogalinātu visus ķīlniekus un inscinētu savu nāvi). Ziņu dienests tikmēr rāda sižetu, kurā redzama Makleina ģimenes bilde, ko redz Hans un saprot, ka Hollija ir Makleina sieva. Hans kā ķīlnieku saņem Makleina sievu, un dodas to meklēt. Makleins nogalina Hansu un dodas aizvākt ķīlniekus prom no jumta, viņam tas izdodas, taču uzsprāgst arī FBI helikopters. Viens no teroristiem dodas uz bēgšanas mašīnu autostāvvietā, bet to pamana Makleina šoferis, ietriecas ar limuzīnu tajā mašīnā un izslēdz busiņa vadītāju. Makleins ar sievu dodas ārā no ēkas, satikt policistu, uz kura mašīnas viņi uzmeta terorista līķi un tad ar to pašu limuzīnu dodas izbaudīt ziemassvētkus.

 

Traileris:

Laboja mad, labots 3x