Uznāca tāda vēlme - uztaisīt mazu apkopojumu ar sevis iecienītu blekmetālu. Pa pusei sevis, pa pusei grupas biedru informēšanas dēļ. Šia grupā neko daudz nerakstu, jo lielākoties apkārt cirkulē dažādi manai gaumei pārāk brutāli un nejēdzīgi ekstrēmās mūzikas zemžanri, pie kam, šķiet, ka Thunder cenšas ievietot katru dziesmu, kuru tai dienā uzgājis internetā. Lai nu kā, te ir sarakstiņš, kopā ar nelieliem paskaidrojumiem par grupu, lai interesantāk klausīties. Katrai blicei tikai vienu dziemsu esmu ielicis tīra skata labad, taču šīs ir manas mīļākās grupas, kurām ir krietni daudz labu gabalu.

Immortal - tieši šai grupai man jāpateicas par taisni muzikālu ievadīšanu blekmetālā 9ideoloģiski jau biju iesvaidīts no Dimmu Borgir puses). Otrā bleķa viļņa grupa no Norvēģijas. Uzvedīgi - nekad nav lielījušies ar nodedzina'tām baznīcām. Albums At the Heart of Winter ir burvīgs, zinĀtāji saka, ka daudz vācu Thrash metāla elementu. Pēdējos pāris albumos Immortal šķiet komercializējušies, man netīk mākslīgā bungu skaņa.

 




Enthroned - grupa no Beļģijas. Tagad kļūst aizvien populārāka, taču man vairs nepatīk, kopš grupu pameta vokālists Sabaton. Viņam bija tāda forša, īpatnēja dziedāšanas maniere, kuras dēļ grupu reizēm joka pēc sauca par "true chipmunk black metal".

Satanic Warmaster - jautrs soma ar skatuves vārdu "Satanic Tyrant Werwolf" viena dalībnieka projekts. Piesaista jaukais, nesasteigtais mūzikas skanējums un patīkamie vokāli. Satanic Warmaster iecīnījis trešā reiha simbolus, dziesmu tēmas arī tādas mazāk dzirdētas - ar simpātijām pret nacismu. Amizants gadījums bija reiz, kad spēlēju RuneScape, un Janis Vimba čatā, kā ierasts, rakstīju, ko tai brīdī klausos: "NP: Satanic Warmaster - A Wolf cries in Anger" Hibs, daudz nedomādams, mani zibenīgi izmēdīja uz "Satanic Ivarmeistar - A Chineser works in Angar"... He. smiley.png


Austriešu blice Hellsaw. Skaņas ziņā tīrs, noslēpumains blekmetāls. Vareni tīk albums Cold, bet dzirdēju, ka šogad iznācis jauns. Būs arī to jāievērtē.



Zviedru Lord Belial. Praktiski neesmu nekā cita klausījies, kā vien viņu pirmo albumu Kiss the Goat, taču tas tik ļoti man iet pie sirds ka ne izteikt. Pilnībā katra dziesma patīk. Vokāli ir tādi dramatiski, ar spiedzienu elementiem, bet pati mūzika ir progresīva, ar mainīgu ritmu. Jaunākos gabalus neklausos, jo tie nešķiet true. Grupa kādu gadu vairs nepastāv, jo buņģierim saasinājās dzirdes problēmas.



Rotting Christ - banda no Grieķijas, laikam celmlauži melnajam žanram savā zemē. Agrīnais albums Non Serviam man šķiet mītisks un skanējums ir bleķim neraksturīgs.

Ritual - grupa no ASV, par kuru nav neko daudz informācijas, tā arī ir viena no jaunākajām iemītniecēm manā listē, taču retās dziesma,s kuras pieejamas YouTube, man liekas brīnumjaukas.

Mörk Gryning - par šo grupu no Zviedrijas nevaru teikt, ka visas dziesmas ir super, taču pāris man lielā cieņā, piemēram, šī:

Laboja Susuris, labots 11x