Žanrs : Braukšanas simulators

Izstrādātājs : Codemasters Southam

Platformas : Windows, Ps3 un xbox 360

Iznākšanas datums : 2012. gada 25. maijā

 

 

Sistēmas prasības

  • OS : Windows vista, 7 
  • Operatīvā atmiņa : 2 GB
  • Procesors : 3,1 GHz
  • Nepieciešamā brīvā atmiņa : 15 GB
  • Video karte :  NVIDIA 8000,  ATI Radeon HD2000

 

Par spēli

Dirt: Showdown ir viena daļa no Collin McRae Rally sērijām. Jaunajā DiRT spēlē ir tikai arkādes sacensības un pilnīgi trūkst īstu rallija sacīkšu. Galvenais spēlētājs ir iekļauts virknē "Tour" pasākumu, kas piedāvā dažādas rases un turnīrus, lai konkurētu ar citiem.

Uzvarot šos turnīrus, spēlētājam dod naudas balvu, kuru var tērēt iegādājoties jaunas māšīnas vai arī uzlabot esošās spēles mašīnas sākot ar vadību, ātrumu un to, cik ātri mašīna sasitas.

Spēlē pa lielam ir 4 galvenie līmeņi. Pēc katra līmeņa iziešanas spēlētājs dodas uz nākamo līmeni un tur pretī stājas vēl ātrākas un vēl labākas mašīnas. Līdz ar to spēle kļūst grūtāka.

 

Gameplay

Spēlē ir 4 sacīkšu veidi ar dažiem paveidiem, tāpēc šo spēli par īstu ralliju uzskatīt nevar atšķiribā no citām šīs spēles sērijām.

Racing -

  1. Race off : Sacensības ar dažādiem šķērsliem sākot ar tramplīniem, barikādēm un citām atlūzām. Šīs sacensības ir pēdējās līmeņa trasēs, kurās brauc 8 mašīnas.
  2. Domination : Sacensības, kuras trases ir sadalītas 4 sektoros. Spēlētājs saņem punktus par labāko vietu sektorā. Uzvarētājs ir tas, kurš beigās gūst visvairāk punktus, nevis tas, kurš pārbrauc pirmais pāri finiša līnijai.
  3. Elimination : Braukšana ar taimeri, kad laiks beidzas, tad pēdējais spēlētājs tiek diskvalificēts, tā līdz pirmajai vietai.

Demolation -

  1. Rampage : Sacensība par izdzīvošanu. Punkti tiek piešķirti par mašīnas bojājumiem pretiniekam un to iznīcināšanu. Iznīcinātās mašīnas parādas atkal. Konkursā piedalās 8 mašīnas.
  2. Knock out : Sacensība par izdzīvošanu uz paceltas trases. Tāpat kā Rampage, punkti tiek piešķirti par mašīnas bojājumiem un iznīcināšu. Bonusa punkti tiek piešķirti, ja pretinieku izgrūž ārpus trases. Iznīcinātās mašīnas parādas trases lejā pie rampas. Te arī piedalās 8 mašīnas.
  3. Hard target : Sākuma spēlētājs ir arēnas centrā. Galvenais uzdevums ir izvairīties no pārējām mašīnām, kuras cenšās tevi iznīcināt. Uzvarētājs ir tas, kurš izdzīvo visilgāk.

Hoonigan -

  1. Trick rush : Spēlētājam tiek dots ierobežots laiks, lai izpildītu pēc iespējas vairāk triku. Uzvar tas, kuram ir visvairāk punktu.
  2. Head 2 Head : Šajā konkursā piedalās 2 spēlētāji. Pēc iespējas ātrāk jāiziet šķērsļi un braucot vēl jātaisa triki. Pēc pirmās kārtas, spēlētāji mainās vietām. Uzvar tas, kura laiks ir mazāks.
  3. Smash hunter : Spēlētājam jādauza krāsas kieģeļi pēc noteiktas secības.

Manas domas

Spēles kvalitāte ir apbrīnojama, jo visa braukšana, driftošana, dauzīšana un citu uzdevumu pildīšana ir ļoti reāla. Visu trašu apkārtne arī izskatās ļoti reālistiska. Bet, manuprāt, spēle ir pārāk ātri izejama. Dabūjot 3. vietu vai augstāk tu jau atklāj jaunu trasi un tā līdz pēdējai trasei. Pēc manām domām, vajadzēja spēli veidot tā, lai jaunas trases atveras, nevis pēc kādas vietas iegūšanas, bet pēc naudas balvas. Lai varētu pirkt gan trases, gan citus spēkratus.

 

Vissliktākā spēles īpašības ir rallijs. Citās Dirt sērijās rallijs ir praktiski galvenā spēles īpašība uz kuru viss balstās, bet ne Showdown spēlē. Tā kā, ja jums vairāk patīk rallija veida sacīkstes, tad nespēlējiet šo spēli, bet tā vietā izvēlieties citu Dirt sēriju.

 

Vērtējumi

  • Gry-Online : 6
  • Gamespot : 8
  • Gamespy : 4
  • Mans vērtējums : 5

Attēli

 

 

 

Treileris

 

 

Laboja , labots 2x