Dragonforce ir Britu ātrā metāla grupa, kas radusies Londonā, 1999. gadā. Grupa ir zināma ar saviem garajiem un ātrajiem ģitāras solo priekšnesumiem, fantāziju saistītām lirikām un elektriskajām skaņām. Ģitāristi Hermans Lī un Sams Totmans ir vienīgie, kas palikuši grupā, kopš grupas dibināšanas un grupas solista ZP Terda aiziešanas no grupas. 2011. gada maijā kā grupas galvenais solists tika paņemts Marks Hudsons un pēc viņa pievienošanās grupai, 2012. gadā jau tika izdots jauns albums.

 

Grupas Vēsture

Grupa tika dibināta 1999. gadā un tās dibinātāji ir grupas ģitāristi Hermans Lī un Sems Totmans. Grupas sākotnējais nosaukums bija „DragonHeart”. Vēlāk abi dalībnieki atrada solistu ZP Terdu, caur dalībnieku atlasi, kur saprotams viņš uzvarēja. Drīz pēc tā, grupai pievienojās bundzinieks Matejs Sentics, basa ģitāras spēlētājs Stīvs Skots un taustiņu instrumentu spēlētāju Stīvu Viljamsu. Abiem grupas dibinātājiem jau bija iepriekšējā pieredze mūzikas jomā, iesaistoties dalībā grupas „Demoniac” muzicēšanā. Nedaudz vēlāk grupa izlaida savu pirmo albumu, ar esošo nosaukumu, un sāka uzstāties koncertos ar tādām grupām kā „Halford” un „Stratovarius”, izpildot savu šovu un priekšnesumus. 2002. gadā grupa uzzināja, ka grupas pašreizējais nosaukums bija aizņemts, jo to lietoja cita metāla žanra grupa. Tādēļ grupa nomainīja savu nosaukumu uz „DragonForce”.

 

1999. gada decembrī, bundzinieks Matejs Sentics pameta grupu, lai varētu turpināt studijas Slovēnijā. Viņa vietā nāca bundzinieks Didjērs Almazīnī. Agrajos 2000 gados, taustiņu spēlētājs Stīvs Viljams pameta grupu, bet pēc kāda neilga laiciņa viņš atgriezās atpakaļ grupā, bet tad atkal pameta to 2000. gada decembrī, īsi pirms koncerta. Neilgi pirms koncerta grupu pameta arī Stīvs Skots, kurš pēcāk pievienojās grupai „Shadowkeep”, vēlāk „Power Quest”.

2000. gada novembrī grupai pievienojās jauns basa ģitāras spēlētājs Dikons Harpers, kopā ar taustiņu instrumentu spēlētāju Vadimu Pružanovu, kurš pievienojās grupai 2001. gada janvārī. Ar jauno sastāvu grupa ierakstīja jaunu albumu.

Ģitārists Harpers uzstājās grupas debijas albumā „Valley of the Damned”, bet pameta grupu 2002. gadā, sakarā ar veselības problēmām.

 

Muzicēšanas stils

Grupas īpašais stils ir radies no neparastā Totmana un Lī muzicēšanas stila ar ģitārām, spēlējot tās ātrā tempā un augstās notīs.  Skaņas sanāk ļoti īpatnējas un atgādina video spēļu skaņas, dažnedažādos toņos un ritmos. Lai gan grupa sevi redz powe metāla žanrā, daudzi grupai pievieno ekstrēmo speed metāla žanru, jo grupas dziesmas dažreiz ir ļoti ekstravagantas un apbrīnojamas.


 

Albumu Diskogrāfija

„Valley on the Damned” (2000. – 2003.)

Grupa pirmo šī albuma demo versiju ierakstīja 2000. gadā. Lai gan albums bija neatkarīgs, tas bija pietiekami, lai padarītu grupu vienu no populārākajām grupām power metāla žanrā, Savienotajā Karalistē. Dziesma „Valley of the Damned” bija pati pirmā dziesma, kura tika izlaista, kopš grupas nosaukums nomainījās uz „DragonForce”. Kopā ar pirmo dziesmu, iznāca arī video, kurā bija ieraksti no koncerttūrēm apkārt Eiropai. Dziesmai bija arī lieli panākumi adresē MP3.com, kur dziesma ierindojās Top 1 vietā no visvairāk lejuplādētajām dziesmām un noturēja savu pozīciju tur vismaz 2 nedēļas.

2003. gadā grupa parakstīja līgumu ar Noise Records un sāka ierakstīt pilno debijas albumu „Valley of the Deamed”. Albuma galvenā dziesma „Valley of the Deamed” oriģinālajā albumā ir viena no pazīstamākajām dziesmām līdz šim datumam un ir pierādījums par grupas sekmīgo karjeru līdz pat šai dienai. Grupas tūre ar šo albumu biedzās 2004. gadā, Tokijā.

 

„Sonic Firestorm” (2004. – 2005.)

Grupas nākamais albums „Sonic Firestorm” bija pat vairāk veiksmīgāks nekā iepriekšējais, ar dziesmu „Fury of the Storm”. Albuma veidošanā piedalījās vēl divi muzikanti: Adrians Lamberts kā basa ģitāras spēlētājs un Deivs Makintošs kā bundzinieks. Kad bundzinieks Deivs Makintošs pievienojās grupai 2004. gadā, grupa vairāk sāka attīstīt ekstrēmo power metālu, pateicoties bundzinieka pieredzei un talantam. Mazliet vēlāk grupa kļuva internacionāli populārāka un pieņēma sev iesaukas kā, piemēram, „Bon Jovi on speed” un„Journey  meets Slayer”.

Šī albuma tūre bija ilgāka, nekā iepriekšējā albuma un šovā bija vairāk priekšnesumu, ar ko koncerts izcēlās. Grupa koncertēja ar daudz un dažādām grupām kā „W.A.S.P.” un „Iron Maiden”. Albumā ir arī pievienots video ar komentāriem par „Sonic Firestorm” albumu.

„Inhuman Rampage” (2006. – 2007.)

Grupa piedzīvoja dažādas sastāva maiņas, kopš tā laika, kad no grupas aizgāja solists Terds. Grupa atkal sāka spēlēt sākotnējā žanra mūziku savā jaunajā albumā „Inhuman Rampage”, kurš tika izlaists 2006. gadā. Tajā pašā gadā grupa parakstīja līgumu ar RoadRunner Records un veica koncerttūres tādās valstīs kā ASV, UK, Kanāda, Francija un Austrālija. Grupas dziesma „Through the Fire and Flames” ir viena no grupas populārākajām dziesmām un tā tiek ievietota tādās spēlēs kā „Guitar Hero” un „Brutal Legend”, kā arī dziesmu var lejuplādēt roku grupu franšīzē. Šajā albumā tika piesaistīta palīgvokāliste Lindsija Davsone, kas bija grupas „Demoniac” biedre. 2005. gadā, pirms albuma izdošanas, basa ģitāras spēlētājs Adrians Lamberts pameta grupu, lai uzaudzinātu savu jaundzimušo dēlu un viņa vietā tika pieņemts Federiks Lekrerks, lai varētu veiksmīgi pabeigt „Sonic Firestorm” albuma tūri.

2006. gada janvārī, Federiks vēlāk kļuva par grupas oficiālo biedru. Viņš arī piedalījās grupas videoklipos viņu otrajam singlam „Inhuman Rampage” un „Operation Ground and Pound”. Singls „Through the Fire and Flames” sasniedza zelta diska statusu ASV un Kanādā.


„Ultra Beatdown” (2007. – 2008.)

2008. gada vasarā, grupa koncertēja Rockstar Energy Metal Mayhem tūrē, kopā ar tādām grupām kā „Slipknot” un „Disturbed”. Rudenī grupa atgriezās no koncerttūres un uzreiz izdeva savu ceturto albumu „Ultra Beatdown”. 2008. gada decembrī, pati pirmā albuma dziesma „Heroes of Our Time” tika nominēta balvai kā labākais metāla žanra priekšnesums. Īsa versija no šīs dziesmas ir pieejama spēlē „Skate 2” un „NHL 10”.

Ar šo albumu grupa veica vairākas koncerttūres Latīņamerikas, Ziemeļamerikas un Eiropas pilsētās. 

 

„The Power Within” (2011. – 2013.)

2010. gadā, grupas galvenais vokālists paziņoja, ka pamet grupu. Pēc šī notikuma grupa meklēja jaunu galveno vokālistu, kam bija jābūt spēcīgam, enerģiskam un jāsāk rakstīt jauna lapaspuse grupas vēsturē.

 

2012. gada aprīlī tika izlaists jauns albums „The Power Within”, kurā vokāliste Emija Ovendena palīdzēja albuma tapšanā kā palīgvokāliste. Koncertējot Ziemeļamerikā, grupa iekļāva programmā divas jaunas dziesmas, „Fallen World” un „Cry Thunder”. Pēc grupas paskaidrojumiem, dziesma „Fallen World” ir viena no ātrākajām dziesmām grupas vēsturē. 2012. gada aprīlī albums tika izlaists starptautiski un tajā pašā mēnesī, grupa paziņoja par jauniem koncertiem Ziemeļamerikā. Kā arī grupa šā gada februārī koncertēs Austrālijā, festivālā Soundwave. 2013. gadā grupa ierakstīja jaunu dziesmu „Galactic Astro Domination”.

 

2011. gadā, grupai pievienojas jauns galvenais vokālists Marks Hudsons. Viņam bija iepriekšēja pieredze uzstājoties koncertos, bet nebija profesionāls dziedātājs. Viņa pirmais priekšnesums bija „Iron Maiden” koncertā un viņš izpildīja dziesmu „Cry Thunder.”

 

Grupas dalībnieki

 

 • Grupas dalībnieki, kas joprojām spēlē un atrodas grupā:

  • Hermans Lī – ģitāra, vokāls (1999. – mūsdienas)

  • Sams Totmans – ģitāra, vokāls (1999. – mūsdienas)

  • Vadims Pružanovs – Taustiņu instrumenti, vokāls. (2001. – mūsdienas)

  • Deivs Makintošs – bungas, vokāls (2004. – mūsdienas)

  • Federiks Lekrerks – basa ģitāra, vokāls (2005. – mūsdienas)

  • Marks Hudsons – galvenais vokāls (2011. – mūsdienas)

 

 • Grupas dalībnieki, kas palīdzēja grupai un sekmēja tās karjeru:

  • Matejs Sentics – bungas (1999.)

  • Stīvs Skots basa ģitāra, vokāls (1999. – 2000.)

  • Stīvs Viljams – taustiņi instrumenti, vokāls (1999. – 2000.)

  • Didjērs Almouzini – bungas (1999. – 2003.)

  • ZP Terds – galvenais vokāls (1999. – 2010.)

  • Dikons Hārpers – basa ģitāra, vokāls (2000. – 2003.)

  • Adrians Lamberts – basa ģitāra (2003. – 2005.)

Diskogrāfija

 

 

 Noformējums   

 

 

 Nosaukums

 

 

 Gads

 

 

 Ierakstu kompānija

 

 

Valley of the Damned

2003

Noise Records
Sanctuary Record Group

Sonic Firestorm

2004

Noise Records
Sanctuary Record Group

Ihhuman Rampage

2006

Noise Records
Sanctuary Record Group
RoadRunner Records

Ultra Beatdown

2008

RoadRunner Records
Spinefarm Records

The Power Whitin 2012 RoadRunner Records
Essential Music
3Wise
JVC Victor

 

Dažas dziesmas no grupas repertuāra:

Laboja , labots 1x