Nosaukums: Dungeon siege: Legends of Aranna

Gads: 2003. gads 11.novemris

Žanrs: Notikumu, lomu spēle

Izstrādātājs: Gas Powered Games.

Izdevējs: Microsoft Game Studios. 

Platforma: PC

Oficiālā mājas lapa: http://www.gaspowered.com/dsloa/


Sistēmas prasības:

  • OS: Microsoft Windows 98/Me/2000/XP
  • Procesors: 333Mhz Pentium II 
  • Operatīvā atmiņa: 128Mb
  • Video karte: 8Mb 
  • Cietais disks: 1Gb

Spēles sižets: Tāpat kā oriģinālajā spēlē arī šeit stāsts noris Aranas kontinentā.  Spēlētājam atkal būs jāuzņemas zemnieka loma un kārtejo reizi jāglābj Arana no ļaunuma. Viņš ir dzirdējis par daudziem senseniem nostāstiem un dēkām, kur kāds varonis ar saviem pavadoņiem šķērsoja vareno Ebas karalisti, pa ceļam spēkojoties ar plēsīgiem krugiem un šausminošiem sekiem. Jaunais zemnieks arī zaudēja vecākus cīņā pret ļaunumu. Taču tagad viņam pašam kārojās iet piedzīvojumu meklējumos, lai atriebtu vecāku nāvi. Zemnieks savus jaunības gadus pavadīja trenējot savas cīņas iemaņas mazajā, klusajā Arhokas ciematiņā, bet tagad jaunības gadi paiet un vinš gatavs kļūt par varoni. Tikmēr tanī pašā laikā spēcīgā ļaunumu būtne zināma arī kā Ēnas lēcējs ir parādījies un nozag zvaigžņu zizli, kas ir varens artefakts. Nu spēlētājam nāksies to atgūt.


Spēles gaita: Tāpat kā pirmajā daļā jums arī būs iespēja ņemt līdzi ceļabiedrus, kuri palīdzēs jums šajā grūtajā ceļojumā, kā arī daudz dažādi jauni ieroči, loki, bruņas, burvestības un daudzi citi dažādi jauni briesmoņi, kuri stāsies jums ceļā, jauni piedzīvojumi, un jaunas rases tādi kā gigantiski cilvēki, un elfi. Kā ari jauns savdabīgs trenēšanas stils, iemaņas īpaša veida ierocī atīstās tikai tad, kad lietojat to aktivi. Un šai spēles sērijai ir pievienoti jauni dzīvnieki kuri nēsās jūsu grabažas, ne tā kā pirmajā daļā ka varēja tikai ēzeli iegādāties, bet šeit būs izdevība pašam izvēlēties dzīvnieku kādu jūs vēlaties.


Grafika un skaņas: Nekā diži neatšķiras no pirmās daļas grafikas, bet kādus grafikas uzlabojumus var redzēt kādās īpašās vietās. Un mūzikā arī ir tāda paša kā pirmajā daļā, bet ir pievienotas dažas jaunas mūzikas, kuras nevar nosaukt par apnicīgām.


Vērtējumi: 

  • Mans: 9/10 (ļoti patika, it īpaši spēles stāsts)
  • GameSpot: 7, 6/10
  • GameSpot Kritiķi: 7, 3/10
  • IGN: 7/10

Attēli:

 


Traileris:


Spēles process:


 

Laboja , labots 6x