Trenējot dungeoneering prasmi, katra stāva beigās sastapsi kādu no bosiem. Šajā pamācībā uzzināsiet, kas jūs sagaida un ko likt pretī. Iespējams ar laiku šeit tiks izveidota visa Dungeoneering skila apraksts

Vispārīga informācija

Stāva tips Boss Nepieciešamais
Dungeoneering līmenis

Stāvi, kuros
sastopams

Piezīmes
Frozen Gluttonous
Behemoth 
1 1-11
Astea Frostweb 1 1-11
Icy Bones 1 1-11
Luminescent
Icefiend 
6 3-11  
Plane-freezer
Lakhrahnaz 
12 6-11  
To'Kash the
Bloodchiller 
18 9-11  
Abandoned Skeletal Horde 24 12-17  
Hobgoblin
Geomancer
24 12-17  
Bulwark beast 24 12-17  
Unholy cursebearer 30 15-17  
Furnished Rammernaut 36 18-29  
Har'Lakk the
Riftsplitter 
36 18-29  
Stomp 36 18-29  
Lexicus Runewright 40 20-29  
Sagittare 46 23-29  
Night-gazer 
Khighorahk 
52 26-29  
Abandoned
(2)
Shadow-forger
Ihlakhizan 
60 30-35  
Bal'lak the
Pummeller
66 33-35  

 

Bosu apraksts

Gluttanous Behemoth


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:1 
Stāvi kuros sastopams:1-11
Uzbrukuma stils: Melee, Ranged un Magic
Imūns pret indi (poison)
Vājība:Slash uzbrukumi
Kad zaudē daļu no dzīvības punktiem, sāk tos atjaunot barojoties no blakusesošajiem karkasiem, turklāt atjauno tos ļoti ātri. Lai tā nenotiktu, nostājieties starp karkasu un Behemoth līdz ar to viņš nevarēs atjaunoties. Ja komandā būs vairāk par 1 spēlētāju, telpā būs 2 karkasi, tāpēc bosu vajadzēs izolēt no abiem. Labs veids lai pieveiktu šo bosu ir lietot pēc iespējas labākas metāla bruņas un lietot Protect from Magic Prayer. Tomēr pats esmu lietojis arī melee gadījumos, kad neizdodas savākt pieklājīgas bruņas.
Iespējamie dropi: Mysterious chronicle (part 1), Wildercress shoes, fractite longsword, Fractite battleaxe, novite boots -  primal boots (visi tier), primal dagger.

Astea Frostweb


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:1 
Stāvi kuros sastopams:1-11
Uzbrukuma stils: Melee, Magic
Imūns pret indi (poison)
Vājība: Ranged
Parasti izsauc ice spiders, kas tev uzbruks. Tie sitīs maz, bet bieži. Cīnoties ar šo bosu ieteicams lietot protect from Magic. Galvenie viņas uzbrukumi ir Ledus tipa Entangle kā arī Ice Barrage. Efektīvāk lietot magic vai ranged, jo pēc tam, kad esi sasaldēts viņa atkāpsies. Labi lietot ir arī melee, ja izdodas palikt tuvu bosam vai ieslodzīt viņu stūrī.
Iespējamie dropi:Salve boots, Runic boots, Bryll shoes, Soulbell shoes, Spiritbell shoes, Roseblood shoes, Celestial shoes, Part of the journal of Daemonheim, Duskweed Shoes, Ectoshoes.

Icy Bones

 
Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:1 
Stāvi kuros sastopams:1-11
Uzbrukuma stils:Melee, Ranged, Magic
 Imūns pret indi
 Vājš pret Melee uzbrukumiem
 Viens no vieglāk uzveicamajiem bosiem Daemonheim. Īpašās spējas ir izsaukt stalagmītus un sasaldēt pretinieku. Viegli uzveicams lietojot Protect from melee, tomēr tas neizslēdz iespēju saņemt damage. Lietojot Ranged un Magic iespēja saņemt damage no stalagmītiem ir krietni vien lielāka nekā lietojot Melee.
Iespējamie dropi: Stegoleather vambraces, Sagittarian vambraces, Tyrannoleather vambraces, Paraleather vambraces, Protoleather vambraces, Spinoleather vambraces, Parto of the Journal of Daemonheim, Archleather vambraces, Gallileather vambraces, Subleather vambraces, Dromoleather vambraces vai arī nekas.

Luminescent Icefiend


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:5
Stāvi kuros sastopams:3-11 
Uzbrukuma stils: Melee, Ranged
Ir saindējams
Vājība: Fire maģijas, stab uzbrukumi
Šim bosam ir ļoti spēcīgs speciālais uzbrukums, kas sit vairākas reizes līdz spēlētāja dzīvības punkti ir pamatīgi samazināti, tomēr tas tevi nenogalinās. No speciālā uzbrukuma iespējams izvairīties, sākot skriet brīdī, kad Icefiend "sasalst" ledus klucī. Pret speciālo uzbrukumu nedarbosies Protect from Ranged. Sitot šo bosu lieliski palīdzēs Protect from Melee. Veiksmīgi izvairoties no speciālā uzbrukuma, problēmā nevajadzētu rasties.
Iespējamie dropi: Hailstorm dagger, Novite dagger - Primal dagger (visi tiers), Part of the journal of Daemonheim.

Plane-freezer Lakhrahnaz


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis: 11
Stāvi kuros sastopams: 6-11
Uzbrukuma stils: Melee, Ranged, Magic
Imūns pret indi
Vājība: Stab uzbrukumi
Šis boss ir neparocīgs, lai pret viņu lietotu melee, jo atrodas telpā, kurā ir ledus. Līdz ar to normāla pārvietošanās ir gandrīz neiespējama - ir jāslidinās. Diemžēl Lakhrahnaz ir izturīgs (ne imūns) pret Ranged un Magic uzbrukumiem, kas padara melee par labāko taktiku. Viegli uzveicams, ja izdodas iespiest stūrī, kur viņš nevarēs izbēgt no tevis.
Iespējamie dropi: Fragile ice Lance, Novite gauntlets - Primal gauntlets (visi tiers), Journal parts

To'Kash the Bloodchiller

 
Nepiciešamais Dungeoneering līmenis: 17
Stāvi kuros sastopams: 9-11
Uzbrukuma stili: Magic, Melee
Imūns pret indi
Vājība: Crush uzbrukumi, Magic
Tā kā viņš spēj ignorēt Protection prayers, laba taktika ir lietot status paaugstinošos prayers. Šim bosam ir speciālais uzbrukums "Deep freeze". Pirms viņš to lieto, viņš teiks "sleep now in the bitter cold". Uzbrukums sasaldē tevi līdzīgi kā Ice Barrage, tomēr ir iespējams atbrīvoties no tevi aptverošā leduskluča nospiežot "Free" uz sava personāža, lai no tā atbrīvotos.
Iespējamie dropi: Salve gloves - Celestial gloves (visi tiers), Journal part 

Skeletal Horde


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:23
Stāvi, kuros sastopams:12-17
Uzbrukuma stils: Melee, Ranged, Magic
Imūns pret indi
Vājība: Crush uzbrukumi
Šis nav viens boss, bet gan vairāki undead monstri, kuri tev jānogalē lai pabeigtu stāvu. Ieejot pie šī bosa redzēsi Divine Skinweaver, kurš tev dos uzdevumu nogalināt monstrus un bloķēt tuneļus no kuriem šie monstri izlien. Te iespējams zaudēt daudz dzīvību punktu īsā laikā, tomēr atrodoties tuvumā Divine Skinweaver jūsu dzīvības punkti atjaunosies. Telpā ieteicams vilkt spēcīgas melee bruņas, kas pasargās jūs no ranged un melee uzbrukumiem, kā arī lietot protect from magic prayer. Tā jūs saņemsiet mazāku sitienu. Tuneļus iespējams bloķēt brīdī, kad Divine Skinweaver to pasaka. Parasti tas ir ik pēc 3 nogalinātiem monstriem. Bosu ir salīdzinoši viegli pieveikt solo, tomēr ar komandu tas jau kļūst krietni sarežģītāk.
Iespējamie zināmie dropi:Novite full helm - Argonite full helm (tier 1 - tier 7), Journal part.

Hobgoblin Geomancer


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:23
Stāvi, kuros sastopams:12-17
Uzbrukuma stils: Melee, Magic
Saindējams
Vājība: Ranged, Stab
Boss var pielietot maģiju, lai sastindzinātu personāžu (12 sekundes), lieto earth burvestības, samazina jūsu status kā arī uz laiku neļauj jums lietot prayers (15 sekundes). Tāpat hobgoblins var teleportēt sevi pa telpu. Kad lietosiet prayer, viņš to izslēgs, atjaunos nedaudz savu dzīvību kā arī atņems punktus no jūsu prayer. To iespējams neitralizēt vienīgi nelietojot prayers, tomēr, piemēram, piety var palīdzēt šo bosu pieveikt ātrāk.
Iespējamie dropi: Protoleather boots - Sagittarian boots (visi tiers), Journal part. 

Bulwark Beast


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:23
Stāvi, kuros sastopams:12-17
Uzbrukuma stils: Melee, Ranged, Magic
Imūns pret indi
Vājība: Pickaxe un stab uzbrukumi (kad ir "nodauzītas" bruņas).
Lai pieveiktu šo bosu jums būs vajadzīgs pickaxe ar ko "nodaudzīt"viņa bruņas. Ar pickaxe jūs šim monstram bruņām bojājumu izdarīsiet VIENMĒR. Kad būsiet atbrīvojušies no bruņām, ieteicams uzvilkt ieroci ar stab uzbrukumu. Cīnoties ar šo bos ieteicams lietot Melee bruņas (kas pasargās no melee un ranged uzbrukumiem) kā arī Protect from Magic Prayer.
Iespējamie dropi: Novite Hatchet - Primal Hatchet (visi tiers), Novite pickaxe - Primal pickaxe (visi tiers), Journal Part. 

Unholy Cursebearer


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:29
Stāvi, kuros sastopams:15-17
Uzbrukuma stils: Melee, Magic
Saindējams
Vājība: Ranged, Melee
Cīnoties ar šo bosu jūs būsiet pakļauti "undead rot" efektam. Tas samazinās visus jūsu combat status (izņemot prayer), turklāt pret to nedarbosies Protect from Magic. Šis boss var izslēgt jūsu Curse Prayers. Pretī ieejai ir divi "Unholy fonts" pie kuriem jūs varat atjaunot savus samazinātos status, bet katru reizi, kad to darīsi boss atjaunos 1/8 no saviem dzīvības punktiem. Tātad, pirms atjauno status, atņem bosam vairāk par 1/8 no dzīvības punktiem, pretējā gadījumā "Unholy fonts" lietošana būs neefektīva. Viegli uzveicams ar melee bruņām un protect from magic prayer.
Dropi: visi 4 elemental staffi, visi 4 empowered elemental staffi, catalytic staff, Empowered catalytic staff, Celestial Catalytic staff, Journal Part.

Rammernaut


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:35
Stāvi, kuros sastopams:18-29
Uzbrukuma stils: Melee
Saindējams
Vājība: Magic, Crush Uzbrukumi
Šim bosam ir spēcīgs speciālais uzbrukums - CHARGE. Pirms viņš to izpildīs, viņš brīdinās to pasakot. Pēc tā pateikšanas viņš skries tavā virzienā, un ja trāpīs pa tevi, tad tev uz laiku tiks atņemta iespēja lietot prayers, kā arī pēc 2. sitiena tiks samazināts arī tavs defence līmenis. Lai izvairītos no šī uzbrukuma turieties pie sienas un līdzko jūs brīdina skrieniet gar sienu. Boss ietrieksies sienā un jūs veiksmīgi būsiet izvairījies no nepatīkamām sekām. Protect from melee un pēc iespējas labāks ēdiens jums var pamatīgi palīdzēt.
Iespējamie dropi: Marmaros maul - Primal maul (tier 3 - tier 11), primal pickaxe, fractite rapier, Journal Part. 

Stomp


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:35
Stāvi, kuros sastopams:18-29
Uzbrukuma stils: Melee, Ranged
Imūns pret Indi
Vājība: Slash Uzbrukumi
Šim bosam ir 4 veidu uzbrukumi: melee, kuru lietos visu laiku, magic, kuru sāks lietot, kad viņam būs 2/3 dzīvību, ranged, kas izpaužas metot nelielus akmeņus pa visiem spēlētājiem un iznīcina gruvešu krāvumus telpā. Lai neļautu viņam atjaunot dzīvības, jums jānovieto kristāli uz lodestones.
Iespējamie dropi blum_mini.gif rotoleather Coif - Sagittarian Coif (visi tier) Journal part. 

Har'Lakk the Riftsplitter 

Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:35
Stāvi, kuros sastopams:18-29
Uzbrukuma stils: Melee, Magic
Saindējams
Vājība: Stab, Magic, Ranged
Viņa pamatuzbrukums tev "nodrainos" prayer savukārt viņa 3 speciālie uzbrukumi tev sagādās pamatīgas galvassāpes. Speciālie uzbrukumi veido portālus:Sarkanais Fire (pirms lieto piemin fire portal) - izdarīs bojājumu, kas pieaugs ar katru sitienu, ja neiziesi ārā no portāla, violētais Miasma (piemin Miasma) - Saindē tevi, turklāt, jo ilgāk esi portālā, jo spēcīgāka indes iedarbība, kā arī melnais status samazinošais portāls (this will cut you down to size) - kamēr atradīsies portālā tavi stati samazināsies. Kamēr tev ir prayer, ieteicams lietot Protect from magic, jo tad viņš tikai samazinās tavus prayer punktus, bet nelietos portālus. Otra iespēja ir lietot status paaugstinošos prayers (piety, chivalry) lai izdarītu pēc iespējas lielāk bojājumu. Ja lietosi Ranged un Magic, dēmons izmantos tikai portālus.
Iespējamie dropi: Novite Rapier - Primal Rapier (visi tiers), Journal Part.

Lexicus Runewright


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:39
Stāvi, kuros sastopams:20-29
Uzbrukuma stils: Melee, Magic
Imūns pret indi
Vājība: Ranged
Viens no piņķerīgākajiem bosiem Daemonheim. Viņš spēj izsaukt grāmatas, kas uzbruks tev ar Magic, melee un ranged. Lai arī tām ir vien 10 dzīvības punkti, tās pašas spēj tevi sabojāt stipri vairāk. Otra burvja īpašība ir "book barrage". Burvis izsauks 2 mirgojošas grāmatas, kas tavā tuvumā eksplodēs nodarot pat 600 damage. No šī ir iespējams izvairīties - skrienot prom. 1/3 no bojājuma, kuru izdarīsi viņam ar melee tu saņemsi atpakaļ, tāpēc iespējams lietot Magic vai ranged.
Iespējamie dropi: Bryll hood - Celestial hood (tier 5 - tier 11), Mysterios Chronicles Part 10, 11, Lexicus Runewright's Journal

Sagittare


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:45
Stāvi, kuros sastopams:23-29
Uzbrukuma stils: Ranged, Magic
Saindējams
Vājība: Melee
Lieto Magic un ranged kā arī lieto speciālos uzbrukumus - "Arrow rain" un "multi shot". Šim bosam vienmēr ir ieslēgts protect from ranged. Ja lietosi protect from ranged Sagittare uzbruks ar magic un otrādi:ja lietosi protect from magic, boss lietos ranged. Ieteicams dabūt labas melee bruņas un protect from magic, jo šis boss ir pārsteidzoši vājš uzbrūkot ar ranged. No speciālā uzbrukuma (arrow rain) ir iespējams izvairīties bēgot no mērķa zonas. Pirms speciālā uzbrukuma no bosa būs "dzirdams" teksts "Back off".
Iespējamie dropi: Tangle gum longbow,  Seeping elm longbow,  Utuku longbow + 100 arrows,  Bovistrangler longbow +100 arrows,  Corpsethorn longbow +100 Katagon arrows,  Entgallow longbow +100 Gorgonite arrows,  Grave creeper longbow +100 Promethium arrows,  Sagittarius longbow + 60 - 125 Sagittarius arrows,  Blood spindle longbow +100 Marmaros arrows,  Thigat longbow + 125 Argonite arrows,  Mysterious Chronicle (Part 12)

Night-gazer Khighorahk


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:51
Stāvi, kuros sastopams:26-29
Uzbrukuma stils: Melee, Magic
Imūns pret indi
Vājība: Ranged
Lieto spēcīgus magic uzbrukumus, kas var nodarīt pat līdz 700 damage, tomēr no šiem uzbrukumiem iespējams izvairīties. Lai spētu nodarīt bojājumu bosam, tev ir jāiededz gaisma stabos visapkārt telpai. Jo vairāk būs iedegti, jo vairāk damage spēsi izdarīt. Lai iedegtu gaismu NAV vajadzīgs tinderbox. Ieteicams lietot protect from magic. Sagatavojies garai cīņai. Kad boss izveidu ap sevi burbuli, bēdz nost, jo tas ir viņa speciālais uzbrukums, kas var nodarīt pamatīgu bojājumu.
Iespējamie dropi: Novite plateskirt - Primal plateskirt (visi tiers), Journal Part

Shadow-forger Ihlakhizan


Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:59
Stāvi, kuros sastopams:30-35
Uzbrukuma stils: Melee, Magic, Ranged
Imūns pret indi
Vājība: Stab uzbrukumi
Bosam ir speciālais uzbrukums, pirms kura viņš teiks: "The shadow forger starts to glow". Šajā brīdī spēlētājam jānoslēpjas aiz kolonnas pirms boss izsauc "magic force", kas pamatīgi pazeminās spēlētāja "status". Ieteicams pie bosa līdzi ņemt restore potions. Viņam ir samērā zems defence, tāpēc lietojot melee jums nevajadzētu rasties īpašām problēmām.
Iespējamie dropi: Fractite kiteshield - Primal Kiteshield (tier 5 - tier 11), Journal part

Bal'lak the Pummeller

 
Nepieciešamais Dungeoneering līmenis:65
Stāvi, kuros sastopams:33-35
Uzbrukuma stils: Melee, Magic, Ranged
Imūns pret indi
Vājība: Stab uzbrukumi, Ranged
Cīnoties ar viņu redzēsi "defence bar". Kad uzbruksi viņam viņš izveidos "portālu". Lai samazinātu viņa defence, tev jāmēģina viņu ievilināt kādā no portāliem, katrs no tiem samazinās viņa defence par 30%. Nelāgā kārtā, ja tu pats iekāpsi šajos portālos tu saņemsi "damage".

Raksta veidošanā izmantoti Runescape.wikia.com attēli un informācija kā arī Latgals16 personīgā pieredze. Rakstā VAR būt kļūdas un jums ir iespēja uz tām norādīt komentāros.

NB: Pamācība var tikt paplašināta izveidojot Dungeoneering skila pamācību!
P.s. Minka - lapā nav Dungeoneering skila sadaļas wink_mini.gif  

Laboja Styrnucis, labots 8x