Vai jūs kādreiz esat aizdomājušies, cik dārgs sanāk dzeramais ūdens pudelēs? Man dažreiz sanāk pirkt pudeļūdeni, bet šobrīd esmu dabūjis filtru mājās un to daru daudz retāk. Ak jā, es esmu cilvēks, kurš ļoti reti dzer limonādes un kolas. 

Vistrakākais man liekas pirkt sasodīti, nejēdzīgi dārgo ūdeni, kas ir tilpumā 0.5 litri, mazajā pudelē, un maksā vairāk par 0.40 santīmiem. Piemērs, Statoils, Narvesens vai cits kiosks. Vai jūs zināt, cik maksā ūdens no krāna? Diez vai. Es arī ļoti ilgi nezināju, tie ir 0,44 LS par m3. Tie ir 1000 litri. 

Nu tad tā, cik daudz pudeles varam piepildīt? Un atcerējos gadījumu, kad tika atklāta krāpšanās, ka 'Firma X' ūdeni lej pudelēs no ūdenskrāna. Bet mēs pērkam un ir pieprasījums, maksājam par transportu, par skaisto etiķeti un plastmasu. Tas atkal mani uzvedināja uz ko citu, reiz bija tāda akcija, ja nemaldos, Zaļais punkts rīkoja, ka tiek saplacināta pudele, iemesta iekšā lapiņa un aizskrūvēts korķītis. Man iegājās tāds paradums, līdz vienu dienu es sapratu, ka to korķīti labāk būtu neaizskrūvēt.

Es nesaku, ka jādzer krāna ūdens, bet vienkārši, ja pērku dzeramo ūdeni, tad ņemu lielākus tilpumus un vietās, kur tas ir lētāks. Man vienkārši šī šķiet tāda nejēdzība un ideālā variantā, ja Tev ir spice vai zināma vieta, kur ņemt ūdeni, tas ir labi smile_mini.gif

Kaut arī attīrīts, un pat divreiz ozonēts tas ūdens Rīgā, tek jau cauri, nezinu cik gadus vecām trubām (pieļauju, ka diezgan nolietotām).