Nosaukums: Evolution GT
Žanrs: Racing
Platformas: PC | PS2
Spēlētāju skaits: 1 - 2
Iznākšanas datums: 2006. gada 11. aprīlis
Izstrādātājs: Milestone
Izdevējs: Black Bean



Minimālās dzelžu prasības:

  • Pentium III / Athlon 800 MHz
  • 256 MB RAM
  • 64mb Video Karte
  • 1.3 GB HDD

Spēles mērķis ir tev iemācīt, kā jābrauc īstam sacīkšu braucējam. Tev jāspēlē `entās stundas, līdz iemācīsies perfekti novaldīt savu autiņu līkumos, izsist pretinieku no kontroles un izveidot perfektu apdzīšanas manevru. Tātad šos nelielos padomus jums mēģinās iekalt viens no pasaulē labākajiem sacīkšu braucējiem. Parādīs pāris neveiklas situācijas no reālās dzīves video-fragmentos, ieskaitot avārijas un ideālāko apdzīšanas manevru. Tiklīdz iemācīsieties novaldīt savu autiņu, sāksies ielu sacīkstes, kurās jums jācenšās izsisties līdz godalgotajai medaļai sezonas braucienos vai uzdevumus, ko piedāvā Challenge kategorija. Sezonas sacīkstēs jūs trieksieties ar automātiski piedāvātiem autiņiem cauri lieliskākajām pilsētām, kalniem, tuksnešiem un mežiem. Jo lielāku medaļu jūs izcīniet, jo lielāka iespēja, ka jūs iegūsiet kādu no jauniem apģērbiem, kas dod papildu bonusu jūsu personāža spējām. Tās ir gan paatrinājuma uzlabošana, vadāmībai, bremzēšanai, "Tiger View" reģenerācijai un personāža izturībai pret tā saucamo Knockout. Tīģera skatiens (Tiger View) ļauj jums patīt laiku nedaudz atpakaļ, lai ļautu izlabot pieļauto kļūdu izsišanā, vai līkuma precīzai izņemšanai. Tad vēl iespējams trenēt līmeni savam autiņam. Pieredzi (XP) var iegūt braucot tikai sezonas sacīkstes un jāņem vērā tas, jo labākā pozīcija jūs izbrauciet trasi, jo lielāku pieredzi jūs saņemsiet; vai papildu bonus par labāko apļa laiku. Iegūstot līmeni jūs uzlabojiet sava auto spējas, precīzāk izņemt līkumus un viss pārējais ko iepriekš minēju. Izejot konkrētus Sezonas braucienus, jūs tiekat atalgots ar jauniem autiņiem. Spēle precīzi parāda to, ka nav laika skatīties, kā jūs fotografē skatītāji, vai apbrīnot Londonas skatus, jo viena nelaimīga sekunde var izraisīt absolūtu izgāšanos un sava autiņa salūšanu. Labāk nemaz nepieļaut trasē zaudējumu, jo ar katru neveiksmīgu braucienu, pretiniekiem aug līmenis atstājot tevi nopakaļus. Īsti nevar saprast vai tas ir labi, ka vadāmība smagi buksē, vai slikti. Līkumus ir neiespējami izņemt braucot pilnā ātrumā, vai virs 90km/h. Jāsaudzē savs autiņš un labāk laikus piebremzēt, nekā ciest sakāvi. Challenge piedāvā ļoti daudz uzdevumus, kuros piedāvā konkrētu uzdevumu, kas jāpaveic. Jāizsit visi trasē esošie auto, jāizbrauc trase neizdarot ne mazāko bukti savā mašīnā, trases uz laiku un daudz citu... Grafika ir baudāma un ir diezgan realistiski ataino ainavas tev apkārt. Braucot tiešām it sajūta, ka šīs ir reālas ielu sacīkstes kur dzinis ir vairāk realistisks nekā multenisks. Labi vien ir, ka fonā netiek atskaņots kāds mocarta skaņdarbs vai hip-hops. Tas smagi traucē braukšanas koncentrāciju. Varat sacensties ar draugu, uzstādot labāko braukšanas laiku, kurš kuru izsitīs ātrāk vai veicot citus pārbaudijumus, spēlējot Multiplayer režīmu. Spēle ir ilglaicīgi spēlējama un par mīnusu vienīgi var uzskaitīt autiņu trūkumu un vadāmības problēmām. Vārdsakot attīstiet autiņa Evolūciju.


Spēlei dodu:
7.5 par izstrādāto grafikas dizainu, kas cenšās noslēpt "plakanos" kokus un skatītājus.
8.5 par spēles gaitu un daudzveidīgajām misijām.




[+] Daudz Challenge uzdevumu. Diezgan realistiksa grafika, liels līmeņu skaits un braukšana liek sajust īstenības piejaukumu un neļauj izbuksēt līkumus ar pilnu jaudu.
[-] Autiņu dažādības skaits ir līdz 25 un apģērbu bonusu skaits arī nav diezcik liels. Vadāmība diezgan sarežģīta un "Tiger View" šāda satura spēlei nav vajadzīgs. 
[=] Live for Speed + Colin Mcrae = Evolution GT


Gameplay:

 

Laboja , labots 1x