Īpaši nekavējoties garos ievadteikumos - šajā rakstā īsumā ir plānots pastāstīt, kas ir slēpņošana jeb geocaching un kāds tam vispār sakars ar eXs.lv.

Šīs nodarbes oficiālo video es pats nosauktu par diezgan klibu (burtiski tulkojot ar google translate no vārda lame). No malas varētu rasties iespaids, ka ar GPS palīdzību jāmeklē visādas kastītes, jāpierakstās viņās un pēc godprātības principa jāapmainās ar visādiem sūdiņiem. Lai arī tā pavisam noteikti ir, kā foršākās lietas es tomēr nosauktu kā ceļošanu ļoti lokālā mērogā, vietu un lietu izpēti un jaunatklāšanu, kā arī labi pavadītu laiku ļoti labā kompānijā.

Kas attiecās uz eXs.lv daļu šajā rakstā - jau 4 gadus Geocaching grupas ietvaros (SPIED ŠEIT) ir notikuši un arī turpmāk notiks dažādi slēpņošanas pasākumi, līdz ar 2016. gadu sasniedzot arī Baltijas valstu mērogu. Ar to, kā mums ir veicies iepriekš, var iepazīties ar visforšāko eXs grupu cilni - pasākumi. Skaitot oficiālos pasākumus, to skaits šo dažu gadu laikā ir sasniedzis 17 - esam gan vairākas reizes krustu šķērsu izstaigājuši dažādus Rīgas nostūrus, ar velo izbraukājuši vairākas pilsētas un ar auto devušies uz speciāliem slēpņošanas trasēm. 

Šosezon esam paspējuši nostaigāt aptuveni 30 kilometrus pa Juglu un saplānot daudzus un dažādus pasākumus, kā piemēram, izbraukt Siguldu ar velo, divas dienas pavadīt Palangā un Klaipēdā, ar 4. mēģinājumu beidzot iziet Slapjā kaķa trasi un vēl šis tas. Ja šis raksts jebkādā mērā Tevi ir ieinteresējis, droši piesakies grupā un seko līdzi tur esošajiem ierakstiem, kuros atradīsi visu informāciju dalībai eXs slēpņošanas pasākumos. 

Laboja Zveraboj, labots 5x