Šodien gan diemžēl nerunāšu par vasaras saulgriežu svētkiem, ko mēs visi, protams, ļoti gaidām. Šodien runāšu par Tautas Deju ansambli "Līgo".

Pats tautas dejas jau dejoju kopš 3 gadu vecuma. ~ 14 gadu vecumā uz gadu šo nodarbi biju pametis, bet vēlāk sapratu, ka tas bija muļķīgi un gribu atsākt. Tā es arī nonācu TDA "Līgo". Nav gan tā, ka vari aiziet uz turieni un uzreiz dejot pamatsastāvā. Nē, tev vispirms ir jāiet uz "Līgo" studiju, lai pierādītu savas spējas (un iemācītos dejot, ja to neproti). Pirmajā dienā, kad aizgāju uz studiju, bija daudz cilvēku. Aptuveni 8 puiši un gan jau 20+ meitenes. Telpa maza, bijām nedaudz saspiesti. Acīmredzot, vadība nebija paredzējusi tik lielu atsaucību sezonas sākumā. Nākamajos mēģinājumos gan es sapratu, ka tie bija tādi paši, kā es - atnākuši pirmo reizi, bet, atšķirībā no manis, viņi neturpināja nākt, jo tas viņiem neinteresēja. Tā nu mēs (pagājušajā gadā) studijā palikām 3 puiši un ~ 10 meitenes. Sākumā gāja grūti, bija jāatsauc atmiņā visi - gan vienkāršākie, gan sarežģītākie - soļi. Ar laiku tomēr sāka iet labāk un jau rudens beigās mums sāka mācīt deju. Neko daudz par deju nestāstīšu, tik to, ka tur bija 4 puiši un 8 meitenes un mēs ņēmām 1 puisi no pamatsastāva, lai vispār varētu to deju dejot. Tā nu, ejot uz mēģinājumiem un kādos 3 vai 4 koncertos nodejojot šo vienu deju pagāja pirmais mācību gads.

2011. gada septembrī aizgāju uz pirmo mēģinājumu cerībā, ka jau atkal būs liels cilvēku pieplūdums. Tas bija īpaši vajadzīgs, jo abi pārējie puiši, kas pagājušajā gadā dejoja ar mums, bija paņemti pamatsastāvā. Tas nozīmēja, ka, ja mēs nedabūjam vēl puišus, es būtu vienīgais (fuck yeah biggrin_mini2.gif ). Par laimi, viens puisis tomēr pienāca klāt (un vairākas meitenes), tāpēc tad bijām 2 puiši un laikam 13 meitenes. Diezgan ātri, jau gada sākumā mums sāka mācīt jaunu deju, kas bija paredzēta 1 puisim un 12 meitenēm. Puiša partiju mācīja mums abiem un teica, ka koncertā dejos tas, kurš varēs labāk nodejot. Jau no paša sākuma es to deju dejoju daudz labāk, tāpēc mani neizbrīnīja tas, ka koncertā (pagaidām tikai vienā) to dejoju es. Šī gada laikā mums ir nākuši un gājuši vēl 2 puiši, bet no tiem nekas labs nekad arī nebija sagaidāms.

Nesen sadabūju mūsu nelielajai grupai vēl vienu cilvēku - savu brāli. Nu esam 3 puiši, bet vienalga mums vajadzētu dabūt vēl... 5 puišus smile_mini.gif

Tāpēc beigšu šo nelielo manu pēdējo 2 gadu aprakstu ar uzaicinājumu: nāciet dejot TDA "Līgo" studijā! Rakstiet man vēstuli te, exā vai arī uz e-pastu g@exs.lv, un es jums pastāstīšu, kā mums notiek mēģinājumi un kad jums jānāk.

Jā, šī no paša sākuma tika paredzēta kā reklāma.