Šodien pastāstīšu jums par savas dzīves daļu, ar kuru, pieļauju, neviens no jums nav īpaši pazīstams. Rakstīšu par to, kā spēlēju grupā "Žirafes".

Gan jau neviens no jums nav par šādu grupu dzirdējis, tāpēc nedaudz pastāstīšu par mums. Grupa izveidojās ~ 2004. gadā. To izveidoja abi Renāra Kaupera dēli - dvīņi - Emīls un Edgars kopā ar dažiem citiem mūsu tālaika klasesbiedriem (6 sākumskolas gadus mācījos ar viņiem). Edgars spēlēja ģitāru, Emīls - bungas. No sākotnējiem "grupas dibinātājiem" vienīgais, neskaitot Kauperēnus, kā es un citi viņus ir iesaukuši, kas palika grupā ilgāk, bija Niks. Viņš spēlēja saksafonu mūzikas skolā. Aptuveni 4. klasē (2005. gadā) grupai pievienojos arī es. Tad jau grupas sastāvs no sākotnējiem random 6 cilvēkiem, kas vienkārši viņiem bija labi draugi, bija sarucis līdz 3 (Kauperēni un Niks). Kad es pievienojos, man nebija nekādu mūzikas zināšanu. Neatpazinu notis ne uz ģitāras, ne klavierēm, ne uz papīra. Kaut kā caur Kauperiem tiku pie akustiskās ģitāras, kurai trūka 2 stīgas (pirmā un trešā), tāpēc ģitāra tika noskaņota tā, lai tās stīgas atbilstu parastām basģitāras 4 stīgām, un es tiku nolikts pie basģitāras spēlēšanas pienākuma. Protams, es neko nemācēju. Nevarētu arī teikt, ka es ātri kaut ko mācījos. Kaut kā mums sanāca sarakstīt dažas stulbas dziesmas, kuras tika spēlētas skolas "talantu konkursos" un vēl dažos pasākumos. Tad jau kaut kad arī beidzot nopirku sev basģitāru kopā ar Edgaru, kas pirka pirmo elektrisko ģitāru. Pēc tam jau sākām mācīties arī citu izpildītāju dziesmas. Sākām spēlēt regulāri un pat taisīt organizētus mēģinājumus. Tie notika pie viņiem mājās, kas, kā sagadījās, bija 1 minūtes attālumā no manām mājām.

Tā nu spēlējām, mācījāmies. Varētu teikt, ka es jau mācēju daudz maz spēlēt, kaut gan neko nevarēju izdomāt pats (varēju iemācīties tikai). Mums bija 2 dziesmas: "Zigi zigi" un "Vecīt, tas ir tā" (skatīt zemāk). Kaut kā pamanījāmies arī spēlēt dažos mazos koncertiņos. Viens no tiem bija kaut kādas bērnu grāmatas prezentācijā, kur nospēlējām mūsu 2 dziesmas un it kā dziesmu, kas sastāvēja no Muse - Starlight, Ac/Dc - Back in Black, vienas Nirvana dziesmas, kuras nosaukumu es nezinu un Deep Purple - Smoke on the Water. Otra vieta bija firmas "RBS - Skals" kaut kādā laikam 10 gadu jubilejā. Pēc tā koncerta mēs laikam saņēmām 5000 latu sponsoršipu no "RBS - Skals", kurš bija paredzēts mūsu pirmā albuma ierakstīšanai. Tālāk mēs it kā turpinājām mēģināt, domāt dziesmas, bet es neteiktu, ka mums gāja īpaši labi. Kaut kad ierakstījām dziesmu "Nabaga sētnieks".

Īsti neatceros, kas tālāk notika, laikam uz kādu laiku bijām pārstājuši mēģināt, bet vēlāk mēs turpinājām mēģinājumus Prāta Vētras mēģinājumu telpās reizi nedēļā. Es arī sāku beidzot iet pie basģitāras skolotāja. Jutu, ka es beidzot kaut ko tiešām varu izdarīt un arī izdomāt, tāpēc brīdi likās, ka grupa ies uz augšu un mēs turpināsim kaut ko darīt produktīvāk, nekā agrāk. Gāja laiks un sākām pat radīt dziesmas, taču ar laiku sākām izlaist mēģinājumus un mēģinājumu produktivitāte pamatīgi samazinājās. Nu jau kopš sāku iet pie skolotāja ir pagājis vairāk nekā gads. Beidzu iet pie viņa jūnija sākumā. Vasarā vispār nemēģinājām ar grupu. Septembrī atsākām regulārus mēģinājumus, bet drīz vien sākām dažreiz izlaist tos. Nu jau ir pagājuši vairāki mēneši kopš neesam mēģinājuši, un domāju, ka arī neatsāksim vairs. Ktxhbye.

Atradu internetā tikai vecīt tas ir tā video, kur spēlējām tajā bērnu pasākumā. crazy.gif