Ir pagājuši 500 gadi, kopš valdīja Karalis Alvis, Keldagrimas glābējs un savu izgudrojumu upuris. Viņš nodibināja Consortium’u - Mining uzņēmumu sanāksmi, kurā valdīja monarhija. Pēc Karaļa nāves monarhija tika atcelta. Tagad Keldagrim’ā karaļi pastāv tikai tālās atmiņās. Vien Karaļa Alvja statuja atgādina pārējiem par vecajiem un tumšajiem laikiem.

Te nu sākas Sarkanā Cirvja sacelšanās (Rise of the Red Axe) – jauna kvestu sērija, kas centrēta apkārt rūķiem un viņu galvaspilsētu Keldagrim’u. Pirmais kvests, The Giant Dwarf, iepazīstina jūs ar pilsētu un spēcīgo Consortium biznesu, kas valda Rūķu karaļvalstī. Atklājiet dīvainos notikumus, rūpīgi izbēdziet no krītošās klints gabaliem, vizinieties ar raktuvju ratiem un.. pārliecinieties, ka neietrieksities citā personā, braucot uz pilsētu.

Sarežģītības pakāpe: Viduvējs.
Ilguma pakāpe: Vidējs.
Nepieciešamie līmeņi: 12. Crafting, 14. Thieving, 16. Firemaking, 33. Magic līmeņi.
Nepieciešamās mantas: Jebkāda veida pagales (Log), Coal, Iron Bar, Tinderbox, 3 Cut Sapphires, Redberry pie (ja jums nav Blurite Sword), Telekinetic Grab rūnas, 200 GP, 12 – 30 katra veida rūdas (ores): Copper, Tin, Iron, Coal, Mithril, Silver, Gold un Clay. 2 – 5 katra veida Bars: Bronze, Iron, Steel, Mithril, Silver un Gold.
Ieteicamie līmeņi: 20+ Smithing un 20+ Mining līmeņi.
Ieteicamās mantas: Explorer’s Ring (3), enerģijas atjaunošanas mantas (Boots of Lightness, Spotted / Spottier apmetnis), Amulet of Glory, POH Teleports (ja māja atrodas Rellekā) vai Lyre, vēl viens Redberry pīrāgs, ja pirmo apēdat.
Kvestu punktu atalgojums: 2 Quest Points.
Kvesta atalgojums: 2'500 Mining EXP, 2'500 Smithing EXP, 2'500 Crafting EXP, 1'500 Magic EXP, 1'500 Firemaking EXP, 1'500 Thieving EXP, iespēja veikt Dwarven Consortium darbus, iespēja iegādāties jaunus kapakmeņus.
Sākumpunkts: Keldagrima, Ziemeļ-Austrumos no Rellekas.


Pirmā daļa: Iepazīstieties, Keldagrima!

1. solis.

Dodieties uz Relleku un ejiet uz Rietumiem, līdz sasniedzat klintis. Tad dodieties uz Ziemeļiem, līdz nonāksiet līdz Keldagrim'as ieejai. Alā sekojiet rūķu statujām, līdz nonāksiet pie dažiem rūķiem. Parunājiet ar Boatman.

Viņš jūs sveicinās un piedāvās doties uz Keldagrim'u. Jūs minēsiet, ka dēļ incidenta ar cilvēkiem tas tika aizliegts, bet rūķis pateiks, ka Black Guards visu salabojuši dažas dienas atpakaļ. Viņš jums pat piedāvās doties uz turieni par brīvu. Izvēlieties opcijas „That’s a deal!” un „Yes, I’m ready and don’t mind it taking a few minutes.” un jums parādīsies īsfilmiņa, kuras laikā tiks parādīta Keldagrim'as pilsēta un statujas sabrukšana, ar ko arī īsfilma beigsies. Jūs uzreiz tiksiet arestēts. Bet parunājiet ar Kommandieri Veldaban'u, un viņš liks jums statuju salabot.

2. solis.

Veldaban's vēlēsies, lai jūs parunājat ar pilsētas skulptoru, kas atrodas Keldagrim'as Austrumos. Dodieties uz Ziemeļ-Austrumiem, ejiet pāri tiltam, tad ejiet uz Dienvidiem. Runājiet ar Blasidar the sculptor.

Jūs sasveicināsities, un tad viņš pateiks, ka jūs varētu viņam izpalīdzēt. Jūs būsiet „mazo uzdevumu zēns”. Consortium nolīga skulptoru, lai viņš atjaunotu statuju, bet rūķi nav diez ko labi gleznotāji, kā arī viņam nav bildes ar Karali, tāpēc viņš veidos dizainu no dzīva modeļa.

Tagad jums vajadzēs atrast visizsmalcinātākos (exquisite) zābakus, kādus varat atrast, drēbes, kuras līdzinātos Karaļa Alvja drēbēm, un kaujas cirvi (battleaxe).

Otrā daļa: Karaļa zābaki.

Tagad dodieties uz Dienvid-Rietumu Keldagrim'as stūri un runājiet ar Saro the Armourer. Jautājiet viņam par speciālajiem zābakiem. Viņš atbildēs, ka spēj izveidot jebkāda veida zābakus.

Viņš pateiks, ka nesen pārdeva izsmalcinātus zābakus Dromund’am – vecam rūķim. Pajautājiet viņam par Dromund'a mājas vietu, un viņš pateiks, ka tā atrodas tieši uz Ziemeļiem no bankas.

Ejiet uz Dromund'a māju un runājiet ar viņu. Viņš sākumā pārliecināsies, ka neesat kopā atnācis ar Melnajiem Bruņiniekiem (Black Guards), tad vēlēsies, lai jūs ejat prom. Jūs ātri pajautāsiet par zābakiem, bet viņš jums skaidri pateiks, ka tos zābakus nedabūsiet ne par kādu cenu.

Tagad jums nāksies iegūt zābakus kā īstam zaglim. Dromund's staigā pa rinķi apkārt galdam. Kreisās kājas zābaks atrodas uz galda, tieši blakus durvīm.

Apstājieties blakus stendam un, tiklīdz Dromunds ir uzgriezis jums muguru, paņemiet zābaku. Otrs zābaks atrodas netālu no kāpnēm, blakus atvērtam logam.

Ja mēģināsiet paņemt to zābaku istabas iekšienē, Dromund'a kaķis jūs noķers. Paņemiet vienu Law un vienu Air rūnu no tuvākas bankas (ja jau tās nestāv jūsu inventory) un aizejiet līdz atvērtajam logam no ārpuses. Atkal sekojiet Dromund'am un, kad viņš būs uzgriezis jums muguru, izmantojiet Telekinetic Grab maģiju uz zābaka.

Ja jūs kļūdīsieties, Dromund's uz jums uzkliegs, bet jūs nezaudēsiet rūnas. Kad dabūsiet zābaku, tas parādīsies somā (inventory) un uzreiz apvienosies ar pirmo zābaku, izveidojot Exquisite zābaku pāri.

Trešā daļa: Drēbes.

No Keldagrim'as Rietumiem, dodieties uz lielo ēku, zem kuras plūst upe Kelda. Dodieties uz Ziemeļu stendu, kur jūs sastapsiet divus tirgotājus.

Ja jūs runāsiet ar vīriešu rūķi, viņš jums aizrādīs par to, ka jūsu modes gaume ir slikta. Parunājiet ar sieviešu rūķi Agmundi, kura jūs nosauks par vidusmēra cilvēku. Kad jūs pajautāsiet, kur viņa pērk savas drēbes, viņa atbildēs, ka Keldagrim'as Austrumos. (To pilsētas daļu viņa uzskata par pabiru, kurā mīt tikai netīri ļaudis.)

Šķērsojiet upi, pārejot pāri tiltam vai uzkāpjot augšā pa kāpnēm tajā pat ēkā, tad pārejot pāri otrajam stāvam un nokāpjot lejā pa kāpnēm. Dodieties uz Dienvid-Rietumu stendu, kur jūs atradīsiet Vermundi.

Viņa spēs izveidot drēbes priekš Karaļa Alvja, bet viņai vajadzēs redzēt šo drēbju dizainu. Viņa jūs nosūtīs pie Hugi – bibliotekāra. Hugi atrodas pilsētas bibliotēkā.

Parunājiet ar viņu par Karaļa drēbēm. Viņš pateiks, ka grāmatai vajadzētu izskatīties vecai, bet neatceras, kur tieši tā atrodas, tāpēc liks jums pārmeklēt vairākus grāmatu plauktus bibliotēkā.

Jūs pamanīsiet, ka pa visu bibliotēku (arī otrajā stāvā) pie grāmatu plauktiem ir piestiprinātas kāpnes. Ja jūs būsiet par smagu un centīsieties uzkāpt pa kāpnēm, jūs to nespēsiet, tāpēc nolieciet visas smagās mantas bankā un atnāciet atpakaļ. Jums ir jāsver zem 30 kg. Mēģiniet uzkāpt pa kāpnēm, kuras atrodas blakus durvīm un jūs iegūsiet nepieciešamo grāmatu.

Atgriezieties pie Vermundi un parunājiet ar viņu vēlreiz. Viņa izlasīs grāmatu un pateiks jums, ka spēs to viegli paveikt. Tomēr izrādīsies, ka viņas šūšanas mašīna nestrādās. Tā kā vairums rūķu mašīnu strādā uz tvaika, viņai būs nepieciešamas ogles (Coal) un koka pagales (Log), lai to iedarbinātu.

Izmantojiet Coal un Logs uz šīs mašīnas, vēlāk izmantojiet Tinderbox, lai to iedarbinātu. Kad tas izdarīts, parunājiet vēlreiz ar Vermundi. Pajautājiet viņai par drēbēm, un viņa par pakalpojumiem prasīs 200 GP. Samaksājiet viņai, un Vermundi jums iedos drēbes.

Ceturtā daļa: Kaujas cirvis.

Tagad dodieties uz Ieroču veikalu, kas atrodas Ziemeļos Keldagrim'as Rietumu daļā. Runājiet ar Santiri par speciālo Kaujas cirvi. Viņš jums pateiks, ka kādreiz viņam piederēja paša Karaļa Battleaxe. Viņa vectēvs atradi cirvi, kuru nesa upes straume. Tas bija ļoti sliktā kvalitātē. Vienīgi Imcado rūķi pārzin mākslu, kā atjaunot Kaujas cirvi.

Jūs minēsiet, ka pazīstat vienu Imcado rūķi. Thurgo kādreiz palīdzējis jums salabot Faladoras karaļa zobenu. Santiri jums iedos cirvi labošanai. Izmantojiet vienu safīru uz cirvja un visi trīs sapphires ievietosies tajā.

Pametiet Keldagrim'u un dodieties uz Port Sarim'u pie Thurgo, vienu no Imcado rūķiem.

Paņemiet līdzi Redberry Pie. Viņš to var nejautāt, ja jums ir izpildīts The Knight’s Sword kvests, bet var arī paprasīt, tāpēc drošības pēc būtu labi, ja pīrāgs atrastos jūsu somā. Pajautājiet viņam par Battleaxe, un viņš atbildēs, ka spēs salabot cirvi. Vienīgais, kas viņam būs nepieciešams, ir 1 Iron Bar.

Iedodiet Thurgo Iron Bar un viņš salabos jūsu cirvi. Pēc tam jums būs iespēja teleportēties uzreiz uz Keldagrim’u vai iet patstāvīgi. Dariet, kas pēc jūsu ieskatiem ir pareizi, bet es iesaku izmantot teleportu un lietot opciju „Yes.”. Jūs tiksiet teleportēts tieši Blasidar'a mājā.

Piektā daļa: Statujas galva.

1. solis.

Runājiet ar Blasidar'a modeli Riki un jūs iedosiet viņam visas trīs lietas. Tagad parunājiet ar Blasidar'u, kurš teiks, ka statuja ir gandrīz gatava, vienīgi tai pietrūkst galvas. Izskatās, ka Consortium's vēlas, lai sejas vietā būtu kāda no viņu galvām, tā kā tagad valda viņi nevis karalis. Blasidar's nevar turpināt darbu, kamēr Consortium nebūs izlēmis kā galvu likt statujas vietā. Jums būs jārunā ar kādu no Consortium direktoriem.

Ienāciet lielajā ēkā un uzkāpiet otrajā stāvā. Šajā stāvā kopā ir 8 soli – 4 Austrumos un 4 Rietumos. Katrs sols ir citā krāsā. Visas kompānijas ir līdztiesīgas, izņemot Dienvid-Rietumu galdu, kuru pārstāv Sarkanais Cirvis. Viņi ir ļoti nedraudzīgi. Izvēlaties vienu no atlikušajām 7 kompānijām un runājiet ar sekretāri.

Ja jūs pajautāsiet sekretārim (-ei), vai jūs drīkstat runāt ar direktoru, viņš (-a) pateiks, ka no sākuma jums būs jāpaveic daži darbiņi priekš kompānijas. Pajautājiet, vai kompānijai ir kādi uzdevumi un jums tiks uzdots savākt noteiktu skaitu ores vai bars. Kopā būs ~ 5-6 uzdevumi.

Piezīme: Visus materiālus vēlams nopirkt jau iepriekš. Ja jūs izlogosities uzdevumu laikā, jums viss būs jāpārtaisa, tāpēc esiet uzmanīgi.

Brown Engine kompānija nepieņems darbā sieviešu kārtas spēlētājus, bet Yellow Fortune – vīriešu kārtas pārstāvjus.

2. solis.

Vēlāk runājiet ar jūsu izvēlētās kompānijas direktoru. Izvēlaties opciju „It's an honour to meet you!”. Direktors pastāstīs par dažādām lietām, pieminot, ka Consortium'am tā šķiet laba ideja - Karaļa seju aizvietot ar kāda direktora seju. Pilsēta plaukst tagad viņu dēļ, nevis Karaļa. Hreidmar, Sarkanā Cirvja direktors, pirmais ierosināja šo ideju. Piedāvājiet savu palīdzību, lai tieši jūsu direktora galva būtu uz statujas.

Direktors padomās par to, bet nevarēs to pieņemt, jo neesat iesaistījies kādā kompānijā. Jūs piedāvāsiet kļūt par kompānijas biedru. Tagad direktors jums uzdos dažādus uzdevumus, kuri būs līdzīgi iepriekšējiem, bet nēsāt vajadzēs bars.

Pēc dažiem uzdevumiem (~6) parunājiet ar direktoru un pajautājiet, vai jūs varat pievienoties viņu kompānijai. Viņa piekritīs. Tagad ejiet runāt ar Veldaban’u. Pastāstiet par gaidāmajiem notikumiem, un viņš paziņos, ka jūsu tikšanās sāksies tūlīt jau. Jūs varat noskatīties īsfilmiņu vai arī to izlaist. Sapulcē jums tiek dots pēdējais vārds, kad arī jūs nosauksiet savas kompānijas direktora vārdu. Tagad statuja ir pilnībā atjaunota un jums ir parādījies jauns ienaidnieks – Sarkanā Cirvja kompānija.

Paldies Lv Shale par atļaušanu izmantot viņa Account'u! icon_smile.gif

Laboja , labots 5x