Kā jau daudzi zinām, pašlaik Latvijā Google mašīnas veic aktīvu fotografēšanu, lai arī Latvijas ielas varētu apskatīt ''Street View'' sadaļā.

Sākumā notiks šādu pilsētu fotografēšana: Rīga un tās apkārtne, Daugavpils, Jūrmala, Jelgava, Liepāja, Jēkabpils, Rēzekne, Cēsis, Valmiera, Ogre, Tukums, Bauska.  Vēl tiks fotografēti arī tūrisma objekti, ko ieteikusi Tūrisma attīstības valsts aģentūra.  To vidū atrodas Aglonas bazilika, Rundāles pils, Gaujas nacionālais parks, vecpilsētas un Liepājas tūrisma objekti.

Pagaidām ir diezgan grūti paredzēt, cik ilgu laiku prasīs fotografēšana, taču tiek plānots, ka Rīgas ielas "Street View" varētu būt apskatāmas aptuveni pēc trīs mēnešiem.

Vai vēl tiks fotografētas arī citas pilsētas, izņemot uzskaitītās, vēl nav zināms.

 Informāciju par to, kā notiek fotografēšana "Google" apņēmusies sniegt vismaz divas nedēļas pirms to sākšanas, rīkojot arī informēšanas kampaņas valsts un reģionālajos medijos, lai skaidrotu sabiedrībai attēlu uzņemšanas un apkopošanas mērķus un esošos panākumus.

"Google" pieminēja, ka interneta vietnē varēs sekot arī automobiļiem, un iepazīties ar braukšanas grafiku.

Savāktie fotoattēli tiks rūpīgi apstrādāti un savienoti. Tas ir galvenais iemesls tam, kāpēc šis process aizņems daudz laika.

Ja kartē būs  redzamās cilvēku sejas, tās tiek izplūdinātas, lai aizsargātu personu privātumu. Ar "ziņot par kļūdu" funkcijas palīdzību pēc kartes ieviešanas, būs iespējams ziņot par objektu vai subjektu izņemšanu no kartes, aizpildot veidlapu ar precīziem objekta vai subjekta atrašanās parametriem.

Kā ziņots, "Google" dažādu pilsētu ielu līmeņa fotogrāfijas redzamas interneta vietnē "Google Maps" un ar lietojumprogrammu, "Google Earth", iedarbinot skatījumu "Street View". Patlaban ar "Street View" funkciju var apskatīt vietas vairāk nekā 30 pasaules valstīs.

No medijos publicētas informācijas var saprast, ka iedzīvotāju iepriekšēja informēšana par "Google" fotografēšanu esot "koks ar diviem galiem". Reaģējot uz paziņojumiem, ir bijuši gadījumi, kad jokdari skrējuši pakaļ "Google" mašīnām, turot rokās nepiedienīgus uzrakstus. Ir arī gadījumi, kad iedzīvotāji to ir darījuši pliki, lai izceltos pasaulei, tāpēc, ja kādam trūkst uzmanības, skrieniet, vēl paspēsiet biggrin_mini2.gif

 

Laboja mad, labots 5x