Spēles nosaukums: GRID

Žanrs: Racing (GT / STreet Racing) 

Izdevējs: Black Rock Studio, Disney Interactive Studios

Platforma: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Izdošanas gads: 2008

 

 

Prasības:

     Minimālās:

Windows XP/Vista

DirectX 9.0c

Pentium 4 @ 3.0GHz1GB RAM.

Video karte: GeForce 6800 / Radeon X1300 vai labāka

12.5 GB Brīva vieta uz cietā diska

     Ieteicamās:

Windows XP/Vista/Win7

DirectX 9.0c

Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz or Athlon X2 3800+ 2GB RAM.

Video karte: GeForce 8800 or Radeon X1950

12.5 GB Brīva vieta uz cietā diska

 

Apraksts:

Spēles sākumā tu esi jauns un vēl nepazīstams braucējs kas ierindojas 400. vietā no visiem braucējiem. Tākā tev vēl nav ne pašam sava mašīna ne arī garāža, tev nāksies braukt citu komandu sastāvā. Līdzko būsi nopelnijis 80, 000$ dolāru tu beidzot varēsi uzsākt pats savu komandu( ar laiku tava garāža tiks paplačināta un tu varēsi sev meklēt komandas biedru). Tev tiek piešķirta vienai mašīnai paredzēta garāža kā arī tava pirmā automašīna -  ford mustang boss 302. Tākā tev jau ir gan pašam sava mašīna gan arī garāža ir laiks izveidot savas komandas tēlu, nosauc savu komandu sev tīkamā nosaukumā kā arī nokrāso mašīnu ar sev vislabāk tīkamajām krāsām un zīmējumiem. Kad tas ir padarīts tu beidzot vari doties savās pirmajās sacensībās un pelnīt reputāciju kā arī naudu pats savai komandai.

 

Nedaudz par sacīkstēm: Sacīkstes ir sadalītas pa 3 reģioniem: ASV, Eiropu kā arī Japānu. Lai arī liela daļa sacīkšo disciplīnu ir visos reģionos, katrā reģiona tomēr dominē šim reģinam raksturīgas sacīkstes: ASV - Muscle Cars, Eiropā - tourng cars un Japānā protams - drift. Katrs no reģioniem ir sadalīts 3 grūtuma līmeņos. Lai atklātu nākamo līmeni spēlētājam ir jāuzvar 5 no 6 čempionātiem. Parasti katrā čempionātā ir 3 - 5 sacīkstes. Jo augstāku vietu spēlētājs sasniedz jo vairāk reputāciju arī viņš saņem. Sasniedzot noteiktu reputācijas skaitu tev ir iespēja piedalīties globālā mēroga sacensībās un tur jau būs jāpapūlas lai uzvarētu. 

 

 Pavisam kopā spēlē ir 34 dažādas automašīnas un neskaitāma daudzuma trases. Protams ir arī ļoti dažādas sacīkšu disciplīnas kā piemēram Le Mans 24 stundu sacīkstes, formula un demolation derby.

Mans vērtējums: 

Vērtējot spēli 10 baļļu sistēmā es šai spēlēi dotu 9 balles. Spēlei ir ļoti laba grafika priekš 2008 gada spēlēm kā arī fizika ir ļoti reālistiska. Viena no galvenajām lietām kas mani šinī spēlē piesaistija bija tas, ka sadauzīta automašīna patiešām bija sadauzīta, respektīvi, ja tu biji sadauzijis stūres sistēmu tad automašīna sāka stūrēm manāmi švakāk.. līdzīgi bija arī ar riteņie - ja esi pamatīgi sasitis kādu no riteņiem tad automašīna vairs nebrauks taisni bet gan vilks uz sānu kā arī līkumu izņemšana būs apgrūtinātāka. Vienīgais kas nepatika bija komentētājs visās drifta disciplīnās - Japānietis visu laiku koutko bļāva nesaprotamā valodā crazy.gif

 

Ekrānšāviņi

 

Traileris:

(nezināmu iemeslu dēļ nesanāk ievietot kā video)


 


Laboja Niķķis., labots 4x