Monro

"Monro" ir 1988. gadā dibināta leģendāra latviešu smagā metāla apvienība. Caur šo rakstu vēlos vairāk cilvēkiem darīt zināmu grupas mūziku, kuru nevaru atklausīties, tik ļoti man tā patīk, lai arī ir saklausāma līdzība ar vairāk citām pasaules izmēra rokgrupām.

Monro visās savā smagajā godībā!

Attēlā, no kreisās uz labo: man nezināms vīrs, Artūrs Račinskis, Edgars Priedītis, Jānis Bukums, Juris Siņicins.

Grupa "Monro" tika dibināta 1988.gadā, kad Edgars Priedītis sametās kopā ar bundzinieku Juri Siņicinu un ģitāristu Artūru Račinski (man viņš ļoti patīk izvirtīgo ūsu un skatuves tēla dēļ). Tā paša gada vasarā grupai pirmā uzstāšanās Lietuvā un Latvijā festivālā "Latvijas rokpanorāma", kur īpašu uzmanība tika pievērsta dziesmai "Smagās apkaltās durvis".

Jānis Bukums

Uz īsu brīdi kā vokālists pievienojas Gvido Linga. Nākamajā gadā par ilgtermiņa vokālistu kļuva Jānis Bukums, bet Artūru Račinski nomainīja Jānis Reinis. Pēc dažiem gadiem grupā taustiņus sāk spēlēt Ēriks Bergs. 1996. gadā izdots Monro vienīgais albums "To piedod' es tev", kurā gan man nezināmu iemeslu dēļ Smagās apkaltās durvis netiek iekļauta. Tā parādās tikai 2009. gada diskā "Latviešu Auto Roks! '80-tie".

Ar šiem džekiem labāk nepērties!

1996/97.gadā autoktastrofās aiziet bojā grupas bundzinieks Juris Siņicins un visu "Monro" pastāvēšanas laiku esošais skaņu operātors Juris Beļinskis, un līdz ar to grupa pārtrauca savu darbību.

Jānis Reinis un Jānis Bukums izveido projektu "Miss America", kas gan pēc pāris gadu darbības tiek pārtraukts.

No "Monro" man pašam tīk tādas dziesmas kā Pēdējais rokenrols, Dorian Grej, Kādēļ tu nāc.

(Lielākoties izmantoti draugiem.lv ievietotie materiāli)

Lielāko daļu Monro dziesmu var klausīties http://music.draugiem.lv/music/artist/?id=18323

Grupas bilžas var aplūkot Edgara Priedīša albumā

Vairāki Monro mūzikas video atrodami www.youtube.com

Un tagad grupu definējoša un satriecoši ūsaina dziesma! Smagās apkaltās durvis! :cheers:

Laboja Susuris, labots 8x