Iamamiwhoami ir Zviedru elektroniskās mūzikas un multimēdiju projekts, kura frontmens ir izcilā Zviedru dziedātāja/komponiste Jonna Lee  (Jonna Emily Nilson Lee).

Projektā Iamamiwhoami apivienota viegla elektroniskā mūzika un burvīga, mākslinieciska videogrāfija, projekts atgādina tādus māksliniekus kā Bjork, Portishead, Fever Ray, u.c...

Projekts tika iesākts 2009. gada Decembrī, kopā ar Jonnas ilglaicīgu draugu un producentu Claes Björklund un pakāpeniski attīstijās un attīstās vēljoprojām.

 

Žanrs:

Electronic, electroclash,experimental, dream pop,

ambient, trip hop, synthpop

 

Sastāvs:

 

 

 

    Vokāls/Lirikas/Taustiņi

 

 

 

Vēsture:

2009-2011. gadā Youtube parādijās pirmie šī projekta video klipi ar bezmaksas lejupielāžu linkiem, video klipi kopš tās dienas internetā izplatījās kā savvaļas ugunskurs un nonāca daudzu mūzikas baudītāju un parastu cilvēku acu lokā. Viena videoklipa dēļ kur Jonna redzama laizot koku sākās tendence visus Iamamiwhoami sekotājus/fanus saukt par koku laizītājiem.

2012. gadā šim projektam parādijās pašiem savs neatkarīgs mūzikas leibls "To whom it may concern."

2012. gada 11. Jūnijā  iznāca projekta pirmais studijas albūms "Kin", kurš sevī ietvēra plašu un krāsainu stāstu kas fokusējās uz vokālistes privāto dzīvi un spilgtām vizualizācijām.

 

Videogrāfija:

 

Diskogrāfija:

kin (2012)

Grupas debijas albūms, iznāca 2012. gada pirmajā pusē, sākumā grupa publicēja katru dziesmu atsevišķi sava Youtube lapā tādējādi izklaidējot savus fanus un kaitinot tos, katra dziesma, kas tika publicēta nāca komplektā ar videoklipu. Kopā 9 dziesmas.

 

 

 

Apbalvojumi/Nominācijas:

2011:

Grammis (Iegūta)

Inovatīvākais mākslinieks (Nominēta)

Labākais Web-born mākslinieks (Nominēta)

2012:

Labākais 12 mēnešu "kārdinājums" (Iegūta)

Digitālais ģēnijs (Iegūta)

Laboja Jesus, labots 1x