Izdošanas datums: 22.11.2006 - Japānā, 21.08.2007 - Amerikā.

Žanrs: Strategy, RPG.

Izstrādātājs: Level-5

Izdevējs: Sony Computer Entertainment

Platforma: PSP

Ieslēdz skaņas celiņu pirms iedziļinies lasīšanā.

Sižets: Tālā pagātnē norisinājās karš starp dēmoniem un cilvēkiem. Cilvēki uzvarēja ar 5 varoņu palīdzību, kuru īpašumā bija īpašas rūķu un elfu izgatavotas rokkassprādzes, kas dāvāja varoņiem pārdabiskas spējas. Tagad Anglijas troņmantinieks Henrijs VI tiek nodots un viņa dvēsele tiek iemainīta pret dēmonu vadoni. Šis dēmons grib pārņemt visu pasauli, sākot ar Franciju. Tikmēr meitene kādā Francijas ciematā sāk dzirdēt Dieva balsi, kas viņai liek cīnīties par Franciju.

Spēle gaita: ir taktiska stratēģija. Apbruņo, apmāci un kontrolē savu grupējumu. Grupējuma varoņi ir ierobežotā daudzumā, tāpēc ir rūpīgi jāizplāno savs uzbrukums. Spēlē nav grūtības pakāpju, bet īsts ''grinding'' arī nav nepieciešams, lai advancētos. Uzvarot kādu grūtāku cīņu, tiek piedāvātas neobligātas cīņas, kas atalgo ar labu pieredzi un retiem ieročiem vai priekšmetiem.

Personāži: ir lielākoties neinteresanti. Ir 4 galvenie varoņi, bet nav nekāda stāsta par pārējiem, kuri ir tik pat stipri un nepieciešami kaujās. Bet par spīti tam, oficiālājā spēles rokasgrāmatā ir atrodami ļoti labs vizuālais attēlojums. Kaut arī spēle ir nereāla, (vikipēdijā) var atrast, ka spēle ir vēsturiski diezgan precīza. Ja atņem maģisko un fantastisko, tēli, kas grozās ap Žannu ir īstas personības, kas viņas dzīvē ir bijušas ļoti svarīgas. Kā arī tajā laikā tik tiešām tika uzskatīts, ka Henrijā VI ir iemiesojies pats nelabais.

Vērtējumi:

  • Metacritic: 87/100
  • Gamespot: 9/10
  • PainFoinmr: 8.3/10