Sveiki.

Viss sākās ar to, ka exa skaipa čatā runājām par operētājsistēmām. Minēju, ka laukos man joprojām blandās apkārt win95. Tad obsidian kkādā bezsakarā man iedeva linku uz win 3.1 online emulatoru. Izskatījās diezgan aizraujoši, un skanot dziesmai Basshunter - DoTa, radās trakā ideja instalēt to uz sava datora. Patiesībā pat nebiju cerējis, ka man tas izdosies, taču te nu ir rezultāts. Nebiju ne iedomājies, ka TPB būs pārpildīts ar win 3.1 torrentiem, bet tā nu bija. Novilkšana aizņēma knapi pusminūti [lattelekom internet + 50 seeders = awesome speed] un bija gatavs instalēšanai. Fails bija .iso, tādēļ nekādām problēmām nevajadzētu būt. Bet bija. Vispirms jau, pirms ļaut instalēt, mani sagaidīja šāds draudzīgs paziņojums:

Sākumā nesapratu, ko viņš no manis grib. Vēlāk arī nesapratu, tāpēc mēģināju atrast atbildi google. Atradu. Izrādījās, ka nemaz nav tik vienkārši, ka instalē un aidā jūriņā. Sākumā ķimerējos ar kkādu mēslu vārdā Microsoft Virtual PC. Nekas prātīgs neiznāca, jo viņš gluži vienkārši neuzvedās tā kā bija rakstīts pamācībā. Tad nolēmu izmēģināt otro variantu - DOSBox. Saspaidīju visu, un nonācu līdz vietai kur vajadzēja extractēt instalācijas disketes ( biggrin_mini2.gif ). Es liek wtf, jo man taču bija .iso, kurš nav nekāda diskete. Izrādījās, ka tāds nemaz neder. Nu tad novilku no TPB citu arhīvu ar 7 (!) instalācijas disketēm. Bet, kad, kā pienācās, vadīju iekšā teikstu SETUP.EXE, viņš atbildēja - Illegal Command vai kko tamlīdzīgu. Gandrīz jau padevos, bet tad nospriedu, ka varbūt vajadzēja instalēt citu DOSBox versiju. Tā arī neizdevās to dabūt, tāpēc atgriezos pie parastā. Tā kā vairs neko nevarēju iedomāties, uzskribelēju savu problēmu kādā forumā. Pēc ~3h atnācu atpakaļ, un joprojām neviens nebija atbildējis. Nolēmu paskatīties Videotutorials. Izrādījās, ka mans instruktors no Google bija palaidis garām vienu sīkumu - kā uz MS-DOS palaist diskus [atkal izmēģināju VirtualPC]. Pēc dažām uzkāršanās reizēm, beidzot kaut kas sāka notikt. It kā teorētiski jau bija instalējies, bet negāja. Nu, mēģināju vēlreiz, ar domu ka nejauši biju izdarījis ko nepareizi. Drošvien tā arī bija, jo pēc mēģināšanas vēlreiz viss izdevās. Kopumā biju iztērējis ~7h [pārtraukumus neieskaitot] mēģinot izdarīt kaut ko pilnīgi bezjēdzīgu. Galu galā, ja būtu videotutorial atradis ātrāk, arī ātrāk man viss būtu izdevies. Bet tad jums nebūtu ko lasīt. smile_mini.gif

Šeit dažas bildes:

Kādu programmu interneta pārlūkošanai gan nespēju atrast sad_mini.gif . Būtu bijis interesanti paskatīties, ko internets tajā laikā spēja.

Ja kāds vēlas atkārtot manu varoņdarbu, var mani PM'ot un es paskaidrošu kā to visvienkāršāk veikt.