Būt par ļaunuma pavēlnieku rādās esam laba karjeras izvēle. Ir visnotaļ laba samaksa, dažādi bonusi un tu pats vari sev noteikt darba laiku. Tomēr visi ļaunuma pavēlnieki par ko man gadījies lasīt grāmatās vai ko esmu redzējis kādā filmā galu galā tiek gāzti un iznīcināti. Esmu ievērojis, ka neatkarīgi no tā vai tie bija barbaru virsaiši, nojūgušies burvji, traki zinātnieki vai citplanētiešu iebrucēji, viņi turpina pieļaut vienas un tās pašas stulbās kļūdas. Tā ka, ja jūs gadījuma pēc kļūstat par ļaunuma pavēlnieku, sekojiet šiem vienkāršajiem padomiem!

1.Manas Šausmu Armijas kareivjiem būs dzidra organiskā stikla sejsegi, nevis tādi, kas neļauj neko redzēt tiem cauri.

2.Manas ventilācijas šahtas būs par šauru, lai caur tām rāpotu.

3.Mans cēlais pusbrālis, kuram es atņēmu troni, tiks nogalināts, nevis anonīmi turēts ieslodzījumā kādā aizmirstā kamerā mana cietokšņa dziļumos.

4.Nošaušana nav pārāk laba nāve maniem ienaidniekiem.

5.Objekts, kas ir mana spēka avots, netiks turēts Nolemtības Kalnā aiz Uguns Upes, Mūžības Drakonu apsardzībā. Tas būs manā seifā tāpat kā objekts, kas ir mana vienīgā vājā vieta.

6.Es netīksmināšos par savu pretinieku nepatīkamo stāvokli pirms viņu nogalināšanas.

7.Kad es noķeršu savu pretinieku un viņš man jautās: "Paklau, pirms tu mani nogalini, varbūt tu vismaz paskaidrosi, kas te īsti notiek?" es atbildēšu "Nē" un nošaušu viņu... nē, labāk nošaušu un tad atbildēšu "nē"

8.Kad es nolaupīšu skaisto princesi, mēs tūlīt tiksim salaulāti klusā ceremonijā, nevis pēc trīs nedēļām nepieredzētās svinībās, kuru laikā tiktu pabeigta mana ļaunā plāna izpilde.

9.Es nekur neiekļaušu pašiznīcināšanās sistēmu, ja vien tas nebūs absolūti nepieciešams. Ja tas būs absolūti nepieciešams, tad tā nebūs lielā sarkanā poga ar uzrakstu "Neaiztikt". Nospiežot lielo sarkano pogu ar uzrakstu "neaiztikt", tā idiota virzienā, kurš neklausīja uzrakstam tiks raidīta ložu krusa. Līdzīgi, arī "Ieslēgt/Izslēgt" slēdzim nebūs attiecīgi marķēts.

10.Es nenopratināšu savus pretiniekus savas pils visnocietinātākajā istabā - neliela, klusa viesnīciņa tālu aiz manām robežām derēs labāk.

11.Es būšu pārliecināts par savu pārākumu, un tādēļ nejutīšu vajadzību to pierādīt atstājot uzvedinošas mīklas, vai nenogalinot savus vājākos ienaidniekus, parādot, ka viņi nav man bīstami.

12.Viens no maniem padomniekiem būs parasts, piecus gadus vecs bērns. Visas kļūdas, ko viņš spēs saskatīt manā plānā, tiks novērstas pirms plāna izpildes.

13.Visi nogalinātie ienaidnieki tiks kremēti, vai vismaz piešauti pilni ar svinu, nevis pamesti klints apakšā. Par viņu nāvi tiks paziņots un jebkādas ar to saistītas svinības tiks sāktas tikai pēc šādas procedūras.

14.Varonim netiks dots pēdējais skūpsts, pēdējā cigarete, vai jebkāda citāda pēdējā vēlēšanās.

15.Es nekad neizmantošu nevienu ierīci ar digitālu taimeri. Ja tas būs absolūti nepieciešams, es izdarīšu tā, lai tā aktivizētos, kad taimeris ir pie 117.

16.Es nekad neteikšu vārdus "bet pirms es tevi nogalinu, ir viena lieta, ko vēlos noskaidrot"

17.Kad es pieņemšu darbā padomniekus, es laiku pa laikam uzklausīšu viņu padomus.

18.Man nebūs dēla. Lai arī viņa smieklīgi vājais mēģinājums pārņemt varu noteikti izgāztos, tas gādātu par liktenīgu traucēkli kritiskā brīdī.

19.Man nebūs meitas. Viņa būtu tikpat ļauna cik skaista, taču viens skats uz vīrišķīgo varoni un viņa nodotu savu tēvu.

20.Par spīti pierādītajam stresa noņemšanas efektam, es nekad neizmantošu maniakālus smieklus. Esot aizņemtam ar tiem ir pārāk viegli palaist garām kaut ko svarīgu.

21.Es nolīgšu talantīgu modes mākslinieku izgatavot oriģinālas uniformas manas Šausmu Armijas kareivjiem, nevis likšu tiem ģērbties lētās lupatās, kas tiem liek izskatīties pēc SS-iešiem, romiešu kareivjiem vai mongoļu mežoņiem. Visus tos galu galā pieveica un es vēlos, lai maniem kareivjiem būtu pozitīvāks noskaņojums.

22.Lai arī cik ļoti mani kārdinātu neierobežotas varas izredzes, es nepatērēšu nekādu enerģijas lauku, kas būtu lielāks par manu galvu.

23.Man būs speciāla ieroču slēptuve ar primitīviem ieročiem, kuru lietošanā tiks apmācīta mana armija. Tādējādi brīdī, kad varoņi atslēgs ģeneratoru, vai padarīs standarta enerģijas ieročus bezspēcīgus, manu armiju neuzveiks saujiņa mežoņu bruņojušies ar dakšām un akmeņiem.

24.Es objektīvi novērtēšu savus spēkus. Lai arī tas laupa daļu prieka, es nekad neizrunāšu frāzi "Nē! Tas nevar būt! ES ESMU NEUZVARAMS!!!" (parasti pēc tam iestājas tūlītēja nāve)

25.Neatkarīgi no tā, cik labi tāda strādātu, es nekad neizgatavošu nekādu mašīnu, kas ir praktiski neiznīcināma, izņemot vienu, niecīgu, grūti pieejamu vājo vietu.

26.Lai arī cik pievilcīgas būtu dumpinieces, noteikti ir tikpat pievilcīgas sievietes, kas nevēlas manu nāvi. Līdz ar to es padomāšu divreiz, pirms pavēlēt nogādāt gūstekni manā guļamtelpā.

27.Es nekad neturēšu neko svarīgu tikai vienā eksemplārā. Visām svarīgajām sistēmām būs rezerves vadības paneļi un enerģijas krājumi. Tāpat es arī vienmēr nēsāšu vismaz divus pielādētus ieročus.

28.Es neturēšu sev par mājdzīvnieku briesmoni, kurš varētu izmukt, vai kura būrī es varētu nejauši iekrist.

29.Es ģērbšos gaišās un dzīvespriecīgās krāsās, tādējādi apmulsinot savus ienaidniekus.

30.Visi vervelējošie burvju mākslinieki, tizlie ieroču nesēji, netalantīgie bardi un ģļēvie zagļi tiks nogalināti. Varoņi noteikti pametīs savu misiju ja tiem nebūs pieejama komiska atslodze.

31.Visas naivās un skaistās tavernu skuķes tiks aizvietotas ar īgnām, pagurušām viesmīlēm, kas nepiedāvās nekādu negaidītu palīdzību, vai romantisku blakusscenāriju varonim vai viņa palīgam.

32.Es dusmās nenogalināšu ziņnesi, kas nes sliktas ziņas tikai lai parādītu cik ļauns es esmu. Labi ziņneši mūsdienās nav bieži sastopami.

33.Augsta ranga sievietēm manā organizācijā nebūs jānēsā tērauda korsetes vai pilnībā no melnas ādas izgatavoti apģērbi. Organizētība ir daudz augstāka ar formālāku apģērbu.

34.Es nepārvērtīšos par čūsku. Tas nekad nepalīdz.

35.Es neaudzēšu kazbārdiņu. Kādreiz tā lika izskatīties velnišķīgam, bet tagad tā padara līdzīgu neapmierinātam x-paaudzes loham.

36.Es neieslodzīšu vienas organizācijas locekļus vienā cietuma sektorā, nemaz nerunājot par vienu kameru. Pie tam vienīgo atslēgu no svarīgu cietumnieku kamerām, es glabāšu pie sevis, nevis izdalīšu kopijas katram cietumsargam.

37.Ja mans uzticamais leitnants apgalvos, ka mana Šausmu Armija zaudē kauju, es viņam ticēšu. Galu galā - viņš taču ir mans uzticamais leitnants.

38.Ja kādam ienaidniekam, ko esmu tikko nogalinājis, būs kāds dzīvs pēcnācējs, es tūlīt likšu to atrast un nogalināt.

39.Ja ir absolūta nepieciešamība man doties kaujā, es nejāšu savas Šausmu Armijas priekšgalā. Es arī nesameklēšu pretinieku armijas vadoni un neuzsākšu ar viņu divkauju.

40.Ja man būs neapturams superierocis es to izmantošu cik agri un bieži vien iespējams nevis turēšu rezervē.

41.Tiklīdz mana vara būs nostiprināta, es iznīcināšu visas tās stulbās laika mašīnas.

42.Kad būšu sagūstījis varoni, es sagūstīšu suni, mērkaķi, sesku vai jebkādu citu šķebinoši mīļu dzīvnieku, kas spējīgs atraisīt virves vai nočiept atslēgas un vazājas varonim līdzi.

43.Es saglabāšu zināmu devu skepticisma, kad skaistā dumpiniece apgalvos, ka viņu ir savaldzinājusi mana vara un viņa būtu ar mieru piekrāpt savus draugus, ja vien es viņai izstāstīšu savus plānus.

44.Es izmantošu tikai tādus atlīdzības medniekus, kas strādā dēļ naudas. Tie, kas strādā medību prieka dēļ, mēdz darīt stulbas lietas, kā piemēram iesaistīties godīgā cīņā ar savu pretinieku, kad būtu varējis to nošaut pa gabalu.

45.Es gādāšu, lai būtu skaidrs, kas manā organizācijā ir par ko atbildīgs. Piemēram, kad mans ģenerālis kaut ko sačakarēs es neizvilkšu ieroci un nepavērsīšu to pret viņu, lai pēc tam ar vārdiem "šāda ir neveiksmes cena" nogalinātu kādu nejaušu apakšnieku.

46.Ja kāds padomdevējs man teiks "Bet mans vadoni, tas taču ir tikai viens cilvēks - ko gan viņš var izdarīt?" es atbildēšu "šo" un nogalināšu padomnieku.

47.Ja es uzzināšu ka kāds nepieredzējis jauneklis ir uzsācis manis gāšanas misiju, es viņu nogalināšu kamēr viņš vēl ir nepieredzējis jauneklis nevis gaidīšu kamēr viņš nobriest.

48.Ja es uzzināšu, kur ir vienīgais objekts, kas spēj mani iznīcināt, es nesūtīšu visu savu armiju to sagrābt. Tā vietā es sūtīšu visu savu armiju sagrābt kaut ko citu un tikmēr ielikšu sludinājumu vietējā avīzē.

49.Maniem datoriem būs unikāla operētājsistēma, kas būs pilnīgi nesavietojama ar standarta IBM un Macintosh plaukstdatoriem.

50.Ja viens no manu cietumu apsargiem izteiks savas rūpes par apstākļiem skaistās princeses kamerā, es viņu pārcelšu uz ar cilvēkiem mazāk saistītu darbavietu.

51.Es nolīgšu sertificētu arhitektu un izmeklētāju komandu, kas pārmeklēs manu cietoksni, lai atrastu jebkuru slepenu eju vai pamestu tuneli, par kā eksistenci es varētu nezināt.

52.Ja skaistā princese, ko es nolaupīšu teiks "Es nekad tevi neprecēšu! Tu dzirdi? Nekad! NEKAD!!!" es atbildēšu "neko darīt" un nogalināšu viņu.

53.Ja es noslēgšu līgumu ar kādu demonisku būtni, tad es pēc tam nemēģināšu to piekrāpt.

54.Kroplie mutanti un dīvainie psihopāti arī ietilps manā Šausmu Armijā, taču pirms sūtīt viņus slepenās misijās, kam nepieciešams taktiskums un izveicība, es pārliecināšos, ka manā rīcībā nav neviena cita tikpat kvalificēta, bet mazāk uzmanību piesaistoša.

55.Mana šausmu armija tiks apmācīta šaušanas pamatos - katrs, kas nespēs iemācīties trāpīt cilvēka lieluma objektam no desmit metru attāluma, tiks izmantots par mērķi.

56.Pirms izmantot kādu sagrābtu iekārtu vai objektu, es rūpīgi izlasīšu lietošanas pamācību.

57.Ja rodas nepieciešamība bēgt, es nekad neapstāšos, lai izmestu kādu piezīmi.

58.Es nekad neuzbūvēšu saprātīgu datoru, kas ir gudrāks par mani.

59.Mans piecus gadus vecais padomnieks mēģinās uzlauzt katru kodu, ko es domāju izmantot. Ja tas viņam izdosies ātrāk par 30 sekundēm, tad kods netiks izmantots. Tas pats attiecas uz parolēm.

60.Ja mani padomnieki man jautās "Kādēļ tu riskē visu ar tik riskantu plānu?" es to nedarīšu kamēr man nebūs atbilde, kas viņus apmierina.

61.Manā cietoksnī nebūs nekādu nišu vai izcilņu sienās, ko iebrucēji varētu izmantot par aizsegu kaujā.

62.Atkritumi tiks sadedzināti, nevis kompresēti, pie tam konteineri tiks pastāvīgi turēti karsti. Nekāda bezsakara ar viegli sasniedzamiem tuneļiem pa kuriem ar regulāriem intervāliem iet liesmas.

63.Es apmeklēšu sertificētu psihiatru, lai atbrīvotos no visām fobijām un nestandarta atkarībām, kas varētu man kaitēt.

64.Ja man nāksies ierīkot iekšējo datortīklu ar brīvi pieejamiem termināliem, tad cietokšņa kartē istaba ar atzīmi "Kontroles telpa" patiesībā būs nāvessoda izpildes kambaris. Īstā kontroles telpa tiks atzīmēta kā "Rezerves rezervuārs kanalizācijas pārplūdes gadījumiem"

65.Drošības kodu ievades tastatūras patiesībā būs pirkstu nospiedumu skeneri. Katrs, kas novēros kādu ievadot kodu vai mēģinās ar smalka pulvera palīdzību atrast pirkstu nospiedumus, lai noteiktu kuri taustiņi spiesti, un tad mēginās nospiest šos taustiņus ieslēgs trauksmi.

66.Neatkarīgi no tā, cik bieži gadīsies visādi īssavienojumi, mani apsardzes darbinieki būs instruēti izturēties pret katru novērošanas kameru gļuku kā pret trauksmes signālu.

67.Es neapžēlošu cilvēku, kas man pagātnē izglābis dzīvību - tas nedod viņam tiesības to atkal apdraudēt.

68.Visas vecmātes tiks padzītas no manas valsts. Bērni dzims tikai valsts licencētās slimnīcās un bāreņi tiks ievietoti bērnu namos, nevis pamesti mežā, kur tos uzaudzinātu meža zvēri.

69.Mana cietokšņa sargi patrulēs vismaz pa diviem kopā. Viņi būs instruēti gadījumos, kad pārinieks mīklaini pazūd, izsaukt papildspēkus nevis ziņkārīgi palūrēt ap stūri.

70.Ja es nolemju pārbaudīt sava leitnanta lojalitāti, lai noskaidrotu vai viņš ir gatavs kļūt par manu uzticamo leitnantu, uz viņu tobrīd tēmēs vairāki snaiperi gadījumam, ja atbildē būtu "Nē"

71.Ja visi varoņi stāv ap kādu savādu ierīci un izaicina mani, es izvilkšu parastu ieroci tā vietā, lai izmantotu savu neapturamo superieroci.

72.Es neatlaidīšu varoņus brīvībā, ja viņi uzveiks mani kādā negodīgā cīņā, pat ja mani padomdevēji apgalvo, ka varoņi nekādi nevar uzvarēt.

73.Multimēdiju prezentāciju, kurā mans plāns ir izklāstīts tā, ka mans piecgadīgais padomdevējs to var pilnībā izprast detaļās, es neatstāšu savā kabinetā uz galda diskā ar uzrakstu - Projekts "Iznīcinātājs"

74.Es pavēlēšu savai Šausmu Armija paņemt varoni uz masu, nevis stāvēt apkārt gaidot, kamēr kareivji uzbrūk tam pa vienam vai divatā.

75.Ja varonis uzskries uz jumta, es nemēģināšu viņu pārgrūst pār jumta malu. Es arī neiesaistīšos cīņā uz klints malas vai virvēs iekārtā tiltā virs ugunīgas upes.

76.Ja es gadījuma pēc nojūgšos un piedāvāšu varonim sava uzticamā leitnanta vietu, es saglabāšu gana daudz veselā saprāta lai pārliecinātos, ka mans pašreizējais uzticamais leitnants ir pārāk tālu, lai to dzirdētu.

77.Es nepavēlēšu savai Šausmu Armijai "Par katru cenu saņemiet viņu dzīvu!". Pavēle skanēs: "Un saņemiet viņu dzīvu, ja rodas tāda izdevība"

78.Ja manai Iznīcības Mašīnai gadījuma pēc būs poga ar ko atcelt tās paveikto, tad tūlīt pēc tās izmantošanas tā tiks pārkausēta ierobežota izlaiduma monētās.

79.Ja manām vājākajām vienībām neizdodas uzveikt kādu varoni, tad es uzsūtīšu viņam savas visstiprākās vienības, nevis pamazām sūtīšu aizvien stiprākas un stiprākās, kamēr varonis nāk aizvien tuvāk un tuvāk manam cietoksnim.

80.Ja es cīkstēšos ar varoni uz kustīgas platformas, būšu viņu atbruņojis un grasīšos piebeigt, bet viņš ieraudzījis kaut ko man aiz muguras metīsies zemē, es arī metīšos gar zemi, nevis ziņkārīgi skatīšos pār plecu, lai noskaidrotu, ko viņš tādu ieraudzījis.

81.Es nešaušu pa saviem ienaidniekiem, ja tie stāvēs pie galvenā balsta lielai, bīstami nestabilai konstrukcijai.

82.Ja es ēdu pusdienas kopā ar varoni, esmu saindējis viņa dzērienu un man jebkāda iemesla dēļ jāpamet galds, es pēc atgriešanās pasūtīšu jaunus dzērienus, nevis centīšos uzminēt - vajag vai nevajag ar viņu samainīties.

83.Viena dzimuma gūstekņus nekad nesargās pretējā dzimuma pārstāvji.

84.Es neīstenošu nevienu plānu, kura pēdējā fāze būs bezjēdzīgi sarežģīta - piemēram "izkārtot 12 spēka akmeņus uz altāra un pilna saules aptumsuma laikā aktivizēt medaljonu"

85.Es pārliecināšos, ka mana Iznīcības Mašīna atbilst drošības noteikumiem un ir kārtīgi iezemēta.

86.Manas bīstamo ķimikāliju tvertnes netiks turēts atsegtas un virs tām nebūs eju.

87.Ja grupa padoto nožēlojami izgāžas kādā uzdevumā, es viņus par to nenorāšu tikai lai pēc tam sūtītu viņus vēlreiz mēģināt paveikt šo pašu uzdevumu.

88.Pēc tam, kad būšu atņēmis varonim viņa superieroci, es neizformēšu savu armiju un neatcelšu drošības pasākumus pārliecībā, ka šī ieroča īpašnieks ir neuzvarams. Galu galā varonim bija šis ierocis un es to viņam atņēmu.

89.Mana kontroles telpa nebūs plānota tā, lai visas darba vietas būtu pavērstas prom no durvīm.

90.Es neignorēšu pārgurušo ziņnesi, kas tikko iestreipuļojis telpā līdz tam brīdim, kad būs pabeigts kāds mans personisks rituāls vai izklaide. Galu galā viņam taču var arī būt kaut kas svarīgs sakāms.

91.Ja man gadīsies runāt ar varoni pa telefonu es viņu neizsmiešu. Tā vietā es teikšu, ka viņa neatlaidība ir man atklājusi mana ļaunuma bezjēdzību un ja vien viņš mani liks mierā pāris mēnešus, es visticamāk pievērsīšos taisnības takai.

92.Ja es nolemšu sarīkot dubultu nāvessodu ar varoni un kādu savu apakšnieku, kurš mani piekrāpis vai izgāzies kādā uzdevumā, es pārliecināšos, ka varonis mirst pirmais.

93.Arestējot dumpiniekus, mani sargi neļaus viņiem paņemt līdzi kādu nieku, kam acīmredzami ir tikai sentimentāla vērtība.

94.Manā cietoksnī būs īpaša mediķu komanda ar miesassargiem. Tādējādi, ja kādam cietumniekam paliks slikti, sargs izsaugs šo komandu, nevis atslēgs kameru, lai paskatītos, kas noticis.

95.Mana cietokšņa durvju mehānismi būs veidoti tā, lai paneļa sašaušana no ārpuses durvis noslēgtu, bet sašaušana no iekšpuses atvērtu nevis otrādi.

96.Mana cietokšņa kameru sienās nebūs iestrādāti nekādi atstarojoši materiāli vai atdalāmas detaļas.

97.Ja jauns, pievilcīgs pārītis parādīsies manā valstī es uzmanīgi viņus novērošu. Ja viņi būs saticīgi un laimīgi, tad es viņus likšu mierā. Taču, ja apstākļi būs viņus saveduši kopā pret viņu pašu gribu un viņi pavadīs visu laiku strīdoties izņemot tos momentus, kad glābj viens otram dzīvību, es tūlīt pavēlēšu viņus nogalināt.

98.Jebkurš kritiski svarīgs fails tiks mākslīgi palielināts līdz vismaz 1.45MB

99.Lāzera stari, kurus pārtraucot ieslēdzas signalizācija tiks izkārtoti nevis haotiskā tīklā, bet gan kārtīgās, smalkās rūtiņās.

100.Un visbeidzot - lai turētu manus pakļautos pastāvīgā transā tiem būs par brīvu pieejams neierobežots interneta pieslēgums.

Laboja Kristīne S., labots 1x