Kāpēc es dzīvoju UK ? Tāpēc ka man maksā par to ko es mīlu darīt. Šodien saņēmu pirmo paychek ,bet jūtiņa tik laba ka vajag nosheirot. Esmu proud pats par sevi.

Tie cilvēki kas nezin mani (lialākā daļa) man ir piešķirta stipendija no Universitātes par to ka es spēlēju volejbolu aukstā klases līmenī un esmu kvalificēts kā viens no (High performance students). Maksā man £2k gadā sadalīti par visu gada garumu. Sanāk ik pa diviem mēnešiem es dabonu £250 tīri par to ko es mīlu darīt. Nauda ir sadalīta pa daļām jo ja tu laid muļķi skolā un neej uz lekcijām tad tev stipediju arī var nemaksāt.Šis ir  kkas līdzīgs arī Latvijā par labām atzīmēm ,bet nu nejau tik lielos apmēros naudas ziņā.

Man ir pašam savs induviduāls treneris 2x nedēļā (Pirmdienā un Piekdienā) 1h30min katra seseja. Viņs man mācija/māca kā pareizi cilāt štangas, jo ticiet man es to pirms tam nekad nebīju darījis, bet tagad esmu pretty decent. Ir speciāla rutīna priekš mana auguma un svara kategorijas kurai man jāseko līdzi un jāizpilda.

Varu pieteikt fizioterapistu par brīvu jebkad kad vēlos ja sāp kāds muskulis vai ir kāds sarāvies krampis vai vnk jūtos fiziski slikti. Viņi tev dod padomu un vingrinājumus piemēram ja tev sāp plecs vai locītavas. Kā arī es varu dabūt par brīvu masāžas jebkad kad vēlos tikai jāpiesakas kādas 3h iepriekš.

Par brīvu ir arī trenežieru zāle un varu iet kad vien vēlos. Varbūt jums tas neliekas nekas bet trenežieru zāle manā universitātē ir 280 poundi gadā kurus es vnk ietaupu.

Man ir vēl pašam savs dietologs kurš man saka ko man vajag ēst un cik man daudz vajadzētu ēst.

Protams man ir arī kkas jādod atpakaļ kā studentam un tas ir, jābūt universitātes apmeklētībai virs 85%. Jāiet kačāties vismaz 2x nedēļā 1h30min kur mani regulē un reģistrē. Jānostrādā 10h gadā universitātes labā. Piemērs palīdzēt uztādīt/novākt volejboja badmintona tīklus. Palīdzēt ''atvērtajā durvju dienā'' pastāstīt par manu programmu ko universitātē daru un aprādīt universitāti studentiem kas grib mācīties universitātē nākamajā gadā. Kā arī man vajag apmeklēt visus volly treniņus.

Šis viss ko minēju gan par terapistiem gan par lietām ko jādara no manas puses ir minēti manā līgumā kuru man vajadzēja izlasīt un parakstīt.

Man sanāk trenēties 15 stundas nedēļā tīri volejbolā (bez maniem fiziskajiem treniņiem) un es spēlēju gan Universitātes gan Londonas līgas augstākajā divīzijā. Nākamgad domāju spēlēt pie vienas no 8stoņām labākajām Anglijas komandām. Man bija piedāvājumi jau sākt šogad bet nebija garentāta vieta sākošajā sastāvā, tāpēc nolēmu pagaidīt vēlvienu gadu lai uztrenētu sevi gan fiziski gan garīgi ,gan prasmīgi.

Spēlēju voleibolu kkur trīs vai četrus gadus, bet konkurējošā ziņā tikai divus gadus. Zinu tas ir mazs laiks bet esmu jau ieguvis 4x Zelta 4x Sudraba un 1 bronzas medaļu. Kā arī esmu piedalījies Anglijas rīkotajā čempionātā All - Nations pārstāvot Team Balctic (Latvija , Lietuva , Igaunija) un esmu ieguvis 9. Vietu. Šī vieta varbūt neliekas tik augsta bet man kā 18 gadus vecam jaunietim bija prestižs godalgs. Protams to turnīru dominēja valsts kā Polija, Francija , Itālija, Serbija tieši tāpat kā īstajā pč volejbolā.

 

Šis bija tāds neliels apraksts no manas dzīves, zinu ka man būs daudz gramatisku kļūdu jo Anglijā dzīvoju labu laiku un latviski vispār vairs nesanāk drukāt, tikai runāt. Tākā piedodiet ka nolaidu kādu vārdu pa kreisi. Ja kādi jautājumi tad droši prasat.  

Te būs dažas bildes kā es izkatos un arī medaļas.