Jūs varat šo apšaubīt, noliegt.. sazin vēl ko izdarīt, bet tas ir mans viedoklis. Diemžēl uz doto mirkli nevaru atrast savu ZPD, būtu konkrētāki fakti, bet ja gribēsiet sameklešu un uzrakstīšu.

Esmu rakstījis divās daļās.. (viena ir atskats uz vēsturi, un otra jautājumu, domu veidā)

Otrā pasaules kara laikā Krievija īstenoja sava veida uzbrukumu Latvijai, kura pamatā bija latviešu tautas iznīcināšana - laika gaitā. Krievu armija iesoļo Rīgā. Kas par svētkiem, tauta gavilē, dod puķes. Krievi mūs nāk atpestīt no Vācu uzspiestā režīma. (google var atrast video par šo). Protams, ka šie cilvēki, kas priecājās ir uzpirkti, vai savādāk iebiedēti. Tā no vācu totalitārisma, Latvija nonāk Krievu rokās. Jauna diktatūra. Vēl nežēlīgāk rīkojoties, tūkstošiem latviešu tiek deportēti uz Sibiriju un citiem Krievijas nostūriem. Galvenās personas valdībā, armijā tiek nošautas, ieliktas cietumā vai izsūtītas, vietā nāk krievu ģenerāļi u.t.t.
Cilvēki ir iebiedēti. Lai būtu kaut kādas iespējas karjerā, viņiem (pašiem negribot) ir jaatbalsta jaunais režīms, citādi sekos sods..
Sodi bija dažnedažādākie - man liekas ar izsūtīšanu vai ieslodzīšanu pietiek. Tie kas pretojās tie tika saņemti ciet.
Tā gāja gadi, krievi ar savu diktatūru centās ierobežot latviešus, skolās sāka mācīt tikai krievu valodā, aizliedza svinēt nacionālos svētkus (Jāņus u.t.t.). Ne visi latvieši tam spēja pretoties, pārgāja krievu pusē, lai tikai viņiem un viņu ģimenēm nekas netiktu nodarīts. Bet bija cilvēki, kuri visu laiku cīnijās.

Sākumā vēl Latvijā darbojās nacionālie partizāni (tie ir cilvēki, kuri cīnijās ar ieročiem pret Krievu armiju) Bet tos drīz vien nodeva iefiltrējušies krievu aģenti, tā kā ar ieročiem pret krieviju neko nevarēja izdarīt. Jo krieviem tad uzreiz bija iemesls šos "nemierniekus, partizānus" atšaut.

Un tā Latvijā radās nevardarbīgā kustība, kuru bija daudz grūtāk atklāt un iznīcināt. Tajā ietilpa galvenokārt informēšana par notiekošo ārzemēs, un savā zemē, Latvijas karogu izstādīšana, skrejlapu dalīšana..
Tā mēs nonākam līdz atmodai, kad latviešu tauta cēlās, un atguva neatkarību.

Te var rakstīt gari un sīki (trūkst milzīga patiesības daļa), man žēl, ka nevaru visu sarakstīt tā kā es vēlētos, es noteikti rīt paņemšu savu ZPD un uztaisīšu šo rakstu labāku. Vēsture ir ļoti interesanta, līdz tu kaut ko sāc saprast!
----------
Tagad lasot, jūsu komentārus (citās tēmās)
"Nost ar urlām, nāvi urlām.. u.t.t."
Un ja jūs vēl sevi uzskatāt par lielākajiem patriotiem, rakstot netā šādas frāzes, pietam šajā saitā.. Man tas liekas galīgi garām.
Protams, būtu patīkami dzīvot valstī, kurā latviešu valoda būtu uz katra soļa sastopama, nevajadzētu mācīties krievu valodu..
Nebūtu mītiņi un piketi uz ielām, kur krievalodīgi censtos panākt savas intereses.
Kā gan, lai šie cilvēki brauc projām? Krievijā tak viņus nemaz negaida...

Man liekas, ka latvieši skaitliski nespēs pastāvēt, ja sāksies karš un tiks nogalināti simtiem tūkstošu latviešu tautības cilvēki, izpostīts kultūras mantojums, tas man rada milzīgu pesimismu...
Vai pareizais ceļš kara gadījumā ir iet armijā un karot pret Krieviju? Varbūt ar savu patriotismu, esot armijā, tu arī ilgāk nodzīvosi, pie pēdējā elpas vilciena paņemot līdzi nākamā krieva dzīvību. Karš protams var arī nebūt, dzīvosim kā līdz šim..

Būs cilvēki, kuri vienmēr paliks Latvijas pusē un būs gatavi ziedot dzīvību, bet būs tādi, kuri iebiedēti vai citādi šantažēti pāries krievu pusē, vai domājot par savu nākotni brauks dzīvot uz ārzemēm..