Ilgāku laiku jau manā prātā rosījās tāda doma izveidot Latvijā ražotu produktu apkopojumu. Kā zināms, pērkot Latvijas preci, mēs neļaujam naudiņai aizplūst uz ārvalstīm, tā paliek tepat mūsu valstī un pārdevējs to iztērē atkal kādā citā veidā.

Domāju, ka katrs zina kādu īpašu Latvijas produktu, ko gribētu ieteikt citiem. Praktiski katrai ārzemju pārtikas precei var atrast līdzinieku no Latvijas. Tad nu es izveidoju šo tēmu, kurā katrs var ierakstīt kādu produktu, ar ko mūsu valstij ir iemesls lepoties. Es labprāt pirktu Latvijas preci, tikai tā bieži ir mazpazīstama.

Gadās, ka prece tikai lepojas ar latvisku nosaukumu, bet aptiesībā nāk no, piemēram, Polijas vai Lietuvas. Tādus gadījumus lūdzu labot. Piemēram, "Pilskalna Kvasa" ražotājs patiesībā ir The Coca-Cola Company.

Varat saukt arī veselas firmas, piemēram, "Ādažu čipsi". Tāpat šī tēma lai kalpo diskusijām par Latvijas ražojumiem.

 

Ražots Latvijā (nepieder latviešiem):

Laima

.

 

 
Laima, saldumi, "Staburadzes" tortes. Pieder starptautiskam Nordic Partners Group. Foodunion, piena produkti (pieder krieviem)  a/s Latvijas Balzams, alkohols, lielākais akcionārs krievu SPI Group.  
       
   Ādažu čipsi, pieder somiem  Cido, sulas, minerālūdens "Mangaļi". Pieder dāņu Royal Unibrew.  Aldaris, Vichy ūdens, pieder dāņu Carlsberg group.
       
       
       
       

 

 

 

Ražots Latvijā (pieder latviešiem):

     
 Liepkalni, maize utml. Poļa Nams, saldumi  KOK&Co, kečupi, marinādes, Iļģuciema kvass  Lāči. Maize umtl.
 Rēzeknes Bryuvers  Piebalgas alus    
 Rēzeknes Bryuvers, alus  Piebalgas alus, kvass  a/s Preiļu siers, piena produkti  Druva, saldējums
       
Tērvetes alus  Ķekava, vistas gaļas produkti  SIA Lielzeltiņi, vistas gaļas produkti  

 

 

 

Citi produkti:

Vom Fass, eļļas, etiķi, liķieri, uzlējumi (pieder latviešiem, bet produkti nav te ražoti) 

 

Jāizceļ AS Spodrība, kas ražo tīrīšanas līdzekļus, zem šīs akciju sabiedrības ir tādi nosaukumi kā "Zilgme" un "Seal". Seal piedāvā arī ekoloģiskos mazgāšanas līdzekļus un apavu krēmus. Spodrība taisa ar visai plaši zināmo skuju ekstraktu vannām.

 

http://spodriba.lv/

Laboja Susuris, labots 42x