Ka jau soliju, sodien rakstisu par sadzivi, satiksmi un tamlidzigam lietam. Piedodiet, ja endaudz saraustiiti, bet nu domaajams sapraat varees.
Dzivokli mes sobrid esam 5 cilveki - Es, moldaavu chalis un 3 polu meitenes. Sadzivojam gana labi, turklat sodien beidzot salaboja datoru, ta ka nav iemesla to mest uz kaimina masinas. Starp citu, kamer es rakstu vins to atkal mazgaa. Dzivoklii ir 4 dzivojamas istabas, 2 vannasistabas (t.s. "turku" un eiropiesu), virtuve ar loti aukstu ledusskapi. Principa te tiri normali varētu dzivot pat 10 cilveki. vakar mus pameta Turcijas bulgariete, kura gan pie mums bija vien 2 dienas, lai nokartotu darisanas. Mums vinas loti pietruks, jo vina vienigaa dzivokli ideali parzinaaja turku valodu.
Manis del dzivoklii ir iegaajies jauns sveiciens - hello sunshine.
Sodien mums pateica, ka pec 2 nedelam (kad beidzas poliesu projekta laiks) pie mums ieradisies 2 briti - chalis un meitene uz 2 menesiem, kas turpinas darboties musu projektaa. Augustaa un septembbrii projekta temats ir satiksmes drosiiba, taa nu sodien rakstiijaam scenaariju iisfilmai. Principa lielako darba dalu paveicaam stundu pirms darbalaika beigam, savukart parejo laiku pavadijaam runajot pr politiku, muziku, ka ari spelejot speeli, kur katram uz sejas limlapina ar vardu un jauzmin kas kurs ir.
Sodien satikam ari musu koordinatoru. Sakarigs chalis ar episkaam uusaam un baardu. Apspriedaam iespeeju macit latviesu valodu turkiem. Redzes kas no taa sanaaks.

Par satiksmi - ta te ir vardos neaprakstaama. piemeram vakar uz rumkali 8vietiigaa  businaa braucaam, ja nemaldos 11 cilveki un piespradzeties vareeja tikai soferis. Tapatas cita kartiba ir uz celiem. Visi brien pari ielai kur pagadaas, bet blakusstavosie policisti to ignoree. Pie viena var pieminet, ka skanas signala lietosana te ir norma - to lieto gan sveicienam, gan bridinajumiem, gan tapat vien - aiz neko darit.

Patiesiba ir loti zeel musu meitenu - turki uz vinam skataas ka uz galu. Vinam katra baltadaina meitene ir kaut kas ipass, jo gaziantepa, lai ari liela un turku virtuves galvaspilseeta, nav turistu iecieniita vieta. Vakar pie eifratas kur peldejamies vinam gaaja smagi, jo visi vinas fotografeja ar telefoniem un kameram. Es vinas tiesaam neapskauzu...

Daba? Arpus pilsetas - mezoniga, bet pilseetaa - loti sakopta. Izbraucot no pilseta apkar ir daudz lielizmeera akmenainu pauguru, uz kuriem gandriz nekas neaug. Tur, kur nav akmenu aug pistaacijas un arbuuzi. Kadu dienu noteikti bus jadodas apskatit taas viietas tuvaak, jo pa gabalu izskataas grandiozi.

Visu Labu

P.S. vakar vakaraa nopirku kafiju ^^
P.P.S. Varat rakstit, ko vēl gribat zinat par sejieni smile_mini.gif