Pateikšu atklāti - dumja diena. No rīta ierados skolā ar domu bastot pirmās 3 stundas, lai satiktu kādu cilvēku. Bet... ieeju skolā, pieeju pie stundu saraksta. "1.-3. stundas laikā skolas matemātikas olimpiāde 9.-12.kl. 19. kabinetā". Tajā brīdī atceros, ka man tur jābūt un klusībā pie sevis pasaku "sasodīts". Izdiņģēju no viena 9.klasnieka zīmuli, cirkuli un lineālu (nē, pildspalvu neprasiju, tās man bija, veselas divas) un devos rakstīt. 
  Iedeva man tādu savdabīgu lapiņu ar 5 uzdevumiem. Augšā teksts "12. klase". Apskatījos un sāku smieties, jo sajutu, ka nebūs labi. Tā arī bija. Tīrrakstā 1 uzdevums. Varēja būt vēl viens, bet neieliku, jo domāju, ka pārāk vienkāršs uzdevums priekš 12. klases olimpiādes. Nenoticēju, ka var būt tik vienkārši - izrādījās, ka var. Lai ar to nebūtu par maz, nelaimīgā kārtā lūza tas pats aizlienētais lineāls un konstatēju, ka neesmu izdiņģējis dzēšgumiju. 30 minūtes pirms laika beigām nospļāvos un nodevu līdz šim savu sliktāko darbu. Pagalam nožēlojami priekš tā, ka pagājušajā gadā dabūju 2. vietu rajonā. Jebkurā gadījumā, lūgšu, lai mani deleģē uz rajonu, jo zinu, ka varu labāk. Ak jā, atdevu lineāla 4 gabaliņus (tas tiešām salūza netīšām) 9.klasniekam ar tekstu "esmu parādā tev lineālu". Tiesa, šaubos, ka rīt to vēl atcerēšos
   Pēc olimpiādes nopirku puķi un tā, par nelaimi, dabūja just salu. Nu galīgi nepatīkami. Dienas turpinājums jau jaukāks. Fiziku pavadījām plānojot žetonus. Būs interesanti. Tajā pašā laikā solabiedrs pameta ideju par tirkīzzaļu bārdainu velniņu, kas man raisīja vielu pārdomām (respektīvi - centos iztēloties, kā tas izskatījās).
  Naktī izlasīju "Bada spēles" no sākuma līdz beigām. Ko varu pateikt? Labs "ekšens", interesanta versija par nākotnes pasauli, daļēji tēlots, daļēji īsts mīlas stāsts, spriedzes pilni momenti, negaidīti pavērsieni, bet pēdējā lappusē, cerot noskaidrot, kas notika ar galvenajiem varoņiem, es ieraudzīju nevis skaidrojumu, bet gan "PIRMĀS GRĀMATAS BEIGAS". Sasodīts, uzdzina pamatīgas dusmas.
Un reizēm arī man galva nefunkcionē. Piemēram šodien es par klausāmu atzīstu šo dziesmu.

Atliek tikai piebilst, ka kaķis jāiesūdz tiesā. JEA!
Lai jums labs JEA vakars.

Jūsu Latgals16

P.S. Rudzi ir gatavi un prāto vai rīt būs tik auksts, lai neietu uz skolu.
P.P.S. Sarunu laikā necieta neviens Tirkīzzaļais, bārdainais velniņš. JEA