Sveiki izvarotie tomāti, netradicionāli orientētie, tie ar platajām biksēm, virtuālā krāniņa audzētāji un tie 5% lapas iemītnieku, kuriem interesē tas, ko es rakstu. Lai arī biju jau sagatavojies uz tādu nopietnu rakstu, viss ir izbiris no galvas (vai arī aizmirsts, lai jūs nedomātu, ka man galvā zāģu skaidas), tāpēc mēģināšu rakstīt kā parasti - to ko atceros un to kas man svarīgs (vai arī ne tik svarīgs). Starp citu visu šo laiku uz mani veras 3 rūķīši. Viņi atrodas uz zābaka, viens sēž pie šņoriem, viens maliņā un viens purngala caurumā. Zābaks šķiet ir labās kājas. visiem rūķīšiem ir nenosakāma materiāla mati. Zābakā saliktas pildspalvas ar dažādu medikamentu, a.k.a. zāļu nosaukumiem. Zābaks atrodas uz galda. Tā izmērs varētu būt apmēram 30. Viens pielicis roku pie zoda (tas pie šņorēm) un veras uz mani ar ieinteresētu skatienu. Visiem ir stilīgas sarkanas cepures. Šķiet man ir jauni labākie draugi. Arī paši rūķīši ir no nenosakāma materiāla. Kamēr no nenosakāma materiāla veidoti 3 rūķīši blenž uz mani, es sākšu izteikties.
  Tad nu pirmais. Pirms dažām dienām paziņa man pastāstija līdz šim labāko salīdzinājumu ar Latvijas valsti. Gan jau visi zināt tādu filmu "Gremlini". Vienā filmas epizodē vairāki tie mīlīgie zvēriņi brauca ar traktoru. Braukšana izpaudās apmēram tā - 1 pie pedāļiem, 1 pie kloķiem un 1 pie stūres. Protams, traktorīts tādā veidā brauca galīgi greizi. Tā ir arī Latvijā - gremlini ir daži politiķi, bet traktors ir mūsu valsts. Sakiet, ko gribat, bet salīdzinājums ir vienkārši izcils.
   Nopietni sāku apsvērt braukšanu uz ārzemēm strādāt par brīvprātīgo, kad nolikšu eksāmenus. Protams, tas notiks tikai ja:
>nebūs budžeta vietu
>tur kur es gribu, neuzņems
>es netikšu tur, kur es gribu
>es netikšu budžeta grupā tur, kur es gribu

Ja izpildās kāds no punktiem pastrādāšu par brīvprātīgo - mācīšu maziem afroamerikāņiem visādas labas lietas - nolamāties latviski, krieviski un angliski, braukt ar traktoru, pērties, spēlēt bungas (nē nu ok, to viņi mācīs man) un šo to citu. Doma ir tāda - es pamācos valodas, paveros uz pasauli un atgriežos krīzes pārņemtajā Latvijā, kuru vada Šlosera un Urlakova tandēms. Patiesībā tā ir visai drūma prognoze un es ceru, ka tā nepiepildīsies.
   Par kaut ko, kas mani kaitina. Skolā aizgājo no viena kabineta uz otru un tas man prasīja nepilnu minūti. Šajā laikā, es skaitīju cik reizes dzirdēšu "aizver muti". Sanāca smuks skaitlis - 15. Ziniet - apnicīgi. It īpaši, ja teicēji lielākoties labi ja zin, kas to teica, bet to kam un kapēc to teica, zin tikai retais.
   Šonedēļ notiek labas lietas ik dienu.
>pirmdiena - uznāk besis un nobastoju pēdējās 3 stundas. Bastoju reti, parasti tikai vācu valodu(sen tā skolotāja nav redzēta, warum?). Dzīve ir skaista
>otrdiena - otrā stunda nenotiek, bet tā kā pēdējā ir informātika, to uz augšu oficiāli nepaceļ. Mēs sarunājam ar skolotāju, lai mūs palaiž no stundas, tad aizgājām pie matema'tikas skolotājas un sarunājām lai iedod mums darbu un lai mums nav jāiet uz 6. stundu. 2. stundu nosēžam gaiteņos. 3 stunda vācu valoda - rakstu latviešu valodas kontroldarbu. 4. stunda latviešu valoda - klausos mūziku, neatceros stundas tēmu. 5. stundā 3 cilvēki aiziet uz angļu valodu, pārējie mājās, bet es kopēt informātikas darbu. Nu jā mani uzrāva blum_mini.gif
>trešdiena - klases stundā pie mums kaut kāda medmāsa. Dala daudz daudz konfektes un prezervatīvus (pa vienam)
>ceturtdiena - rodas interesantas idejas lai pabeigtu 12. klasi ar blīkšķi vārda tiešākajā nozīmē. Kaut gan tas vairāk tomēr atgādina plakšķi nevis blīkšķi. Pienāk vakars un rakstu šos garos penterus. Ak jā - atradu saiti, kur lielā daudzumā ir nightwish notis. 3 mēnešus meklēju un netīšām atradu. Un patiesībā tas bija sasodīti vienkārši - vajadzēja ieiet nightwish oficiālajā forumā. Vai nav savādi?
   Nonācu pie slēdziena - Dievam ticu, bet tas arī viss. Ziniet baznīcas vēsture ir vienā no netīrākajām pasaules padarīšanām. Tapēc vien ir interesanti par to lasīt - lai vēlāk pastrīdētos ar tiem, kas to parasti ignorē vai cenšas to darīt.
   Secināju, ka zinu 2 ļoti labas filmas - "Perlharbora" un "Atmaksāt ar labu" a.k.a. "Pay forward". Kapēc tās ir tik labas - grūti pateikt, bet visnotaļ izraisa domāšanu. Pirmā - kā kari sabojā cilvēku dzīves un iznīcina sapņus, bet otrā ir fantastiska ideja kā padarīt pasauli labāku.
   Laikam jau šim vakaram pietiks penterēt, bet ziniet, man ir tāda sajūta, ka viss būs labi. Nobeigumā kāda lugas varoņa citāts "Ko ta' lai dara? Tur nekā nevar darīt! Kā nu būs tā pārtiksim!" Vai nav trāpīgs? Interesantākais, ka luga rakstīta apmēram 100 gadus atpakaļ.

  Tas arī viss mīlīši - zinu, ka jums nogura acis no tāda literatūras daudzuma, bet kādam mēnesim gan jau pietiks.

Jūsu Latgals16

P.S. Rudzi ir gatavi, bet tiem ir auksti.