Nosaukums: Lone Survivor
Žanrs: Survival Horror / Side-Scroller / Adventure
Platformas: Windows / Mac / Linux
Spēlētāju skaits: 1
Režīmi: Single Plyer
Izstrādātājs: Superflat Games
Izdevējs: Superflat Games
Iznākšanas datums: 2012. gada 27. marts


Spēles prasības:

  • INTEL CPU: Core 2 Duo E4300 1.7 Ghz
  • VIDEO: GeForce 2 MX 400 64Mb
  • RAM: 2Gb
  • OS: Windows XP | Vista | 7
  • DirectX: DX 8
  • HDD: 350 Mb

Lone Survivor ir 2012. gadā veidota Džaspera Bairna psiholoģiski baisā videospēle, kas ir balstīta uz pasaules apokalipsi, turklāt Retro, divu dimensiju veidolā. Personāžs ir izolēts no sabiedrības un neatminas kā tur nonācis. Izdzīvojušais, valkājot ķirurģisko masku ap seju, saprot, ka visa pasaule pārvērtusies agresīvos briesmoņos. Trūkst, gan pārtikas, gan munīcijas... tādēļ personāžs dodas pilsētā meklēt izdzīvojušos. Cerot uz dzirdēto nejaušajās frekvencēs radio, viņš dodas noskaidrot, kas noticis. 

Tātad, jums piemitīs biežas halucinācijas, dēļ kurām rādīsies neizskaidrojamas lietas un sapņi. Centīsieties noskaidrot, kāpēc jums ap seju ir ķirurģiskā maska. Spēles gaitā atradīsiet daudz dažādu priekšmetu, kas palīdzēs atminēt rēbusus, pagatavot dažādus ēdienus, atslēgas, lasāmvielu par pasaulē izplūdušo sērgu, priekšmetus izklaidei un munīciju. Pamostoties savā dzīvoklī saprotiet, ka esat pēdējais izdzīvojušais un apkārt klaiņo monstri. Spēli var pabeigt, tā teikt, divos veidos... izvēlēties, vai apšaut visus nešķīsteņus un noskaidrot, kas noticis un kādēļ jums ir halucinācijas, vai izšmaukt garām nepamanītam. Viss stāsts ir ļoti interesants, pavedieni, ko uziesiet aizvedīs pie nākamā un pa vidu daudz citu personāžu, kas jums dos kādas norādes un informāciju par notiekušo. Gan izdzīvojušie, gan noslēpumainie un dīvainie ļaudis. Būs iespēja tirgoties pret noderīgām zālēm, pārtiku, munīciju, lai negaidītākajos apstākļos zinātu ko darīt. Būs jātaupa baterija kabatas baterijai, jo negribēsiet maldīties pilnīgā tumsā, kad gar sienām klīdīs nešķīsteņi, kas to vien gaidīs. Palīdzēs vadīties mape, kas attiecīgajā ēkas stāvu un pilsētas ielu rajonos būs atrodamas. Rezultātā pamatīga psiholoģiskā videospēle, kur pa vidu mīsies attiecības un mīlestība starp cilvēkiem, gan vēlme izdzīvot.

Neraugoties, ka spēle ir Retro stilā, tā man ļoti piesaistīja. Tas laikam tikai tāpēc, ka šāda tipa spēlēm tu pilnīgi nepievērs uzmanību kļūdām, pat ja šķietami to tur nav. Ceru, ka šādu spēļu būs turpmāk aizvien vairāk, jo pamatīgi atšķirās no bērnības kasešnieku spēlēm tas, ka melodija un basi fonā šajā spēlē vairs nav kārtējā apnīkošā pīkstēšana, bet pamatīga efektu deva, ko no šādas spēles ir grūti sagaidīt. Spēlē ir ņemta iedvesma no dažādiem psiholoģiskajiem šausmekļiem, kā piemēram Silent Hill,   White Noise u.c. ... Ļoti labs laika kavēklis lietainajiem vakariem.

Laboja Puis, labots 1x