Kvesta garums: Garš

Kvesta sarežģītība: Vidēja

Prasības: Jāspēj bez bruņām izturēt īslaicīgus lvl 84 Moss giant uzbrukumus

Atalgojums: 13'750 Attack un Strenght exp, 2 Diamonds, 2 Gold bars, 40 Mithril seeds (iesēj zemē un tur izaugs krāsaina puķe, kuru varēsi vai nu pacelt, vai atstāt), 1 Quest point, iespēja atgriezties zem ūdenskrituma un trenēties pie lvl 86 Fire giants

Nepieciešamie priekšmeti: 6 Water runes, 6 Air runes, 6 Earth runes, Rope, ieteicams Games necklace un nedaudz ēdiena

 

Kvests:

Waterfall Quest sākumsAlmera

1. Runā ar Almera viņas mājā pie Baxtorian ūdenskrituma, ziemeļos no Ardougne un uz dienvidiem no Barbarian Outpost.

Viņa paziņos, ka ir noraizējusies par savu dēlu Hudonu, kurš pie ūdenskrituma aizgājis meklēt dārgumus. Viņa lūgs tevi atgriezt puisi mājās un atļaus izmantot plostu, kas stāv blakus viņu mājai.

2. Lieto rietumos no mājas esošo plostu, lai nobrauktu zemāk pa upi. Nelaimīgā kārtā ietrieksies nelielā saliņā un plosts būs pagalam. Tavs personāžs automātiski sāks runāt ar Hudonu, liekot atgriezties pie mātes, bet zēns pretosies, apgalvojot, ka apkārtnē ir daudz dārgumu.

Hudon

Prasi, vai vari palīdzēt tos atrast, taču zenķis neļaus, sakot, ka tu tos vēlies pievākt sev. Nopeldi lejā pa upi, lietojot 'Swim River' vai 'Swim-to Rock' iespējas. Ņem vērā, ka turpmāk, kad tā darīsi, tu zaudēsi daļu no saviem Hitpoints.

3. Attapsies dienvidos no ūdenskrituma, upes krastā. Mazliet uz ziemeļiem no tevis atrodas liela māja (tūristu informācijas centrs). Ieej tajā un dodies uz otro stāvu, kur pārmeklē grāmatskapi, kamēr atrodi "Book on Baxtorian".

Grāmatā vēstīta sena leģenda par tuvajā apkārtnē mītošo elfu valdnieku Bakstorianu, kurš, atstādams sievu Glarielu mājās, devās karot pret spēkiem, kas apdraudēja viņa karaļvalsti. Pēc pieciem gadiem atgriezies, Bakstorians atrada savus ļaudis apkautus un sievu tā paša pretinieka sagūstītu un aizvestu. Velti izmeklējis laulāto draudzeni visās malās, karalis atgriezās savā zemē un zem ūdenskrituma izveidoja mītni sev un Glarielai, kurā spētu ieiet tikai viņi abi. Savās bēdās Bakstorians iegāja paslēptuvē un nekad vairs neatgriezās.

Grāmatā minēts arī par Glarial's pebble - sava veida atslēgu, kas dod pieeju Glarialas kapenēm.

Ceļš pie Golrie4. Dodies uz Tree Gnome Village, kas atrodas dienvidos no Ardougnes, rietumos no Port Khazard. Ja neesi izpildījis Tree Gnome Village kvestu un neesi guvis pieeju Spirit trees, izej cauri labirintam, kā attēlots kartē. Ieteicams līdzi neņemt neko citu kā vien ēdienu, taču, ja esi zivēlējies tā nedarīt, paņem ar sevi kopā Games necklace.

 

 

 

 

 

 

5. Kad nonāc pie kāpnēm, kas ved uz pazemi, dodies lejā un ej uz rietumu telpas ziemeļiem, kur sevi aiz restēm, glābjoties no apkārt esošajiem Hobgobliniem, ieslēdzis punduris Golrie (karte atzīmēts ar dzeltenu punktu). Aprunājies ar viņu, uzzināsi, ka kaut kur netālu jābūt atslēgai, kas atslēdz restes.

Golrie un atslēgaGolrie

6. Pārej uz alas austumu daļu, tur, telpā ar zombijiem, kastē atrodama prasītā atslēga. Īstā kaste norādīta kartē ar zilu atzīmi.

Atgriezies pie Golrie un atslēdz durvis uz viņa kambari. Runājoties ar viņu, tu automātiski iegūsi Glarial's pebble.

*Piezīme* Sekojošajā kvesta daļā tu dosies uz Glarialas kapenēm, kur nespēsi ieiet, ja tev līdzi būs jebkāda veida bruņas, ieroči vai maģiskās rūnas. Ja neesi drošs, ko ņemt līdzi un ko nē, atstāj visu, atskaitot Glarial's pebble un ēdienu, bankā.

7. Atgriezies pie tūristu informācijas centra, kur atradi grāmatu par Baxtorian, līdzi neņem neko citu kā vien ēdienu un Glarial's pebble. Ērtākais veids būtu ar Games necklace teleportēties uz Barbarian Outpost, nomest liekās mantas bankā, izmantojot Barbarian Assault Deposit box, ar Raft atkal nobraukt lejā pie ūdenskrituma un tad vēlreiz ļaujot sev nopeldēt zemāk pa upi.

Strēķīti uz ziemeļiem tu atradīsi Glarialas kapa vietu.

Glarial's tombstone

Sava prieka pēc vari arī izlasīt akmenī iegravēto uzrakstu:

 

Un lēni dilst akmenī iekalstās zīmes...

8. Izmanto savu Glarial's pebble uz kapakmens, un tu iekļūsi iekšā elfu ķēniņienes atdusas vietā. Iegaumē, ka kapenēs nedrīkst izmantot Prayer, tāpat ieteicams izslēgt Auto-Retaliate, jo alā ir lvl 84 Moss giants, kas var tevi iesaistīt cīņā.

Dodies taisni uz priekšu un pārmeklē telpas centrā esošo lādi, lai iegūtu Glarial's amulet. Silti iesaku pirmo amuletu nomest zemē, pārmeklēt lādi vēlreiz, lai dabūtu otru amuletu un tā tālāk un tā vēljoprojām, kamēr tavā rīcībā ir vismaz trīs Glarialas amuleti.

Aizskrien atpakaļ līdz izejai, tikai pagriezies alas dienvidu atzarā, kura galā redzams akmens sarkofāgs. Pārmeklē to, un dabūsi Glarial's urn. Tagad vari pamest pazemi.

Ko tu ņirdz?!

9. Sadabū sev kādu nebūt ēdienu, bruņas, Rope, 6 Air, Earth un Water runes, Glarial's amulet un Glarial's urn, tad atgriezies pie Almeras mājas un ar plostu nobrauc pie ūdenskrituma. Lieto savu Rope uz Rock mazā saliņā dienvidos no tevis, tad tu pārpeldēsi pāri, turoties pie virves, un straume tevi neaiznesīs kā citkārt.

10. Use Rope uz Dead tree, kas atrodas tev blakām, nonāksi uz tādas kā terases pašā ūdenskrituma vidū. Pretī tev būs durvis. Vienmēr, kad vēlēsies ieiet pa šīm durvīm (arī pēc kvesta), tev būs vajadzīgs Glarial's amulet, tam pat nav jābūt obligāti uzvilktam, pietiek, ka tas atrodas somā. Tā kā tu amuletu pēc kvesta neatgūsi, bija jāpaņem trīs - vienu kvestam, vienu, lai vēlāk atgrieztos, un trešo, lai nāves gadījumā tu spētu ātri atgriezties un atgūt savas mantas.

11. Ej iekšā pa durvīm. Tur atradīsi lvl 52 Shadow spiders, kas nosūks tavu Prayer līmeni, lvl 86 Fire giants. Skrien garām Shadow spiders, iekšā austrumu telpā, kur ir lvl 45 Giant skeletons un lvl 16 Skeleton mages. Pārmeklē visas kastes, kamēr atrodi atslēgu.

12. Ej rietumu ejā, skrien garām lvl 86 Fire giants, atslēdz priekšā esošās durvis ar savu atslēgu, tāpat kā nākamās. Nonāksi kambarī ar sešiem pīlāriem gar sienām un Glarialas un Baxtoriana statujām.

Glarial and Baxtorian together forever...

Uzliec pa vienai no trim dažādajām rūnām uz katra no pīlāriem. Pēc tam uzvelc Glarialas statujai kaklā Glarial's amulet, un apļveida grīda aiz tevis pacelsies. Viducī stāvēs Chalice of Eternity. Use Glarial's urn uz tā.

Esi uzmanīgs!

Ja centīsies pirms tam paķert dārgumus, telpa applūdīs un tu tiksi noskalots pa upi uz leju. Ja tā notiek, tev nāksies izlietot vēl vienu Glarial's amulet, bet rūnas vairs nē.

Tu automātiski paņemsi dārgumus no biķera un kvests būs iziets! Ja vēlies, teleportējies prom no ūdenskrituma, taču vari arī aiziet pie alas izejas ārpus ūdenskrituma, kur stāv muca. Vari tajā ierāpties un novizināties lejā pa Baxtorian Falls, nezaudējot Hitpoints.

Apsveicu, Waterfall Quest iziets!

Paldies ma4o par sava account uzticēšanu man, lai varu sagatavot šo pamācību!