Izdošanas datums: 21. jūlijs, 2015. gadā (iOS), 29. jūlijs, 2015. gadā (PC, XBONE).

Žanrs: Kāršu spēle.

Izstrādātājs: Stainless Games Ltd.

Izdevējs: Wizards of the Coast LLC

Jau kopš 2009. gada Wizards of the Coast izdeva Magic: Duels of Planeswalkers digitālās spēles kopā ar jaunākajām kāršu relīzēm. Tās bija maksas spēles, kuras sevī ietvēra arī mikromaksājumus, ja spēlētājs ātri gribēja iegūt jaunās kārtis. Magic: Duels ir bezmaksas MTG spēle, kura sevī patur mikromaksājumus, bet piedāvā to pašu klasisko kāršu spēli.

Jaunā spēle piedāvā oriģinālās sākuma kārtis kā arī jaunākās Origins kārtis, kuras var iegūt pērkot kāršu pakas gan izmantojot mikromaksājumus, gan izmantojot spēles valūtu, kuru var iegūt uzvarot. Kopumā spēlē šobrīd ir pieejama 251 unikāla kārts. Protams, autori sola ar atjauninājumiem šo klāstu papildināt.

Vari spēlēt 1 pret 1, 2 pret 2 (Two headed giant), pret 3 dažādu grūtību botiem vai pat izspēlēt primitīvo sižetu, kas atklāj 5 planeswalkeru dzīvesstāstus. Papildus tam ir 49 sasniegumi uz steam platformas, kas pamudina spēlētāju izmantot dažādas stratēģijas. Katru dienu tiek pievienota arī katram spēlētājam individuāla misija, kas sniedz zeltu kā atalgojumu.

Protams, ir iekļauta kavas izstrāde. Tu vari izveidot savu individualizētu kavu, un jau pašā sākumā tev ir piešķirtas visu 5 krāsu sākuma kārtis un vārtu (gate) kārtis. Jaunajiem spēlētājiem tiek piedāvāts arī asistents kavas izstrādei. Diemžēl, šis asistents ir jāizmanto obligāti tad, ja vēlies izveidot specializētu kavu misijas izpildei. Iespējams, jauniņajiem asistents tiešām ir noderīgs, bet pieredzējušajiem - ļoti kaitinošs un nederīgs.

Pagaidām spēlē vēl ir nestabili serveri un vairāki bugi. Bet tam nevajadzētu atturēt nevienu, lai izmēģinātu savu roku maģijas kāršu spēlē.

Vērtējumi:

  • Metacritic: 80/100
  • PainFoinmr 7.5/10