Brīdinu, ka šajā rakstā ir SPOILERI, kas var sabojāt spēlēšanas prieku, ja neesi spēlējis pirmo daļu, es sāku spēlēt no otrās daļas! 

 

 

Pie manis ciemojās divas japānietes no Couchsurfing, rādiju viņām pilsētu un ieteicu skaistas vietas Latvijā, kur viņām doties, iepazinām viens otra kultūru, bet tikmēr kamēr izklaidējāmies mans dzīvokļa biedrs šķiet ne uz mirkli nebija iznācis no istabas.

Vakarā caur skype aizrakstīju viņam, lai nogriež klusāk basus, jo nevarēju pagulēt un no rīta pieceļoties joprojām skaņas bija tās pašas! Tā nu ievandījos viņa istabā un paprasīju, ko šis dara.

- Mass Effect 2! Tu nezini? Tikko esmu izgājis!

- ĒĒĒe (Man kā diezgan retam datoru spēļu spēlētājam, pilnīga neziņa)

Tad nu viņš sāka skaidrot, ka Zeme ik pa 50 000 gadiem tiek iznīcināta un dzīvība tiek radīta no jauna, tie esot tie ļaunie "reapers" , kas atlido ar saviem kosmosa kuģiem un noslauka visu dzīvību no Zemes. Tā nu klausījos un nedaudz spēle ieinteresēja.

Un kamēr viņš spēlēja Mass Effect, japāņu meitenes gatavoja ēst visādus rīsu ēdienus un uzminiet nu cik manam dzīvokļa biedram tad bija labi. Viņš spēlēja datoru, un viņam pienesa ēdienu, pietam tādu, kuru visticamāk dažs labs no jums nemaz neesi et baudījuši, es arī nebiju. Tā nu viņš netraucēts un labi paēdis turpināja spēlēt Mass Effect. 

Piesaistīja spēles stāsts un SCI-FI, arī tas, ka šai spēlei ir ļoti daudz varianti, kā tu vari viņu iziet, tev ļoti bieži tiek dota izvēle starp vairākām, kā rīkoties, piemēram, tu vari izglābt tikai vienu komandas biedru no diviem, šajā brīdī parasti visi spēlētāji izvēlas sievieti, jo pēc tam ar viņu varot darīt intīmās lietas.... (ar citplanētietēm arī)

***

 

Kad dzīvokļa biedrs bija devies ballēties, piesēdos pie viņa jaudīgā datora un palaidu mass effect 2. Un tā aizgāja vairākas stundas..

Jau spēlējot pirmo misiju likās, ka esmu salaidis kaut ko dēlī, jo nezināms kosmosa kuģis iznīcināja Normandijas kosmosa kuģi uz kura atradās galvenais spēles varonis Komandeiris Shepards. Sākums bija patiešām spraigs, man patika, ka tika rādīti video sižeti un tie bija labi izveidoti,Normandija tika skaisti sašķelta gabalos. Es paspēju izglābt apkalpi, bet tomēr gāju bojā pats, jo tiku izmests atklātā kosmosā un tā nu es sēdēju un domāju, vai tiešām GAME OVER? Tajā brīdī sākās nākamais video sižets...  Un izrādās, tieši tā tam bija jānotiek..

 

Brīdinu, ka šī spēle patiešām ir aizrāvusi ļoti daudz RPG cienītājus un šobrīd jau mans dzīvokļa biedrs ir aptracis ar tikko iznākušos Mass Effect 3 DEMO.

Pirms tu izdomā šo spēli spēlēt, vispirms apdomā vai tev būs tik daudz brīvā laika, jo tiksi ierauts šajā spēlē. Diemžēl šobrīd esmu pārāk aizņemts, tāpat kā dzīvokļa biedra dators, tāpēc neesmu ticis tālāk par otro misiju, bet laika gaitā uzrakstīšu ko vēl. Vienīgi tagad esmu sācis domāt vai varbūt labāk sākt ar pirmo daļu, jo visas daļas ir savā starpā saistītas un izejot pirmo, tu vari eksportēt savu personāžu uz otro daļu.

 

Spēle ir pieejama uz PC, Xbox 360, PlayStation 3 

https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect_2 

http://masseffect.com/ 

Laboja throttle, labots 19x